News , Guide

Έρχονται αλλαγές στην καραντίνα (ποιους αφορά)

Ποιοι θα αυτοπεριορίζονται λιγότερο

Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2021

Για τις αλλαγές που προωθούνται σε ότι αφορά την 14ημερη καραντίνα, μίλησε στο SigmaLive o επικεφαλής της διαδικασίας ιχνηλάτησης, Βαλεντίνος Σιλβέστρος.

Αρχικά είπε ότι υπήρχαν σκέψεις για να μειωθεί ο χρόνος παραμονής σε καραντίνα των επαφών ενός κρούσματος, εξηγώντας ότι πλέον δεν υφίσταται οποιοδήποτε σενάριο αλλαγής.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι το ενδεχόμενο αλλαγής του πρωτοκόλλου σε ό,τι αφορά τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου και δηλώνονται ως στενές επαφές. Όπως εξήγησε τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα βρίσκονται λιγότερες μέρες σε αυτοπεριορισμό εξαιτίας της προστασίας που προσφέρει το εμβόλιο.

«Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις και το ίδιο πρωτόκολλο θα ισχύει και στα άτομα που εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία και έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου», συμπλήρωσε ο κύριος Σιλβέστρος. 

Επιπλέον διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, θα ακολουθούν κανονικά το πρωτόκολλο της ιχνηλάτησης και του αυτοπεριορισμού για 14 ημέρες.

Τέλος μίλησε και για την ομάδα ιχνηλάτησης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας λόγω των αυξημένων λοιμώξεων. «Τα θετικά άτομα πρέπει να δηλώνουν όλες τις επαφές έτσι ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Αυτός που δεν δηλώνεται ως επαφή, χάνει το δικαίωμα της δωρεάν εξέτασης PCR», ανέφερε καταλυτικά ο κύριος Σιλβέστρος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close