Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Στο νέο ταβερνάκι της πόλης θα απολαύσεις τους πιο εκλεκτούς μεζέδες, στην καλύτερη τιμή

Τραπεζάκια εκτός, σε µια ήσυχη γειτονιά, ιδανική για τα βράδια της άνοιξης

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2021

Η Λευκωσία δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα της Κύπρου, αλλά έχει τη φήμη της πρωτεύουσας της γαστρονομίας και όχι άδικα.

Όλοι όσοι την επισκέπτονται έχουν να λένε για το φαγητό που προσφέρουν τα εστιατόρια και οι παραδοσιακές ταβέρνες της.

Εκτός λοιπόν από τα φημισμένα εστιατόρια στο κέντρο, υπάρχουν και άλλες γευστικές επιλογές εντός της πόλης. Μικρά ταβερνάκια που είναι ιδανικά για σένα και την παρέα σου, προκειμένου να απολαύσετε καλό φαγητό, μαγειρεμένο με μεράκι, και κρασί σε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα. 

Ένα από αυτά τα ωραία μέρη λοιπόν, έκανε μόλις την άφιξή του στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου… 

Σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο, αλλά σε μία τοποθεσία μακριά από την κίνηση και τους έντονους ρυθμούς της πόλης, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι, που ανακαινίστηκε, αποκτώντας cozy διάθεση, υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα χώρο οικείο, φιλόξενο και με μπόλικες δόσεις νοσταλγίας, με ένα υπέροχο εξωτερικό! Σ’ αυτό βέβαια συμβάλλει και η ίδια η περιοχή, η οποία αποτελείται από πλακόστρωτα δρομάκια… που του χαρίζουν κάτι απ’ τα παλιά. 

Χώρος ζεστός, λοιπόν, και παρεΐστικος, το «Ιστορικόν» είναι ένα ταβερνάκι που ετοιμάζει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα και μεζεδάκια της ντόπιας κουζίνας, φτιαγμένα όλα με τα πιο ποιοτικά υλικά! 

Με γεύσεις καθαρά κυπριακές στο μενού του ικανοποιεί εξίσου εκείνους που αγαπούν να δοκιμάζουν μερακλίδικους, παραδοσιακούς μεζέδες, αλλά και εκείνους που προτιμούν χορταστικά, περιποιημένα πιάτα. Ρώτησε όμως και για το πιάτο ημέρας, που ετοιμάζεται με εποχιακά υλικά και πολύ μεράκι! Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές που προσφέρει, είναι το νοστιμότατο μαλακότατο σουβλάκι του, το οποίο είναι πολύ σωστά ψημένο, η θεϊκή σεφταλιά του, και τα αρνίσια παϊδάκια. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις όμως και το συκωτάκι αρνίσιο την κατσαρόλα, τις μελιτζάνες με φέτα και τη ρόκα με τα αβγά. Σίγουρα, τη βραδιά θα κλείσει με τον πο γλυκό τρόπο το γλυκό της γιαγιάς.

Πέρα από την ποιότητα, εδώ θα απολαύσεις και τις καλύτερες τιμές, τόσο στο μεζέ ο οποίος προσφέρεται στην τιμή των €15 όσο και στα ποτά.

Το Ιστορικόν είναι ανοικτό Τρίτη - Κυριακή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, ενώ κάποιες βραδιές φιλοξενεί και ζωντανή μουσική.

(22 780555) Μαρκoυ Δράκου, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία. Τρ-Σ 18.00-22.45 & Κ 12:00-15:30 και 17:00-22:45.

   

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close