Eating News , Εστιατόρια

Πάμε για καλό σουβλάκι σε 7 ταβερνάκια με αυλή στη Λευκωσία

Και ενίοτε και με συνοδεία ζωντανής μουσικής!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2021

Νόστιμοι μεζέδες, καλό κρασί, ατμοσφαιρική αυλή και χαλαρό περιβάλλον! Αυτά είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε σε ένα μαγαζί πριν το επισκεφτούμε. Ωστόσο υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που πάντα παίζει καθοριστικό ρόλο στο να περάσουμε καλά: Η εξυπηρέτηση.

Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε 7 μέρη που τα έχουν όλα!

Γραβέλλα τζιαι Καπνιά
Το βραβευμένο με "Eating Award" στην κατηγορία "Σουβλάκι" μαγαζί, από τότε που άνοιξε δεν έχει σταματήσει να βελτιώνεται, να αναβαθμίζεται και να μας προσφέρει τα καλύτερα. Tα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι επέστρεψε και πάλι κοντά μας έτοιμο να μας προσφέρει τα καλούδια του στον όμορφο εξωτερικό του χώρο! Από την περασμένη Δευτέρα, όλοι όσοι αγαπούν το σουβλάκι (και τα άλλα καλούδια, όπως τις σεφτιαλιές, το κρασάτο, το συκωτάκι, το χωριάτικο λουκάνικο, τις φρέσκες πατάτες με τη ρίγανη, τα παϊδάκια και την μπριζόλα) της φημισμένης ταβέρνας, μπορούν πλέον να τα απολαμβάνουν είτε καθισμένοι σε ένα από τα τραπεζάκια τους, είτε take away είτε ακόμα και μέσω delivery (από τον Foody).
(22358060) Λεωφ. Αρχαγγέλου 41E, Παρισινός, Λευκωσία. Δ-Σ 18.00-23.00.

To Mαντρί
Σε ένα αρχοντικό 100 χρονών, στα όμορφα δρομάκια του παλιού Στροβόλου, βρίσκεται η ταβέρνα Το Μαντρί, μια σταθερή αξία γεύσης και διασκέδασης. Το φιλικό περιβάλλον και η φιλοξενία των ανθρώπων της είναι σήμα κατατεθέν της φημισμένης ταβέρνας. Καθημερινά φτιάχνει νόστιμους μεζέδες και προσφέρει δελεαστικές επιλογές για όλα τα γούστα. Το εκτενές μενού του θα ικανοποιήσει τον καλοφαγά, αλλά και όποιον θέλει να γευτεί ένα-δύο πιάτα ημέρας. Όλα είναι φτιαγμένα από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες και πάντοτε με αγάπη και αφοσίωση στις γεύσεις του τόπου μας. Όσο για τον ίδιο τον χώρο της ταβέρνας, εδώ θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Ειδικά τώρα που (αναγκαστικά) τα λέμε στην αυλή, προσφέρει μια όμορφη, χαλαρή ατμόσφαιρα.
(22252282) Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 27, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Σ από τις 18.00.

Οδόφραγμα
Η αγαπημένη μας ταβέρνα στο Άγιο Δομέτιο διαμόρφωσε κατάλληλα την αυλή της για τη σεζόν, δημιουργώντας ένα πραγματικά όμορφο και ζεστό σκηνικό. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της πρωτεύουσας, με ένα πανέμορφο διάκοσμο στην αυλή της και φιλική εξυπηρέτηση. Εδώ θα φας καλό φαγητό, από νόστιμα είδη σχάρας ψημένα με μεράκι και μαεστρία μέχρι πεντανόστιμο οφτό. Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά και Κυριακή βράδυ, στην καταπράσινη αυλή της. Παρσκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ με ζωντανή μουσική, σε ένα ξεχωριστό εξωτερικό χώρο.
(99657270) Λεωφ. Ανδρέα Κάρυου, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία. 

Το Στενορύμι
Το ταβερνάκι αυτό είναι "κρυμμένο" στον ιστορικό πυρήνα της Αγλαντζιάς,  αποτελώντας την ιδανική τοποθεσία για να ξεφύγεις από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό σε ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον. Αυτό το απάχικο ταβερνάκι λοιπόν, πέρα από το υπέροχο εσωτερικό, διαθέτει και μια πανέμορφη και μεγάλη δροσερή αυλή, στην οποία ανταμώνουμε ξανά για να απολαύσουμε τα νόστιμα πιάτα που ετοιμάζει. Δηλαδή εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες, σ' ένα χώρο όπου ο χρόνος πέρασε αλλά δεν τον άγγιξε τόσο πολύ! Ένα χώρο όπου μπορεί κάποιος να νιώσει άνετα, να ακούσει παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, να ξεχάσει για λίγο τη βοή της εποχής, να μιλήσει, να γελάσει, να περάσει ωραία! Άλλωστε, σε αυτόν τον δύσκολο και ξεχωριστό καιρό, όπου τα δεδομένα άλλαξαν, οι ιδιοκτήτες του, ο Ανδρέας και ο Ηρόδοτος συνεχίζουν με τον ίδιο στόχο και τις ίδιες αξίες που διατηρούν από το 2016 οπόταν και πρωτοάνοιξαν τις πόρτες της ταβέρνας τους. Κάνε την κράτησή σου την Παρασκευή που παίζει ζωντανό λαϊκό πρόγραμμα αλλά και το Σάββατο για να ακούσεις καλό ρεμπέτικο.
(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Ταβέρνα Φίλιππος 
Σε αυτό το παραδοσιακό ταβερνάκι της πρωτεύουσας, το οποίο είναι κρυµµένο σε μία παλιά γειτονιά, στα στενά του γραφικού παλιού Στροβόλου, τον πρώτο λόγο έχει το παραδοσιακό κυπριακό φαγητό σε μεγάλες ποσότητες, το οποίο λατρεύουμε όλοι! Ο λόγος για το ταβερνάκι Φίλιππος το οποίο παραμένει εδώ και χρόνια η πιο νόστιμη ανακάλυψή μας! Καθόλου τυχαία βέβαια, καθώς οι πρώτες ύλες είναι όλες φρέσκες, ta προϊόντα εποχής, οι γεύσεις καθαρές και οικείες, και οι συνταγές απλές αλλά πολύ νόστιμες. Πέρα από τα νόστιμα πιάτα του, το ταβερνάκι αυτό ξεχωρίζει και για το χαρακτήρα του, αλλά και την ήσυχη αυλή του! Σημείωσε ότι δέχεται από νωρίς και παραγγελίες take away και delivery 22316307, 99407767.
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2ΑΒ, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-22.45.

Ταβερνείο το Ιστορικόν
Το Ταβερνείο Το Ιστορικόν, είναι το νέο ταβερνάκι του Αγίου Δομετίου. Ένα μικρό αυθεντικό ταβερνάκι, που στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο κτίριο, με λίγα τραπεζάκια στο πολύ όμορφο εσωτερικό, και μία δροσερή πλακόστρωτη βεράντα, ιδανική για τα βράδια που έρχονται. Στο μενού του θα βρεις παραδοσιακούς μεζέδες και νόστιμο, σπιτικό φαγητό φτιαγμένο καθημερινά με τα πιο εκλεκτά προϊόντα. Ξεχωρίζουν ωστόσο το μαλακό σουβλάκι του, οι πεντανόστιμες σεφταλιές και τα αρνίσια παϊδάκια! 
(22780555) Οδός Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία.


 

Τσιπουράκι Μεζεδάκι
Το δημοφιλές μαγαζάκι Τσιπουράκι-Μεζεδάκι της Λευκωσίας, σε περιμένει και πάλι! Θα το βρεις σε ένα γραφικό σημείο της παλιάς Λευκωσίας, στην οδό Οθέλλου, και είναι από αυτά τα στέκια, που κουβαλούν τον αέρα των αθηναϊκών μαγαζιών που συναντάς στα στενά σοκάκια της Πλάκας. Ξεχωρίζουν βέβαια τα ξύλινα τραπεζάκια, η όμορφη διακόσμησή του και οι αυθεντικές γεύσεις από την ελληνική κουζίνα. Μεζεδάκι, τσιπουράκι, ουζάκι και άφθονο κρασί. Όλα αυτά με καλή μουσική, στην εντός των τειχών Λευκωσία.
(99754417) Οθέλλου 1, Λευκωσία 1016.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close