Eating News , Εστιατόρια

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εμβολιασμένοι όταν πάνε σε εστιατόριο

Τι σημειώνει άρθρο, του CNN

Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2021

Καθώς το εμβολιασμένο ποσοστό του πληθυσμού αυξάνεται σε πολλές χώρες του κόσμου, ίσως πολλοί διερωτώνται  εάν τώρα είναι τελικά η ώρα να απολαύσουν ένα γεύμα σε εστιατόριο.

Το φαγητό και το ποτό σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και μπαρ έχει φυσικά υψηλότερο ρίσκο   έκθεσης στον κορωνοϊό από κάποια άλλα μέρη για μερικούς λόγους, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ: Όχι μόνο άνθρωποι από διαφορετικά νοικοκυριά συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο, αλλά πρέπει να βγάλουν τη μάσκα τους για φαγητό και ποτό.

Το CΝΝ  μίλησε με ειδικούς από τον χώρο της ιατρικής  προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλές για τους εμβολιασμένους να πηγαίνουν σε εστιατόρια και όλα πρέπει να γνωρίζουν. Ακολουθεί μετάφραση του άρθρου:

«Πρέπει ακόμα να είστε πολύ προσεκτικοί όταν βρίσκεστε σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο Dr. Ada Stewart, οικογενειακός γιατρός με την Συνεταιριστική Υγεία στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας και πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών. «Είστε σε πλήθος και δεν γνωρίζετε την κατάσταση πολλών από αυτά τα άτομα».

Λόγω της διάταξης των εστιατορίων, η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης μπορεί να είναι δύσκολη. Και δεδομένου ότι τα εστιατόρια μπορεί να είναι θορυβώδη, οι άνθρωποι μπορεί να μιλούν πιο δυνατά, γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα εξάπλωσης κορωνοϊού μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων. Ανάλογα με τη ροή αερισμού ενός εστιατορίου, τα αναπνευστικά σταγονίδια και ο αέρας που ενδεχομένως είναι φορτωμένα με κορωνοϊό μπορούν να συσσωρευτούν ή να εξαπλωθούν πέρα ​​από τα 6 πόδια.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους κινδύνους, η καθοδήγηση του CDC για δείπνο σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίου είναι η ίδια τόσο για εμβολιασμένους όσο και για μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και μολυνθείτε, δεν είναι πιθανό να αρρωστήσετε με τα συμπτώματα Covid-19, δήλωσε ο Stewart. Αλλά «ενδέχεται να εκθέσετε κάποιον άλλο σε ασθένεια, ο οποίος μπορεί να καταλήξει με σοβαρή ασθένεια».

Εάν σκοπεύετε να φάτε έξω, ελέγξτε πρώτα εάν το εστιατόριο συμμορφώνεται με τα  ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης του CDC. Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο του εστιατορίου ή να καλέσετε την επιχείρηση και να ρωτήσετε. Τα εστιατόρια που μειώνουν τους κινδύνους περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις  διαθέτουν υπαίθρια, απομακρυσμένα καθίσματα,  τόσο το προσωπικό όσο και οι επισκέπτες να φορούν μάσκες όταν δεν τρώνε ή πίνουν και να έχουν διαθέσιμο το μενού τους στο διαδίκτυο.

Το φαγητό και το ποτό σε εξωτερικό χώρο μιας εγκατάστασης είναι ασφαλέστερο, λέει το CDC, καθώς τα σταγονίδια αέρα με  κορωνοϊό δεν θα ρέουν σε κλειστό χώρο.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαρκή κρίση. Ζητήστε ατομικά τυλιγμένα καρυκεύματα - συμπεριλαμβανομένου του αλατιού, του πιπεριού και του κέτσαπ - εάν είναι δυνατόν, και μην μοιράζεστε φαγητό. Δεδομένου ότι ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται όσο περισσότερο μένετε σε μια περιοχή, περιορίστε το χρόνο που βρίσκεστε στο εστιατόριο, πρότεινε το CDC.

«Εάν πρόκειται να είστε πολύ κοντά σε άλλους ανθρώπους και υπάρχουν πολλά γεύματα γεμάτα μαζί, τότε θα ήταν προτιμότερο να περιορίσετε το χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο", δήλωσε ο ιατρικός αναλυτής του CNN Dr. Η Leana Wen, ιατρός έκτακτης ανάγκης και επισκέπτρια  καθηγήτρια πολιτικής υγείας και διαχείρισης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου George Washington Milken Institute.

Άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που ξοδεύετε στο εστιατόριο είναι να παραγγείλετε εκ των προτέρων  και να μην παραγγείλετε ορεκτικά ή περισσότερα από ένα πιάτο.

Ωστόσο, εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και «είσαστε σε θέση να μείνετε από τους άλλους τουλάχιστον 6 πόδια και τρώτε με κάποιον επίσης πλήρως εμβολιασμένο»,  δήλωσε η  Wen, «δεν είναι αναγκαίος ο περιορισμός σε αυτό το χρονικό διάστημα».

«Με οποιονδήποτε δειπνήσετε θα πρέπει επίσης να είναι πλήρως εμβολιασμένος», πρόσθεσε. «Ο καθένας πρέπει να καλύπτει το βήχα και το φτέρνισμά του  και να πλένει συχνά τα χέρια του».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close