Cine News , Κινηματογράφος

Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2021: Έναρξη με Nomadland

Παράλληλη Αυλαία: διά ζώσης και online

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2021

Το φετινό 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2021 με διοργανωτές τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο, σηκώνει αυλαία αυτή την Παρασκευή 16 Απριλίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, ενώ μέρος του προγράμματος θα προβάλλεται και διαδικτυακά στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ που εγκαινιάζεται online για πρώτη φορά φέτος.

Έναρξη με Nomadland & περφόρμανς από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες
Με την παγκύπρια πρεμιέρα της πολυβραβευμένης ταινίας Nomadland, σε σκηνοθεσία Chloé Zhao, ανοίγει το φετινό ετήσιο διεθνές φεστιβάλ της Κύπρου, αφιερωμένο στη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας. Την έναρξη της φετινής έκδοσης πλαισιώνει μία θεατρική περφόρμανς από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες σε σκηνοθεσία της Μαγδαλένας Ζήρα.

Επηρεασμένη από την τρέχουσα επικαιρότητα και το κίνημα «metoo» που έχει συγκλονίσει την κοινωνία τους τελευταίους μήνες, η θεατρική αυτή παράσταση σκιαγραφεί με καυστικό και κωμικό τρόπο τις πατριαρχικές τάσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαγδαλένα Ζήρα, σε συνεργασία με τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες, με πρωταγωνιστές τους Βάρσια Αδάμου, Νέδη Αντωνιάδη, Βαλεντίνο Κόκκινο, Ήβη Νικολαΐδου και Πολυξένη Σάββα.

Πλατφόρμα Online Προβολών
Λόγω των ισχυόντων μέτρων, της αυξημένης ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού θέσεων (50) ανά προβολή, το Φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό θεατών να παραστούν εικονικά στη φετινή έκδοση, εγκαινιάζοντας έτσι - παράλληλα με τις διά ζώσης προβολές - τη διαδικτυακή του πλατφόρμα.

Για πρώτη φορά εφέτος, όλες οι ταινίες του προγράμματος - με εξαίρεση τις Nomadland και Μήλα - θα προβάλλονται και online στην πλατφόρμα του Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2021, διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://cfd2021.eventive.org/

Κάθε ημέρα του φεστιβάλ, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από το μεσημέρι (στις 12 μ.μ.) μέχρι το μεσημέρι της επομένης (δηλ. για 24 ώρες) όλες τις προγραμματισμένες ταινίες που θα προβληθούν διά ζώσης στο Θέατρο Ριάλτο, αποκτώντας πρόσβαση μέσω αγοράς εισιτηρίου. Η προπώληση εισιτηρίων για online προβολές ξεκινά την Τετάρτη 14/04 στην Πλατφόρμα του Φεστιβάλ: https://cfd2021.eventive.org/ Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα προβολών για Παιδιά και Νέους θα είναι ανοικτό και δωρεάν για το κοινό όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ στον σύνδεσμο: https://cfdyouth2021.eventive.org/ 

Χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικτυακή πρόσβαση:
- Το εισιτήριο για online προβολές στοιχίζει 6 ευρώ και παρέχει πρόσβαση σε όλες τις προγραμματισμένες προβολές της ημέρας (βάσει των διά ζώσης προβολών στο Θέατρο Ριάλτο).
- Οι ταινίες θα προβάλλονται στην αυθεντική τους γλώσσα με υπότιτλους είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. Για τη γλώσσα υποτιτλισμού, θα υπάρχει σχετική αναφορά για κάθε ταινία.
- Από το online πρόγραμμα προβολών εξαιρούνται οι ταινίες Nomadland & Μήλα.
- Οι θεατές θα μπορούν να ψηφίζουν μέσω της Πλατφόρμας για το Βραβείο Κοινού.
- Όλες οι προβολές είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 18 ετών.
- Προπώληση εισιτηρίων: από την Τετάρτη 14/04 στην Πλατφόρμα https://cfd2021.eventive.org/ Τηλέφωνο επικοινωνίας για online προβολές: 99379755.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com.

Σημείωση: Το Φεστιβάλ προγραμματίζεται τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων σχετικά με τον Covid-19. Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής στη διοργάνωση, το Φεστιβάλ θα ενημερώσει το κοινό μέσω της ιστοσελίδας του.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close