News , Guide

Μαθητές σε δημοτικό της Κύπρου άπλωσαν τη μεγαλύτερη "μπουγάδας ευτυχίας"

Όλα αυτά στο πλαίσιο δράσης δημοτικών της Λεμεσού υπό τον τίτλο Απλώνω Ευτυχία.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2021

Ζωγραφιές σε λευκές φανέλες και με το σύνθημα «Ευτυχία», οι μαθητές του ΚΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού έγινε το πρώτο σχολείο της μεγαλύτερης «μπουγάδας ευτυχίας» που θα απλωθεί στην Κύπρο.

Όλα αυτά στο πλαίσιο δράσης δημοτικών της Λεμεσού υπό τον τίτλο Απλώνω Ευτυχία.

«Ευτυχία είναι η οικογένειά μου». «Ευτυχία είναι το παιχνίδι». Είναι μερικά από τα μηνύματα που πέρασαν οι μαθητές, που κρύβουν όμως πίσω τους ένα κοινό μήνυμα όπως εξήγησε μιλώντας στο SigmaLive, η Διευθύντρια του σχολείου Νίκη Μικελλίδου. «Θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά και σ΄όλο τον κόσμο πως μπορεί να περνάμε δύσκολες καταστάσεις λόγω της πανδημίας αλλά υπάρχει ελπίδα».

«Ζητήσαμε από τα παιδιά να γράψουν στις λευκές φανέλες που τους δόθηκαν τι σημαίνει για αυτούς ευτυχία. Καταλήξαμε, μαζί με τους μαθητές, πως ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ευτυχία», είπε.

Εκτός από το μήνυμα για ευτυχία, οι μαθητές θέλησαν να δώσουν «φως» σ΄άλλα παιδιά που το χρειάζονται.

«Σ΄όλες τις φανέλες ζωγραφίστηκε ένα αστέρι για κάθε παιδί που χάθηκε. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης οι μαθητές εργάστηκαν αφιλόκερδός είτε ετοιμάζοντας γλυκά, λαμπάδες είτε βοηθώντας στις δουλείες του σπιτιού τους. Μάζεψαν χρήματα και σήμερα δόθηκαν για ενίσχυση  του Συνδέσμου Ένα Όνειρο Μια Ευχή» , είπε η κα Μικελλίδου.

Οι μαθητές του σχολείου μάζεψαν συνολικά τέσσερις χιλιάδες ευρώ τα οποία επιδόθηκαν σήμερα στον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιώργο Πενηνταέξ.

Την σκυτάλη θα πάρουν άλλα δέκα σχολεία της Λεμεσού και την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού όλες οι φανέλες θα κρεμαστούν σε ένα μακρύ σχοινί σε παραλιακό μέτωπο σχηματίζοντας μια τεράστια «μπουγάδα ευτυχίας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close