Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Family Traveller: Οι 5 παραλίες της Κύπρου, για βουτιές το φετινό καλοκαίρι

Οι οικογενειακές διακοπές στην Κύπρο ξεκινούν με έναν καλό οδηγό παραλίας...

Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2021

Πέντε μοναδικές παραλίες του νησιού μας για τις φετινές οικογενειακές διακοπές προτείνει το ταξιδιωτικό διαδικτυακό μέσο της Βρετανίας, Family Traveller. Σύμφωνα μάλιστα με τον συντάκτη του άρθρου το άνοιγμα της Κύπρου στους εμβολιασμένους Βρεατνούς γινεται στο σωστό timimg ώστε να προγραμματίσουν τις διακοπές τους για το τρέχον έτος. Εξ ου λοιπόν και ρίχνει μία ματιά στις ηλιόλουστες παραλίες του νησιού μας που ξεχωρίζουν, με τις παραλίες του Coral Bay, την απομονωμένη Lara Beach, την παραλία Πισσουρίου, το πολυβραβευμένο Fig Tree Bay και τον ξεχωριστό Κόννο να φιγουράρουν στη λίστα.

 

Coral Bay, Πέγεια
Πρόκειται για μία φανταστική παραλία που είναι γνωστή με το όνομα «ο Κόλπος των Κοραλλιών», οργανωμένη και βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία. Εκεί, μπορείς ν’ απολαύσεις το γαλάζιο της θάλασσας και φυσικά τις πολλές εγκαταστάσεις που βρίσκονται γύρω σου. Από καφετέριες, εστιατόρια μέχρι ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Για τους λάτρεις των σπορ, προσφέρονται επίσης και θαλάσσια σπορ που σίγουρα δίνουν μία διαφορετική νότα στη μέρα, γεμάτη δράση και περιπέτεια.

Lara Beach, Lara Bay, Ακάμας
Η συγκεκριμένη παραλία που φέρει το χαρακτηριστικό όνομα «Λάρα» βρίσκεται στην «χωμένη» στην άγρια και φυσική ομορφιά του Ακάμα. Πρόκειται για μία ήρεμη παραλία που αγαπούν πολλοί ντόπιοι και τουρίστες καθώς, τα ήρεμα νερά της θάλασσας και η μεγάλη έκταση της άμμου, θα σου μεταφέρουν σ’ έναν κόσμο μακριά από την πολυσύχναστη ζωή της πόλης.

Η παραλία της Λάρας είναι γνωστή και ως η παραλία των χελώνων, γι’ αυτό φροντίστε να είστε πολύ προσεκτικοί! Και αυτός είναι ένας λόγος που δεν υπάρχουν ξαπλώστρες ή ομπρέλες προς ενοικίαση.

Pissouri Beach, Πάφος
Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες θάλασσες μεταξύ της Πάφου και της Λεμεσού και το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στο χωριουδάκι Πισσούρι την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή. Είναι μία πολύ ήρεμη παραλία, με υπέροχη άμμο, κρυστάλλινα νερά και φυσικά θαλάσσια σπορ.

Μπορεί κάποιος να πει πως είναι η κατάλληλη θάλασσα για οικογενειακές και ήσυχες στιγμές. Η περιοχή περιτριγυρίζεται από παραδοσιακά και μοντέρνα στέκια, έτοιμα να σας χορτάσουν!

Fig Tree Bay, Πρωταράς
Από τη λίστα, δε θα έλειπε το  αγαπημένο στέκι οικογενειών και της παρέας, το «Fig Tree Bay». Πρόκειται για έναν γαλάζιο, οργανωμένο παράδεισο που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και καθίσταται μία από τις πιο γραφικές παραλίες της Κύπρου.

Τα γαλαζοπράσινα νερά και η απαλή χρυσή άμμος το καθιστούν ιδανικό για μικρά παιδιά και ένα υπέροχο μέρος για να ξεκουραστείς, μ’ ένα καφεδάκι στο χέρι και στο άλλο μ’ ένα βιβλίο.  Η συγκεκριμένη παραλία ξεχωρίζει επίσης από το μικρό «ακατοίκητο νησάκι» που βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία.

Konnos Bay, Κάβο Γκρέκο
Πρόκειται για ακόμα μια παραδεισένια θάλασσα που λατρεύει πολύς κόσμος καθώς είναι μία από τις πιο πανέμορφες και οργανωμένες παραλίες της Γαλάζιας Σημαίας. Θα τη συναντήσεις λίγα χιλιόμετρα μετά από το κέντρο της Αγίας Νάπας, και θα σε εντυπωσιάσει κυρίως η τοποθεσία που βρίσκεται, αφού είναι περιτριγυρισμένη από πράσινο της φύσης.

Πρόκειται για μία όμορφη παραλία, καθαρή με καταγάλανα νερά και είναι μία πολύ καλή επιλογή για οικογενειακές στιγμές αλλά και ρομαντικές!  Υπάρχουν και θαλασσινά σπορ για να περάσεις ακόμα πιο όμορφα τη μέρα σου. Αυτό όμως που σίγουρα πρέπει να κάνεις εκεί, εκτός από τη ξεκούραση είναι να πας βαρκάδα μέχρι τις θαλασσινές σπηλιές της περιοχής που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close