Cine News , Κινηματογράφος

Ένα εκπληκτικό βιωματικό ταξίδι στο νερό που αξίζει να παρακολουθήσεις (online)

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Dolphin Man» που μπορείς να δεις στις 22 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης

Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, που γιορτάζεται την Πέμπτη, 22 Απριλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» σε συνεργασία με το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα, την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και την Anemon Productions, προσκαλεί το κοινό να απολαύσει δωρεάν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου, «Dolphin Man».

Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θρυλικού Γάλλου πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης Jacques Mayol, που ενέπνευσε την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο».  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ είχε διακριθεί στα Βραβεία ΙΡΙΣ (Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) 2018, με τα βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ
Το Dolphin Man είναι ένα βιωματικό ταξίδι στο νερό, που μεταφέρει την ομορφιά που ο Mayol είδε στη θάλασσα, το επείγον μήνυμά του για την προστασία της αλλά και την εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο.
Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας ως την Ινδία και την Ιαπωνία, ο θεατής ανακαλύπτει τα μέρη που καθόρισαν τη ζωή του Mayol και σπάνια φιλμ γυρισμένα από του πρωτοπόρους φωτογράφους του υποθαλάσσιου κόσμου. Παράλληλα, συνεντεύξεις με την οικογένεια του, κοντινούς του φίλους, τους συντελεστές της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο» και με τους «κληρονόμους» του, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάδυσης William Trubridge και Umberto Pelizzari, η ταινία διερευνά το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα και την αναζήτηση μιας νέας συνείδησης για τη σχέση μας με την θάλασσα.

Το ντοκιμαντέρ θα φιλοξενηθεί και θα προβληθεί δωρεάν στην ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας online.aiff.gr, στις 22 Απριλίου 2021 και θα είναι διαθέσιμη για ένα 24ωρο για περιορισμένο αριθμό προβολών.

Δημιούργησε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα και εξασφάλισε με προκράτηση το δωρεάν εισιτήριό στην αρχική σελίδα πλατφόρμας της online.aiff.gr.

Με πληροφορίες του clickatlife.gr & online.aiff.gr

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close