News , Guide

Τι γίνεται με το μελλοντικό ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό;

Πάντως, η Κομισιόν συνεχίζει να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη, ώστε η διαδικασία να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιοτου 2021

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2021

Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών στο δίκτυο "eHealth" συμφώνησαν το βράδυ της Τετάρτης στις κατευθυντήριες γραμμές που περιγράφουν τις κύριες τεχνικές προδιαγραφές για την εφαρμογή του συστήματος λειτουργίας του μελλοντικού ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, ένα κρίσιμο βήμα για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής σε επίπεδο ΕΕ.

Η Κομισιόν χαιρέτισε την εξέλιξη και ενθάρρυνε τα κράτη μέλη να αναπτύξουν τις απαραίτητες τεχνικές λύσεις σε εθνικό επίπεδο, ώστε όταν ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία, να μπορούν να τεθούν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2021.

Τα κράτη μέλη συμφώνησαν τις τεχνικές προδιαγραφές για τη δομή δεδομένων και τους μηχανισμούς κωδικοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του κώδικα QR, για την επαλήθευση των πιστοποιητικών.

Τέλος, συμφώνησαν επί των εφαρμογών αναφοράς για το λογισμικό για την έκδοση των ψηφιακών πράσινων πιστοποιητικών, των εφαρμογών αναφοράς για επαλήθευση πιστοποιητικών  και σε ένα πρότυπο για μια εφαρμογή wallet app όπου οι πολίτες θα αποθηκεύουν τα έγγραφα στο κινητό τους. Εναπόκειται τώρα στα κράτη μέλη να δημιουργήσουν αυτά τα συστήματα σε εθνικό επίπεδο, έως τα μέσα Μαΐου.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι «αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να καταστούν τα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά πραγματικότητα για τους πολίτες έως το καλοκαίρι».
«Είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τα κράτη μέλη στην καταπολέμηση της πανδημίας, ενώ επιτρέπουν στους πολίτες να ασκούν τα δικαιώματά τους ελεύθερης κυκλοφορίας με συντονισμένο και ασφαλή τρόπο», τόνισε η Επίτροπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close