Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Προσβάσιμες θάλασσες για όλους!

To πριν και το μετά

Δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2021

Η Κύπρος διαθέτει μία ακτογραμμή με συνολικό μήκος 772 χιλιόμετρα κι εκατοντάδες παραλίες να φιλοξενούν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Δυστυχώς, για χρόνια οι παραλίες του τόπου μας παρέμεναν απρόσιτες για ένα μέρος του πληθυσμού, τα άτομα με αναπηρίες ή και με μειωμένη κινητικότητα. 

Πριν

Μετά

Η Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης φρόντισε ώστε η Κύπρος να διαθέτει παραλίες προσβάσιμες στο σύνολο του πληθυσμού και των επισκεπτών της. 

Το έργο «ΕΡΜΗΣ II – Τουρισμός χωρίς εμπόδια για όλους» συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ποσό που έφτασε τις 497.129 ευρώ και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνικού προγράμματος «Interreg V-A - Ελλάδα-Κύπρος» μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Νοεμβρίου 2019. 

Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων υπηρεσιών και πληροφοριών, ώστε δημοφιλείς παραλίες στο Παραλίμνι (Λούμα, Αγία Τριάδα, Fig Tree Bay, Βρυσούδια και Βρύση 2) να γίνουν προσβάσιμες από όλους. Έτσι, στη διάρκεια του έργου εγκαταστάθηκαν ειδικές υποδομές, όπως κουπαστές και ράμπες με πρόσβαση στη θάλασσα καθώς και η κατασκευή υποστηρικτικών υπηρεσιών όπως εξωτερικοί χώροι άθλησης και τουαλέτες. Επίσης, αγοράστηκαν καροτσάκια με ειδική σχεδίαση για χρήση σε αμμώδεις παραλίες και άλλες τουριστικές περιοχές με δυσκολία πρόσβασης από άτομα με μειωμένη κινητικότητα ή με αναπηρίες. Το έργο στόχευσε επίσης στην ενημέρωση τόσο των ατόμων με αναπηρίες όσο και του ευρύτερο κοινού με τη δημιουργία οδηγών κι άλλων έντυπων ή ψηφιακών εκδόσεων.  

Η Πολιτική Συνοχής βελτιώνει την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών, κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη για όλους μας, για τις νέες γενιές!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close