Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2023
Η Zivana LOEL, το αγαπημένο κυπριακό απόσταγμα που έχει κατακτήσει τις καρδιές των καταναλωτών, πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά και ανακοινώνει με υπερηφάνεια την κυκλοφορία νέων συλλεκτικών φιαλών σε συνεργασία με τον σπουδαίο, Κύπριο χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη. Η σειρά αυτή αποτελεί μία εξύμνηση προς τη χαρακτική τέχνη και την κυπριακή κουλτούρα και παράδοση και καταφέρνει να συνδυάσει την εξαιρετική ποιότητα του αποστάγματος με τις πανέμορφες δημιουργίες του καλλιτέχνη. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η συλλεκτική συλλογή.

Η σειρά από τις τρεις νέες πρωτότυπες φιάλες και οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σταδιακά από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο με ένα διαφορετικό έργο χαρακτικής ανά μήνα, αποτελούν μια ανεπανάληπτη συλλογή αφιερωμένη στην τέχνη του Χαμπή Τσαγγάρη. Κάθε μπουκάλι θα φέρει και μία εκτύπωση από τα έργα του καλλιτέχνη πάνω σε γυαλί, καθιστώντας τις φιάλες ως μοναδικά κομμάτια τέχνης που αξίζει να συλλεγούν. Θα κυκλοφορήσουν μόνο 4000 φιάλες για κάθε σχέδιο.

Ο Χαμπής Τσαγγάρης γνωστός για την πλούσια και μεστή προσφορά του στον κυπριακό πολιτισμό και την τέχνη, θα παρουσιάσει μέσα από τις νέες συλλεκτικές φιάλες Zivana LOEL μέρος από το έργο του «Κάρτες (κοχύλια) της Θάλασσας», όπου αποτυπώνει τον ίδιο τον καλλιτέχνη μέσα από σύμβολα όπως ο ήλιος, η θάλασσα, τα κοχύλια κ.ά. Μέσα από την τέχνη της χαρακτικής, ο Χαμπής Τσαγγάρης μαζί με την oμάδα του, έχουν διαφυλάξει αποτελεσματικά αυτό το ανεκτίμητο κομμάτι της άυλης κληρονομιάς της Κύπρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra έχουν βραβεύσει τον Χαμπή Τσαγγάρη για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά του σχετικά με την ενίσχυση των συνδέσεων και της κατανόησης μεταξύ των κοινοτήτων και των πολιτισμών στη διαχρονική Κύπρο, με το Βραβείο «Πολιτιστικής Κληρονομίας #European Heritage Award / Europa Nostra Award 2023».
Κάθε συλλεκτικό μπουκάλι της συλλογής, φτιαγμένο από τα πιο εκλεκτά αποστάγματα, θα πωλείται σε ειδική συσκευασία τύπου κορνίζα, καθιστώντας την το ιδανικό δώρο για αγαπημένα πρόσωπα αλλά και μια εναλλακτική επιλογή διακόσμησης για το σπίτι σας. Η συλλεκτική αυτή σειρά θα αποτελέσει το ποτό σε κάθε γιορτινό τραπέζι, σε κάθε όμορφη στιγμή.

Η Zivana LOEL, γνωστή για την αυθεντικότητα και τη δέσμευσή της στην ποιότητα, έχει δικαίως καταξιωθεί από το 1996 ως εθνικό προϊόν αγαπημένο από Κύπριους αλλά ταυτόχρονα και ως πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό. Η περιορισμένη σειρά με το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την προώθηση της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Κύπρου.
Οι νέες συλλεκτικές φιάλες με το έργο του Χαμπή Τσαγγάρη είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο σε όλες τις υπεραγορές και κάβες.

Σχετικά

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean

Η τιμή και τα συνοδευτικά του οφτού σε 10 top ταβερνάκια του νησιού
Πού τρως καλοφτιαγμένο οφτό κλέφτικο στο νησί και πόσα θα το πληρώσεις