Eating News , Εστιατόρια

Πατατοσαλάτα με αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα

Δεν χρειάζεται να πάνε χαμένα.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2021

Το Πάσχα έχει ήδη περάσει και όπως πάντα στο ψυγείο μας θα έχουν απομείνει και καμιά δεκαριά βραστά κόκκινα αυγά να μας θυμίζουν τις εορταστικές ατασθαλείες.

Οπότε η εύκολη λύση για να τα καταναλώσουμε είναι η πατατοσαλάτα. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη και οι αναλογίες προσαρμόζονται στα άτομα που θέλετε να ταΐσετε αλλά και στα αυγά που σας έχουν μείνει.

Βράζετε τις πατάτες καθαρισμένες μέσα σε μπόλικο νερό με αλάτι. Όταν ετοιμαστούν τις σουρώνετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε κομμάτια μέσα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε αυγά βραστά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, ντοματίνια φρέσκα, κρεμμύδι φρέσκο και ξερό ψιλοκομμένο, άνηθο, αλάτι πιπέρι, τυρί κίτρινο κομμένο σε κύβους, κάππαρη και ρίγανη. Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε και ζαμπόν κομμένο επίσης σε κύβους ή croutons.

Ετοιμάζετε και μια πικάντικη vinaigrette με πολύ καλό λάδι, ξύδι, αλατοπίπερο και μπόλικη καυτερή μουστάρδα, περιχύνετε, ανακατεύετε καλά να πάει παντού, αφήνετε την σαλάτα για καμιά ώρα εκτός ψυγείου για να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και σερβίρετε...

Τρώγεται μόνη της ή και σαν συνοδευτικό με μπιφτέκια στην σχάρα. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close