Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η ανακοίνωση για το Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου στον Αγρό

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2021

Παραδοσιακά κάθε Μάιο τα τελευταία 15 χρόνια πραγματοποιείται στο χωριό Αγρός ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της περιοχής Τροόδους, το Φεστιβάλ Τριαντάφυλου.  Ωστόσο και φέτος, για δεύτερη χρονιά, οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανακοίνωσαν ότι και τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ Τριανταφύλλου δεν θα πραγματοποιηθεί.

"Η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης έγινε μετά από αξιολόγηση πολλών παραμέτρων, σημαντικότερη των οποίων ήταν η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση των μέτρων για το Covid19".

Μάθε για τα ξεχωριστά τριαντάφυλλα του Αγρού
Κάθε άνοιξη, όταν ανθίζει η τριανταφυλλιά Rosa Damascena, η μοναδικής ομορφιάς φυτείες γεμίζουν από ανθρώπινη παρουσία, μόχθο και αγάπη. Πολύ νωρίς το πρωί γύρω στις πέντε, πριν ακόμη ο ήλιος χαράξει καλά-καλά και πριν ακόμη τα τριαντάφυλλα ανοίξουν εντελώς, αρχίζει η συγκομιδή, η οποία και διαρκεί μέχρι τις οκτώ το πρωί. Τα ροδοπέταλα εκείνες τις ώρες διατηρούν τη aφρεσκάδα και την υγρασία τους και μαζί την πλούσια περιεκτικότητά τους σε αιθέρια έλαια.

Η συγκομιδή του πολύτιμου αυτού λουλουδιού γίνεται με περισσή φροντίδα με το χέρι. Ένα-ένα τα λουλούδια κόβονται από ψηλά, ολόκληρα, με ένα τρυφερό σπάσιμο του κοτσανιού, ώστε να μην τραυματιστούν. Η ίδια προσοχή ακολουθείται και στην τοποθέτησή τους σε δίκτυ και στην άμεση μεταφορά τους στη μονάδα μεταποίησης, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις καλλιέργειες. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος, γι’ αυτό και η διατήρηση της συμπύκνωσης των αρωμάτων, αλλά και η συνεκτικότητα των ροδοπετάλων είναι πολύ μεγάλης σημασίας στην παραγωγική διαδικασία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close