Θέατρο , News

"Φουέντε Οβεχούνα λοπε δε βέγα" από το νέο θέατρο Ροή

Για δυο μόνο παραστάσεις 27 και 28 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2021

Η πρωτοποριακή ιδέα της ηθοποιού Βαλεντίνας Σοφοκλέους, να "στεγάσει" άνεργους ηθοποιούς και άλλους εργαζομένους στο χώρο του θεάτρου (μουσικούς, σκηνογράφους κ.λπ.) της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, πήρε σάρκα και οστά μέσα από το Θέατρο ΡΟΗ και έτσι σήμερα μιλάμε για την πρώτη θεατρική ομάδα άνεργων ηθοποιών που "γέννησε" η ανάγκη για δημιουργία και δουλειά που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Το Φουέντε Οβεχούνα λοπε δε βέγα είναι η πρώτη παράσταση της ομάδας, με επαγγελματίες νέους ηθοποιούς που θα σας μαγέψουν για μιάμιση ώρα και θα σας μεταφέρουν στον 16 αιώνα της Ισπανίας! Ελάτε να στηρίξετε την τέχνη , τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του που μέσα στα δύσκολα της υγειονομικής κρίσης τολμούν και συνεχίζουν.

Υπόθεση:
"Φουεντεοβεχούνα", που σημαίνει "προβατοπηγή", είναι η ονομασία μιας πόλης που βρίσκεται στην Κόρδοβα. Εκεί πραγματοποιείται η ομαδική εκδίκηση του ξεσηκωμένου λαού ενάντια στον Διοικητή της πόλης, ο οποίος έκανε κατάχρηση της εξουσίας του βιάζοντας τα κορίτσια του χωριού και σκοτώνοντας όποιον ήθελε. Όταν έρχεται ο δικαστής για ν' ανακρίνει τους κατοίκους και να βρει τον υπαίτιο της δολοφονίας, όλοι αποφασίζουν ότι ένοχος είναι το σύνολο. Στην ερώτηση του δικαστή "Ποιος σκότωσε τον Διοικητή" η απάντηση είναι: 'Η Φουεντεοβεχούνα το έκανε'.

Συγγραφέας: Βέγα, Λόπε ντε
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Σοφοκλέους
Ενδυματολόγος: Σταύρη Παπά
Μουσική: Κυριάκος Κώστα
Χορογραφίες: Μαρία Καραπίττα
Βοηθός σκηνοθέτης: Σπυρίδωνας Σπύρου  

>> Παραστάσεις στο Δημοτικό θέατρο Λάρνακας την Πέμπτη 27/5 και την Παρασκευή 28/5, στις 20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close