Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σήμερα, σας λέμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ"

Σήμερα γιορτάζουν οι φύλακες άγγελοι των ασθενών!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2021

Κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία.

Των ανθρώπων εκείνων που είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή για όλο το 24ωρο, κοντά στον πόνο, στην ασθένεια, στη σωματική και ψυχική κατάπτωση. 

Φέτος, η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με τίμημα πολλές φορές να νοσήσουν οι ίδιοι ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα γιορτάζουν οι άνθρωποι με τις μάσκες, που έμειναν μακριά από τις οικογένειές τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι καλούμασταν απλά να μείνουμε στο σπίτι. Σήμερα γιορτάζουνοι άνθρωποι που μπήκαν σε μία ασφυκτική στολή (με την ίδια αγωνία, τον φόβο και την ανησυχία που νιώθαμε όλοι), για να ανταποκριθούν στη νοσηλεία και την υποστήριξη των αρρώστων .

Οι νοσηλευτές όλης της χώρας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μία πραγματικά μεγάλη μάχη ενάντια στον Covid-19. Μία μάχη δύσκολη, επίπονη και κάποιες φορές άνιση.

Και το "ευχαριστώ" μας είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, για όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχoυν αναλάβει από την αρχή αυτής της κρίσης, ώστε κανένας ασθενής να μη χαθεί. 

Κι ένα μεγάλο χειροκρότημα... που μπορεί να φαντάζει πολύ λίγο μπροστά στην αυτοθυσία όλων των ανθρώπων που βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης... 

Γι' αυτό σήμερα, 12 Μαΐου, που καθιερώθηκε να γιορτάζεται ως η Ημέρα Νοσηλευτών (για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της Αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής), νιώθουμε ακόμα περισσότερο την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή, πέρα από φόβους και ανησυχίες.

Μπράβο! Σας ευχαριστούμε!  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close