Πάμε Ταξίδι , Guide

Διακοπές στην Ελλάδα: Πώς θα πάμε φέτος στα νησιά

Το επικρατέστερο σενάριο

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2021

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βάζει ως στόχο τον καθολικό εμβολιασμό των πολιτών σε όλα τα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων.

Από τις 14 Μαΐου, απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην Ελλάδα, με κάποιους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών, ενώ δεκτά θα γίνονται και τα rapid και τα self test.

Κατά τις ίδιες πηγές, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, οι πολίτες θα πιστοποιούν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ με έγγραφη δήλωση. Στη συνέχεια όμως αναμένεται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν όμως και από τους κατοίκους των νησιών οι οποίοι ανησυχούν για μια ενδεχόμενη νέα έξαρση του κορωνοϊού και ζητούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τους επισκέπτες. Εκείνο που επισημαίνουν είναι το γεγονός πως το υγειονομικό σύστημα δεν έχει τις ίδιες αντοχές με εκείνες των αστικών κέντρων. Η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει τα νησιά αυξάνει συνεχώς τους ρυθμούς των εμβολιασμών, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των "covid free" περιοχών.

Την ίδια ώρα, για τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα φαίνεται πως δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ, θα υπάρχει όμως ισχυρή σύσταση.

Με διπλά τεστ η άφιξη των τουριστών
Την Πέμπτη ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα τα μέτρα που θα ληφθούν για τον τουρισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για το «πράσινο» πιστοποιητικό, θα ακολουθηθεί η περσινή πεπατημένη. Δηλαδή οι τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα θα έχουν στη διάθεση τους αρνητικό μοριακό τεστ, ενώ περνώντας στα ελληνικά σύνορα θα υποβάλλονται σε νέους ελέγχους για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ελλαδικά Μέσα ο τουρισμός των κατοίκων στα νησιά θα ξεκινήσει άμεσα καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 25 Ιουνίου, ώστε πριν τις μαζικές αφίξεις τουριστών, τα νησιά να είναι πια covid free προορισμοί.

Η αρχή των εμβολιασμών έγινε με τα μικρά νησιά ενώ στόχος είναι το ελληνικό καλοκαίρι να συνδυαστεί με το χτίσιμο του πολυπόθητου «τείχους ανοσίας». 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, Έθνος.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close