Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Εργαστήρι αφήγησης, λόγου και δημιουργίας στη Λεμεσό

Η αφηγηματική τέχνη αναβιώνει στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2021

Ανακοινώνεται νέος κύκλος λειτουργίας της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης Κύπρου για τα έτη 2021-2022.

Η Σχολή λειτουργεί υπό την διαχείριση του Κέντρου Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο στη Λεμεσό.

Ο νέος κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει ένα βασικό κορμό μαθητείας που καλύπτουν οι εισηγητές: Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Χλόη Μελίδου, Δρ. Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου και Αντώνης Ανδρουλιδάκης.

Περιλαμβάνεται επίσης μαθητεία στους αφηγητές από την Ελλάδα, Δρ. Στέλιο Πελασγό και Δημήτρη Β. Προύσαλη και γνωριμία με άλλα σημαντικά ονόματα της αφήγησης στο εξωτερικό.

Η εισαγωγική σειρά μαθημάτων από την Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου με τίτλο 

«Ο δρόμος για το ξέφωτο»
Αφήγηση-Αναζήτηση και Δημιουργία

θα ξεκινήσει εντός Μαΐου του 2021, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος και έχει σκοπό να δώσει τα βασικά εφόδια για την παρακολούθηση του.
Αν και όλα τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου δομημένου προγράμματος που σκοπό έχει να καλύψει σφαιρικά το αντικείμενο της αφηγηματικής τέχνης, εντούτοις δίδεται η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να τα παρακολουθήσουν ως αυτόνομα και αποσπασματικά με σκοπό να γνωρίσει το κοινό όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτή την τέχνη αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν σε βάθος με σκοπό την προσωπική καλλιέργεια ή την επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο να μπορέσουν με τη συστηματική παρακολούθηση να αποκτήσουν το σύνολο των γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα. Δίδεται βεβαίωση συμμετοχής σε κάθε μεμονωμένο μάθημα και δίπλωμα παρακολούθησης με την ολοκλήρωση 18μηνης φοίτησης. Η φοίτηση περιλαμβάνει παρακολούθηση 8-12 ωρών κάθε μήνα που παραδίδεται σε ευέλικτο πρόγραμμα αναλόγως των απαιτήσεων του κάθε επιμέρους μαθήματος, σε μέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται. Η

Σχολή λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βοσκαρίδου-Πάκκου.

Το συνολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:
Ο Αφηγητής και η σχέση του με τις ιστορίες, Στοιχεία παραμυθολογίας, Σύμβολα, αρχέτυπα και η «δραματουργία» της αφήγησης, Σωματοποίηση των αρχέτυπων‐κινησιολογική αφήγηση, Ρυθμός‐σωματοποίηση και ρυθμική αφήγηση, Χρήση του παραμυθιού στη μουσειακή αγωγή, Τέχνη του Λόγου, Παραστατικότητα, Αφήγηση και μουσική, Αφήγηση και παραμύθι στη θεραπευτική, Παιδαγωγική και παραμύθι, Αφήγηση και σύμβολα, Στοιχεία μυθολογίας.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιόδου με την αναγκαιότητα τήρησης μέτρων ενδέχεται κάποια μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά ή με υβριδική παρακολούθηση.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση info@technodromio.org  ή τηλεφωνικώς στο 99526772.

Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο
Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 3021 Λεμεσός
www.technodromio.org

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close