Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

6 εναλλακτικά στέκια "κρυμμένα" στα δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας

Μικρές φωλίτσες για καφέ και ποτό, εκεί όπου η πρωτεύουσα έχει άλλο χαρακτήρα

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2021

Η Λευκωσία παρουσιάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μίας κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας όπου συνυπάρχουν στοιχεία της Δύσης και Ανατολής. Εκεί, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, βολτάροντα θα ανακαλύψεις "κρυμμένα" στα στενά της δρομάκια ξεχωριστά, όμορφα μαγαζάκια με λίγα τραπεζάκια και χαλαρή ατμόσφαιρα που έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό.

Εμείς βρήκαμε 5 μαγαζάκια που πρέπει σίγουρα να τα εντάξεις στο πρόγραμμα εξόδου σου.

Κορνίζα Μπαρόκ
Χαλαρό και αυθόρμητο café/bar, σ' ένα διατηρητέο στην παλιά πόλη, με αυλή με τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι. Σερβίρει διάφορα είδη καφέ και τσαγιού, φυσικούς χυμούς, ποικιλία από μπίρες και κρασιά, αλκοολούχα ποτά και cocktails, τα οποία θα συνοδεύσεις ιδανικά με τιμπήματα με «παρεΐστικες» ποικιλίες, σάντουιτς και ατομικές πίτσες. Στα θετικά βάλε και τις ευχάριστες μουσικές στα decks (Παρασκευή και Σάββατο με Djs).
(22104077) Σούτσου 9. Δ-Σ 10.30-24.00.

Καφενείο 7 Κλειδιά
Μικρό, urban καφενείο με αρχοντική διάθεση, σε έναν ήσυχο πεζόδρομο, σε μικρή απόσταση από το πολύβουο κέντρο της παλιάς πόλης. Αυθεντικό, χωρίς φτιασίδια, προσφέρεται για αργές βραδιές με καλή παρέα για καφέ στη χόβολη, ούζο, τσίπουρο, ζιβανία, επιλεγμένες ετικέτες κρασιού αποκλειστικά από τον κυπριακό αμπελώνα καθώς και αρκετές επιλογές σε μπύρα και από μικρά κυπριακά μικροζυθοποιεία. Εδώ τα ποτά συνοδεύονται από τσιμπήματα όπως πλατό αλλαντικών και τυριών. Γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση, μουσική από ρεμπέτικα μέχρι rock. Σε μια όμορφη στοά μακριά από το θόρυβο, με παρεΐστικο χαρακτήρα.
(22103857) Τρικούπη 92Ε. Τρ-Κ 16.00-24.00.

Ερμού 271, Το Δίχωρο
Στεγάζεται σε ενα παλιό αρχοντικό, διακοσμημένο με εναλλακτικές παραδοσιακές πινελιές. Εδώ μπορείς να απολαύσεις νόστιμα σνακ, μυρωδάτο καφέ, φανταστικά κοκτέιλ, ωραιότατα κρασιά, παγωμένες μπύρες, εκλεκτά κρασιά, άλλα αλκοολούχα ποτά, φοβερά platters, πεντανόστιμες τηγανίτες, γλυκύτατα εδέσματα και ησυχία για να χαλαρώσεις. Παρεΐστικος και φιλόξενος χώρος όπου μπορείς να περάσεις την μέρα καθώς και την νύχτα σου παρέα με μουσικές Jazz-hop, Chill-Hop, Funk, Swing και Old School.
(99823415) Ερμού 271. Τρ-Παρ 17.00-24.00, Σ-Κ 10.00-24.00.

Καφενείο 11
Το Καφενείο 11 δεν είναι μόνο ένας χώρος συνάντησης φίλων αγαπημένων, στο Καφενείο 11 δεν μοιραζόμαστε μόνο καφέδες, τσίπουρα και παγωμένες μπύρες, και δεν τραγουδάμε παρέα με όμορφες μουσικές. Δεν σμίγουν μόνο τα γέλια μας με τους νταλκάδες μας, οι χαρές με τις λύπες μας. Το Καφενείο 11 είναι ένας χώρος ανοικτός και φιλόξενος για κάθε ένα που αγαπά την τέχνη και τον πολιτισμό, που ανησυχεί, που δεν εφησυχάζει, που δημιουργεί, που προσφέρει, που ελπίζει... Γι' αυτό μας αρέσει να το επισκεπτόμαστε και να αράζουμε στην πολύχρωμη αυλή του.
(99 030985) Γωνιά Σούτσου και Πειραιώς, πίσω απο το Χαμάμ.

Καφενείο 'Απόμερο'
Πίσω από την οδό Ερμού και την οδό Έκτορος βρίσκεται κρυμμένο και ήσυχο το καφενείο Απόμερο. Όπως σοφά ονομάστηκε το καφενεδάκι αυτό, αν και κοντά σε όλα τα γνωστά μαγαζιά της Πύλης Αμμοχώστου, παραμένει απόμερο, μακριά από τη βουή, τις φωνές και τα αδιάκριτα βλέμματα της πόλης. Πήγαινε με το βιβλίο σου, το λάπτοπ σου και ζήσε την εμπειρία χαλάρωσης σε ένα απόλυτα οικογενειακό κλίμα. Δοκίμασε (και το λέμε επιτακτικά) τα γαλακτομπούρεκα, τις πορτοκαλόπιτες και την τυρόπιτα που σερβίρουν -θα πάθεις πλάκα!
(97848155) Πολυβίου 24.

Ιστορίες και πράσσειν άλογα
Περπατώντας στα στενοσόκκακα στην οδό Ερμού στην παλιά Λευκωσία θα εντοπίσεις ένα σκηνικό που σε στέλνει αλλού, κάπου πολύ αλλού και ωραία. Ένα πανέμορφο και παραδοσιακό οικογενειακό καφενεδάκι, με λιγοστά τραπεζάκια και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.  Το καφενεδάκι "Ιστορίες και πράσσειν άλογα" θα το βρεις λοιπόν στην οδός Ερμού 272θ. Σερβίρει επιλεγμένα νοστιμότατα αλμυρά (σπανακόπιτα, τυρόπιτα) και γλυκά (καρυδόπιτα μούρλια, cheesecake) όλα σπιτικά φτιαγμένα. Σε ό,τι αφορά στα ποτά, σερβίρονται από παραδοσιακοί και μοντέρνοι καφέδες μέχρι κρασάκι και δροσιστικές λεμονάδες φρέσκες. Σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη! 
Ερμού 272θ, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close