Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 υπέροχα σημεία για νόστιμo brunch σε ένα δημοφιλές χωριό

Ετοιμάσου για εξόρμηση στο υπέροχο Όμοδος

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2021

Το Όμοδος, το χωριό της επαρχίας Λεμεσού, πέρα από πολύ όμορφο, είναι και διάσημο, όχι για έναν αλλά για πολλούς λόγους. Για τις εκκλησίες του, τα μουσεία του, τις ταβέρνες του, τα κοσμήματα και τις χειροποίητες δαντέλες (την παραδοσιακή πιπίλλα με το βελονάκι) που βρίσκεις στα μικρά μαγαζάκια του χωριού, το κρασί και τα οινοποιεία του.

Είναι όμως ξακουστό για τα αρκατένα κουλούρια του, ακόμα και για το brunch, μίας και οι επιλογές που έχεις στο χωριό είναι πολλές. 

Αρκατένα Φωτεινή / Fotini Bakery House
Είναι ένα υπέροχο μαγαζί για αυτούς που αγαπούν τα αρκετένα, το brunch, την ποικιλία και την ποσότητα, ακόμα και για αυτούς που αγαπούν τη healthy πλευρά της ζωής. Τα διάσημα Αρκατένα Φωτεινής έχουν ένα μαγαζάκι στο χωριό Όμοδος, όπου πρωταγωνιστές είναι τα διάσημα κουλούρια. Ωστόσο δεν έμεινα μέχρι εκεί. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, που θέλει το brunch να είναι η απόλυτη συνήθεια του πρωινού του σαββατοκύριακου, έβγαλαν τραπεζάκια στον πεζόδρομο, έφτιαξαν μία υπέροχη εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού και δημιούργησαν ένα μενού με platter υπερπαραγωγή. Μπορείς όμως να επιλέξεις και μόνος σου τα προϊόντα που θέλεις να απολαύσεις, δημιουργώντας το δικό σου platter. 
(99284201) Ληνός, 4760, Όμοδος. Το brunch σερβίρεται τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10.00-19.00.

Κτήμα Γερόλεμο
Στο χωριό Όμοδος, σε ύψος 900 μέτρων, βρίσκεται το «Κτήμα Γερόλεμο» με τους αμπελώνες του και το ομώνυμο οικογενειακό οινοποιείο. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να περιδιαβούν στον όμορφο χώρο του, να γνωρίσουν τα προϊόντα του και να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού. Από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο, κάθε Κυριακή στο οινοποιοείο αυτό μπορούν να απολαύσουν και wine pairing brunch. Το ειδικό παραδοσιακό brunch, σερβίρεται σε συνδυασμό με τα νόστιμα κρασιά του κτήματος και άλλα ποτά, με συνοδεία live μουσικής. Τη μουσική αναλαμβάνουν η Καταλίνα Μιρέα με τον πιανίστα της.
(99696025) Όμοδος. Το brunch σερβίρεται 09.00-16.00. 

 

George's daughter & son
Ένα κουκλίστικο καφέ / ζαχαροπλαστείο στο οποίο πραγματικά δεν θα ξέρεις να πρωτοδοκιμάσεις: από κέικ, μέχρι τα éclair, την νόστιμη τάρτα με φρούτα, ένα κρεμώδες Oreo ή οτιδήποτε άλλο! Μπορείς όμως να απολαύσεις κι ένα δροσερό μαχαλεπί, καφέ, χειροποίητα σοκολατάκια, αλλά και σνακ, ακόμα και brunch, με κρουασάν, αυγά και λουκάνικα.
(25422142) Όμοδος (δίπλα στον κεντρικό χώρο στάθμευσης).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close