Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δυναμικές επιχειρήσεις από γυναίκες!

Χάρη στην Πολιτική Συνοχής, ενισχύθηκε η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κύπρο με τη δημιουργία άνω των 200 νέων θέσεων εργασίας!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2021

Στην Κύπρο, όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ, γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μερικές από αυτές είναι τα ανεπαρκή κεφάλαια, οι αυξημένες ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης, η έλλειψη γνώσεων σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές αλλά και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Πριν  


Μετά 

Χάρη στην Πολιτική Συνοχής, ενισχύθηκε η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κύπρο με τη δημιουργία άνω των 200 νέων θέσεων εργασίας! 

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγχρηματοδότησε πρόγραμμα με βασικό στόχο την ανάπτυξη, την υποστήριξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών μεταξύ 18 και 55 ετών. 

Το έργο βοήθησε γυναίκες να συστήσουν τη δική τους επιχείρηση σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της οικονομίας με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, τη χρήση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του περιβάλλοντος, και γενικότερα τη δημιουργία δυναμικών και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Από το σχέδιο προέκυψε ένα πλήθος νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν από γυναίκες συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών γραφικών και τεχνολογίας της πληροφορίας, κλινικά εργαστήρια, ιατρικές κλινικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Άλλες νέες επιχειρήσεις αφορούσαν φούρνους, παιδικούς σταθμούς, ινστιτούτα αισθητικής και κομμωτήρια, καθώς και καφετέριες και ταβέρνες σε αγροτικές περιοχές. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω δημιουργήθηκαν γύρω στις 225 νέες θέσεις εργασίας, σε περίπου 100 από τις οποίες έχουν προσληφθεί γυναίκες με τουλάχιστον ένα πανεπιστημιακό πτυχίο. 

Η Πολιτική Συνοχής βελτιώνει την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών, κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη για όλους μας, για τις νέες γενιές! 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close