Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια καλά κρυμμένη αυλή στη Λευκωσία, για μεζεδάκια και οφτό

Το ταβερνάκι αυτό φημίζεται για το καλό φαγητό του και τη φιλόξενη αυλή του

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2021

Σε αυτό το παραδοσιακό ταβερνάκι της πρωτεύουσας, το οποίο είναι κρυµµένο σε μία παλιά γειτονιά, στα στενά του γραφικού παλιού Στροβόλου, τον πρώτο λόγο έχει το παραδοσιακό κυπριακό φαγητό σε μεγάλες ποσότητες, το οποίο λατρεύουμε όλοι! 

Ο λόγος για το ταβερνάκι Φίλιππος το οποίο παραμένει εδώ και χρόνια η πιο νόστιμη ανακάλυψή μας! 

Καθόλου τυχαία βέβαια, καθώς οι πρώτες ύλες είναι όλες φρέσκες, προϊόντα εποχής, οι γεύσεις καθαρές και οικείες, και οι συνταγές απλές αλλά πολύ νόστιμες. Πέρα από τα νόστιμα πιάτα του, το ταβερνάκι αυτό ξεχωρίζει και για το χαρακτήρα του.

Κι αυτό γιατί η επίσκεψη σε αυτό το μέρος είναι κάτι παραπάνω από μια απλή έξοδος για φαγητό. Είναι τόσο παρεΐστικο και οικείο, φιλόξενο και ασφαλές, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε σπίτι φίλων, που θα σε φιλέψουν με όλα τα καλούδια της κουζίνας τους.

 

Καλοκαίρια στην αυλή!
Η ταβέρνα πέρα από το πολύ φιλόξενο εσωτερικό της με την παραδοσιακή διακόσμηση και τη ζεστή ξυλόσομπα, διαθέτει και μία υπέροχη αυλή, λιτή και φιλόξενη, στολισμένη με λουλούδια, η οποία τα καλοκαίρια γεμίζει τραπεζάκια και φωνές.... Εξάλλου, πλέον η αυλή του Φίλιππου αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά σημεία καλοκαιρινής παρεΐστικης συνάντησης

Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις πλούσιο μεζέ, αποτελούμενο από πολλά νόστιμα πιάτα, εποχιακά και κλασικά, και όλα φτιαγμένα με πολύ μεράκι, τον οποίο θα συνοδεύσεις με παγωμένη μπιρίτσα ή φίνο κυπριακό κρασί σερβιρισμένο σε καράφα.

Δοκίμασε από ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη και λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, μέχρι βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που τα σερβίρει με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ντομάτα και μαϊντανό.

Ωστόσο, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ο ξυλόφουρνος της αυλής ετοιμάζει οφτό κλέφτικο λουκούμι, το οποίο μπορείς να απολαύσεις σε ένα από τα φιλόξενα τραπεζάκια του ή ακόμα και να το πάρεις στο σπίτι σου (μέσω delivery ή take away). 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γλείφεις τα δάχτυλά σου με όσα φτιάχνει, γιατί είναι της ώρας, καλομαγειρεμένα και όσα μπαίνουν στα κάρβουνα ψήνονται από μάστορα του είδους. 

Και είτε πας με παρέα για να απολαύσεις τα πιάτα του στον ατμοσφαιρικό χώρο της ταβέρνας είτε παραγγείλεις take away, το σίγουρο είναι πως σύντομα θα επιστρέψεις, για να ξαναγευτείς το μερακλίδικο οφτό του, τα μοναδικής ποιότητας μεζεδάκια και μαγειρευτά που φτιάχνει.

Οι νοστιμιές του Φίλιππου είναι ένας μεγάλος πειρασμός και όσοι αγαπούν το καλό φαγητό, αγαπούν και αυτό το μικρό, μερακλίδικο μαγαζί. 

Η όμορφη αυλή του σε συνδυασμό με τις νόστιμες γευστικές του προτάσεις αποτελεί λόγο για να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.

(22316307, 99407767) Δήμητρας 2ΑΒ, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος, Λευκωσία. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close