Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

4 εστιατόρια, εκεί όπου σκάει το κύμα, για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2021

Το ψάρι και τα θαλασσινά είναι για πολλούς μια αγαπημένη γευστική επιλογή, η οποία μπορεί να γίνει και αφορμή για μικρές εξορμήσεις και εκδρομές κυρίως στα παράλια του νησιού μας (και όχι μόνο).

Εξ ου και εμείς πιο κάτω σού δίνουμε 4 πολύ νόστιμες αφορμές για εξορμήσεις.

Πεντάσχοινος 
Αν είσαι λάτρης των θαλασσινών και γνωρίζεις από πραγματικά φρέσκο ψάρι, πιθανόν να είσαι ένας από τους φανατικούς θαμώνες της ψαροταβέρνας - ουζερί Πεντάσχοινος, όπως κι εμείς. Αν όμως, μέχρι σήμερα, δεν είχες την τύχη να γευτείς τα πιάτα της, καθώς και να απολαύσεις την ειδυλλιακή θέα με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμά της, πρέπει να βάλεις αυτήν την εμπειρία στο to do list σου το συντομότερο. Στον Πεντάσχοινο ξέρουν πολύ καλά τα μυστικά της θάλασσας... αφού αναδεικνύουν με ένα μοναδικό τρόπο τους θησαυρούς της, μέσα από κάθε τους πιάτο! Οι επιλογές αμέτρητες, αφού μπορείς να γευτείς ψάρι στη σχάρα, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα καθώς επίσης και σύγχρονους gourmet τρόπους μαγειρέματος! Την επιμέλεια του νέου μενού ανέλαβε ο σεφ Κωνσταντίνος Θεοδώρου, δίνοντάς του έναν άλλο αέρα, που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Συγκεκριμένα θα βρεις από πλούσιους μεζέδες και προσεγμένα πιάτα, έως gourmet επιλογές, όλα με βάση το φρέσκο ψάρι το οποίο αλιεύουν καθημερινά από τις δικές τους ψαρόβαρκες. Πέρα από τα κλασικά πιάτα που όλοι αγαπάμε, στο μενού του Πεντάσχοινου ξεχωρίζουν κάποιες πιο ιδιαίτερες επιλογές όπως είναι τα sea bass ceviche, red mullet tartare, seafood risotto and pasta και sea bass carpaccio. Φυσικά αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αφού είναι κάτι που μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα ρίχνοντας μία ματιά στις διθυραμβικές κριτικές της ψαροταβέρνας στο διαδίκτυο. 
Μάθε περισσότερα, εδώ.
(24 440044) Παραλία Αγίου Θεοδώρου, 7737 Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας (μόλις 10 λεπτά από τον παραλιακό δρόμο Ζυγίου).

Periyiali Beach
Μπροστά στην παραλία και πολύ κοντά στο μικρό λιμανάκι του Λατσιού, θα συναντήσεις ένα καλαίσθητο εστιατόριο, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, όταν το καλοκαίρι καταφθάνει. Ο λόγος για το Periyiali Beach, εκεί όπου θα χαθείς σε γεύσεις μοναδικές και σε μια θέα μαγική. Πρόκειται για μία οικογενειακή ψαροταβέρνα που βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, κυριολεκτικά εκεί όπου σκάει το κύμα, επιτρέποντάς σου να απολαύσεις το φαγητό σου σε μία ατμόσφαιρα ανάλαφρη και γαλήνια. Τα ήρεμα νερά, τα κοχύλια που κοσμούν τον χώρο, το γαλάζιο και οι λευκές ξύλινες καρέκλες εναρμονίζονται απόλυτα στο περιβάλλον και σε ταξιδεύουν νοητά σε κάποιο ελλαδικό νησί. Εδώ, το ψάρι που θα απολαύσεις είναι φρεσκότατο, όπως και όλα του το ψάρια, αφού φτάνουν κατευθείαν από τις δικές του βάρκες. Τόσο που θα δυσκολευτείς να διαλέξεις από την πλούσια ψαριά της ημέρας! Κι αφού επιλέξεις το ψάρι της αρεσκείας σου, ακολούθως διαλέξεις και τον τρόπο ψησίματός του, στο τηγάνι ή στη σχάρα. Το ίδιο θα κάνεις και για τα πεντανόστιμα θαλασσινά του που θα βρεις στο μενού, τα οποία θα φτάσουν στο τραπέζι σου ψημένα στο τηγάνι ή στη σχάρα. Εξάλλου, οι πρώτες ύλες εδώ έχουν τον κύριο λόγο! Πέρα από φρεσκότατο ψάρι και θαλασσινά, στο πλούσιο μενού του θα ανακαλύψεις και άλλα νόστιμα καλούδια, εκ των οποίων και μερικές πρωτότυπες συνταγές, όπως μελιτζάνες τηγανητές και γαριδομακαρονάδα μούρλια, καθώς και εκλεκτά αποστάγματα να τα συνοδεύσετε. Το άψογο και φιλικό προσωπικό του θα είναι πάντα δίπλα σου να σε ενημερώνει για όλες τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου.
Μάθε περισσότερα, εδώ.
(26 321288) Ηλία Ταύρου, Λατσί, Πάφος. Δ-Κ 11.00-23.00.

Ψαροταβέρνα Λοΐζος Κουμπαρής
Με τραπεζάκια που ακουμπούν σχεδόν στο κύμα, η ψαροταβέρνα Λοΐζος Κουμπαρής είναι η καλύτερη επιλογή για θαλασσινή μεζεδοκατάσταση! Σε έναν υπέροχο χώρο στην παραλία του Ζυγίου, οι λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών απολαμβάνουν εκλεκτούς ψαρομεζέδες, ολόφρεσκα κυπριακά ψάρια, αλλά και τα καλύτερα προϊόντα με “γεύση” τη θάλασσα. Η ιστορία του ξεκινά το 1970, όταν άρχισε να εργάζεται στο εστιατόριο «Σταθμός Σκαρίνου» στο χωριό της Σκαρίνου στην επαρχία Λάρνακας. Το 1973 μετακομίζει στη γενέτειρά του Αμμόχωστο, όπου ανοίγει το εστιατόριο «Village». Το 1974, μετά την τουρκική εισβολή, μετακομίζει στο Ζύγι, στην επαρχία Λάρνακας, όπου το 1975 λειτουργεί την πρώτη ψαροταβέρνα στο Ζύγι με την ονομασία «Αποβάθρα». Από το 1978 μέχρι το 1980 βρίσκεται στη Λεμεσό, στο εστιατόριο «St Chryso» στην τουριστική περιοχή της πόλης. Από το 1981 μέχρι τον Ιούνιο του 1997 επανέρχεται στο Ζύγι, στην ψαροταβέρνα «Ζυγιάνα». Τέλος, από τον Ιούλιο του 1997 μέχρι σήμερα δημιουργεί και λειτουργεί την ιδιόκτητη ψαροταβέρνα με την ονομασία «Λοΐζος Κουμπαρής», μαζί με την οικογένειά του και κυρίως τον συνονόματό και εγγονό του, Λοΐζο Κουμπαρή. Ο Λοΐζος Κουμπαρής κατά τη μακρά του ιστορία, εξυπηρέτησε χιλιάδες ανθρώπους, φίλους, παρέες και οικογένειες και μέχρι σήμερα συνεχίζει να προσφέρει άψογη εξυπηρέτηση με την ίδια αγάπη, ποιότητα και αφοσίωση, προσφέροντας φρέσκα ψάρια στις ίδιες ποσότητες, με τα ίδια αγνά υλικά, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά να κάνει… εδώ και μισό αιώνα. 
Μάθε περισσότερα, εδώ.
(96790372) Γρηγόρη Αυξεντίου 71, Ζύγι, επ. Λάρνακας.

Ψαρόπουλος 
Το Λατσί είναι σαφώς μια από τις ωραιότερες θαλασσινές γωνιές ολόκληρης της Κύπρου, στην οποία μάλιστα ξεχωρίζει μία εξαιρετικά προσεγμένη και δημοφιλής ψαροταβέρνα, η οποία απλώνει τα τραπεζάκια της σχεδόν πάνω στο κύμα! Ο λόγος για την ψαροταβέρνα Ψαρόπουλος, την οποία θα βρεις στη διάσημη λεωφόρο Ακάμαντος στο Λατσί, και θα σε εντυπωσιάσει τόσο με το εξαιρετικό φαγητό της, τη φρέσκια πρώτη ύλη της, όσο και με την ατμόσφαιρα αλλά και την απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς. Μια υπέροχη εικόνα που την απολαμβάνεις όλες τις εποχές του χρόνου. Στου Ψαρόπουλου εγγυημένα θα βρεις νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα που ικανοποιούν κάθε γούστο. Από το ψάρι της ημέρας που έρχεται κατευθείαν από τις βάρκες στις βιτρίνες του, μέχρι τα ντόπια κρέατα που προμηθεύεται από τη γύρω περιοχή και τα εποχικά πιάτα που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα. Πέρα από τα νόστιμα πιάτα του, ξεχωρίζει ταυτόχρονα και για τη φιλική εξυπηρέτηση των ανθρώπων της, που είναι ένα ακόμη ‘συν’ στα όσα έχει να προσφέρει στους πελάτες της. Κλείσε τραπέζι για την παρέα ή για όλη την οικογένεια και απόλαυσε ήλιο, θάλασσα, αλλά και τις νοστιμιές της πιο διάσημης ψαροταβέρνας του Λατσιού. 
Μάθε περισσότερα, εδώ.
(26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Δ-Κ 11.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close