Wine Guide , Εστιατόρια

Familia Torres: H πιο αξιοθαύμαστη μάρκα κρασιού στον κόσμο, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κρασιού

Στην κορυφή της λίστας με το «Πιο Θαυμαστό Εμπορικό Σήμα Κρασιού στην Ευρώπη».

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2021

Ως η πιο αξιοθαύμαστη μάρκα κρασιού στον κόσμο ψηφίστηκε τη Familia Torres από τους επαγγελματίες του αμπελοοινικού τομέα, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύθηκε στο διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό Drinks International.

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας βρέθηκε πρώτο για 5η φορά στις έντεκα εκδόσεις της διάσημης αυτής παγκόσμιας κατάταξης και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το «Πιο Θαυμαστό Εμπορικό Σήμα Κρασιού στην Ευρώπη».

Η κατάταξη των Most Admired Wine Brands στον κόσμο βασίζεται σε  έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από περισσότερους από 200 επαγγελματίες (αγοραστές κρασιού, sommeliers, χονδρεμπόρους, ιδιοκτήτες bar, Masters of Wine, συγγραφείς κρασιού, εκπαιδευτικούς και άλλους ειδικούς κρασιού) από όλο τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να ονομάσουν τις πέντε μάρκες κρασιού που θαυμάζουν περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η  ποιότητα και η συνέπεια του κρασιού, η σχέση τιμής προς ποιότητα και η δύναμη του branding και του μάρκετινγκ.

Μεταξύ των επαίνων που έλαβε η Familia Torres από τους ψηφοφόρους, το βρετανικό περιοδικό υπογραμμίζει τα σχόλια στα οποία το οινοποιείο περιγράφεται ως «ένα αδιαμφισβήτητο διεθνές σημείο αναφοράς» ή «η Familia Torres συνεχίζει να παράγει μια σειρά από ποιοτικά κρασιά σε διαφορετικά επίπεδα....συνδυάζοντας παράδοση και νεωτερισμό». Το άρθρο αναφέρει επίσης μερικά από τα ορόσημα που πέτυχε η Familia Torres το 2020, όπως η 150η επέτειος της εταιρείας και η εκπλήρωση του στόχου μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% σε όλο το πεδίο εφαρμογής της από το 2008, ενώ ήδη εργάζεται για την επίτευξη του νέου στόχου να γίνει  «κλιματικά  θετική» έως το 2050. 

Αναφερόμενος στη σημαντική διάκριση της Familia Torres, o Miguel Torres Maczassek, Γενικός Διευθυντής και μέλος της πέμπτης γενιάς του οικογενειακού οινοποιείου τόνισε ότι πρόκειται για μια πραγματικά μεγάλη αναγνώριση για την οικογένειά μας και όλη την ομάδα μας. Έχοντας επιλεγεί για 5η φορά σε 11 χρόνια ως το «World's Most  Admired Wine Brand» μας γεμίζει με μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση και αποτελεί φυσικά μια τεράστια αναγνώριση για το εξαιρετικό έργο, την αφοσίωση και τη συνεχή εστίαση στην ποιότητα και την αριστεία της ομάδας μας, των διανομέων και των μελών της οικογένειάς μας, πρόσθεσε ο κ. Maczassek.

Δείτε την πλήρη λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες μάρκες κρασιού στον κόσμο για το 2021.

Σχετικά με την Familia Torres
Η Familia Torres ίδρυσε το οινοποιείο της στη Vilafranca del Penedès το 1870, πριν από 150 χρόνια, αλλά οι ρίζες της στις αμπελοοινικές παραδόσεις του Penedès χρονομετρούνται από τον 16ο αιώνα. Κάθε γενιά έχει μεταδώσει το πάθος της για την κουλτούρα του κρασιού από τους γονείς στα παιδιά, ένα πάθος που βασίζεται στον βαθύ σεβασμό για τη Γη και την παράδοση, καθώς και στην πίστη στην καινοτομία. Σήμερα, το επίκεντρο της πέμπτης γενιάς είναι η παραγωγή κρασιών από εξαιρετικούς  αμπελώνες και τα ιστορικά κτήματά του, καθώς και στην ανάκτηση των προγονικών γηγενών ποικιλιών ως τρόπο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Από το 2008, η Familia Torres έχει λάβει ενεργά μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, εφαρμόζοντας μέτρα προσαρμογής και μετριασμού για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Familia Torres έχει ιστορική σχέση με τις περιοχές Penedès, Conca de Barberà, Priorat και Costers del Segre, αλλά τώρα η παρουσία της επεκτείνεται σε αμπελώνες και οινοποιεία σε επιφανείς ισπανικές οινοπαραγωγικές περιοχές – Rioja, Ribera del Duero, Rueda και Rías Baixas – και στη Χιλή και την Καλιφόρνια. Η Familia Torres  είναι μέλος της Primum Familiae Vini, μιας ένωσης που εκπροσωπεί 12 από τις παλαιότερες και πιο διάσημες οινοπαραγωγικές οικογένειες στον κόσμο, και είναι ο ιδρυτής των «Διεθνών Οινοποιείων για Κλιματική Δράση», η οποία προωθεί την απαλλαγή του αμπελοοινικού τομέα από τις πηγές άνθρακα.

Στην Κύπρο, τα κρασιά Torres εισάγονται και διανέμονται σε αποκλειστική βάση από: Othon Ghalanos Group / Τηλ: 25 888 000 / E-mail: OGG@Ghalanos.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close