Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2024
Η ζαχαροπλαστική είναι μια πολύ ιδιαίτερη τέχνη που θέλει ακρίβεια, ταλέντο και πολλή αγάπη. Γιατί όσο κι αν ακούγεται παλιομοδίτικο, αν δεν σε παθιάζει η δημιουργία των γλυκών, τότε η γεύση τους θα είναι πάντα απλώς καλή.
Στο Boutique Patisserie -το οποίο επέστρεψε δριμύτερο εδώ και μερικές ημέρες, σε νέο χώρο-, είναι σίγουρο πως πίσω από κάθε γλυκό κρύβεται πολλή αγάπη αλλά και ολόφρεσκες πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά, συνδυάζονται αρμονικά και καταλήγουν στις λαχταριστές λιχουδιές του.

Εξάλλου, η ιδιοκτήτριά του, η Μαριέλλα Χρίστου, είναι γνωστή τόσο για τις δημιουργίες της όσο και για την αφοσίωσή της στην ποιότητα αλλά και τον επαγγελματισμό της, αφού μας πρωτοσυστήθηκε το 2014 ανοίγοντας το Boutique Patisserie στη Λεωφόρο Νίκης.
Εξ ου λοιπόν και η επιστροφή της, με νέο χώρο και νέο concept αλλά την ίδια σταθερή ποιότητα και αγάπη, αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από τους πρωτευουσιάνους, καθιστώντας ήδη το μικρό της Boutique Patisserie στην οδό Κυριάκου Μάτση σε αγαπημένο στέκι για συναντήσεις στην πόλη!

Σε έναν κουκλίστικο χώρο που θυμίζει γλυκοπωλείο στο Παρίσι στην πιο σύγχρονη μορφή του, θα καθίσεις και θα απολαύσεις καθημερινά γλυκά τα οποία φτιάχνονται της ώρας. Για να σου δώσω να καταλάβεις, βγάζεις τρεις δόσεις τη μέρα για να απολαμβάνεις τα πάντα ολόφρεσκα. Όταν αυτά τελειώσουν, δεν τα αντικαθιστά!

Εδώ λοιπόν θα βρεις πάβλοβα (που είναι και το best seller γλυκό), αγαπημένο banoffee, το signature carrot cake της Μαριέλλας και εξαιρετικό lime cheesecake!

Στο Boutique Patisserie ο (premium) αρωματικός καφές μπορεί να συνοδεύσει όποια γλυκιά επιλογή κι αν κάνεις, ενώ οι λάτρεις του πρωινού που ξεκινούν την ημέρα τους με αλμυρές γεύσεις εδώ θα βρουν χειροποίητες χαλλουμωτή, ταχινόπιτα και ελιωτή αλλά και μία Quiche Lorraine που θα σε ενθουσιάσει.

Μετά τις 17.00 περίπου το μαγαζί μεταμορφώνεται στον ιδανικό προορισμό για after work gathering, ή συναντήσεις με φίλους, για κρασί πατέ, platters και μουσική.
(22100333) Κυριάκου Μάτση 43, Λευκωσία. Δ-Σ 07.00-22.00, Κ 09.00-20.00.
Σχετικά
Κυπριακές και ελληνικές γεύσεις με σύγχρονη ματιά, σε ένα υπέροχο bar-restaurant
Το Museum έχει κοσμοπολίτικο touch, νόστιμα ποτά και πολύ ωραίο vibe
Coffee Berry Kύπρου: «Ισότητα σε κάθε γουλιά»
Κοινή πρωτοβουλία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
Το Λατσί έχει το δικό του δυνατό "χαρτί" στο ψάρι
Η ψαροταβέρνα-σταθερή αξία που διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού
15 πεντανόστιμες στάσεις για μερακλήδικο σουβλάκι και σεφταλιά στην Κύπρο
Σουβλάκι, σεφταλιά ή μιξ; Βάζουμε στην ατζέντα 15 μαγαζιά για την επόμενη φορά που θα μας πιάσει η λιγούρα
Τέλος εποχής: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Φεττάς, μια εμβληματική μορφή της εστίασης στην Πάφο
Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη γαστρονομική ιστορία της πόλης.
Κλείνει (και πωλείται) αγαπημένο καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Κύπρου
Την τελευταία μέρα λειτουργίας του, θα σερβίρει δωρεάν καφέ σε όλους
20 λαχταριστοί λόγοι για να βγεις για φαγητό στη Λεμεσό
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Around the table από τη Mastercard: Η Κύπρος δίνει ξανά ραντεβού με γεύσεις από όλο τον κόσμο
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερα από 30 επιλεγμένα εστιατόρια σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
Από τις 4 Οκτωβρίου, το Ταβερνείο «Το Ιστορικόν» ανοίγει και τις Κυριακές
Το αγαπημένο ταβερνείο επιστρέφει στα κυριακάτικα μεσημέρια, ενώ διεκδικεί και φέτος τον τίτλο της Καλύτερης Ταβέρνας στα Cyprus Eating Awards 2026
5+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την 1η Οκτωβρίου
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου
11 φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards
Από την 1η Οκτωβρίου, το Black Brick μάς συστήνει τις νέες, λαχταριστές προσθήκες στο μενού του brunch και lunch
Ο σεφ Γιάννης Πρατικάκης υπογράφει τις νέες προτάσεις: γλυκά και αλμυρά croissants, βάφλες, quesadillas, Dipping Burgers για τη μέση και χορταστικά Open Submarines με μια δόση νοσταλγίας.