Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2021
Μια αγαπημένη αυλή σε ένα στέκι που ανανεώνεται συνεχώς, εξελίσσεται, αλλά παραμένει σταθερή αξία... μας προσκαλεί για μεζεδάκια και οφτό, μουσική και μπίρα τσακρίν, στις πιο σωστές τιμές.
Θα το βρεις "κρυμμένο" στον ιστορικό πυρήνα της Αγλαντζιάς, αποτελώντας την ιδανική τοποθεσία για να ξεφύγεις από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσεις καλό φαγητό.

Ο λόγος για το Στενορύμι, το απάχικο ταβερνάκι της πρωτεύουσας, το οποίο, κάθε φορά που το επισκεπτόμαστε, έχει εκείνη την ίδια οικεία ατμόσφαιρα, που θυμίζει αυλή ενός πραγματικού σπιτιού, όπου σμίγει όλη η παρέα.
Ένα ταβερνάκι που διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που το κατατάσσουν ψηλά στις προτιμήσεις μας. Ένα χώρο όπου μπορεί κάποιος να νιώσει άνετα, να ακούσει παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, να ξεχάσει για λίγο τη βοή της εποχής, να μιλήσει, να γελάσει, να περάσει ωραία!

Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες, αλλά και περισσότερες γεύσεις πέρα από την κλασική κυπριακή κουζίνα, που φυσικά την κατέχει, αλλά την ξεπερνά, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου το οφτό κλέφτικο, που ψήνεται σε φουρνί και σερβίρεται με πατάτες-λουκούμι!
Αξίζει όμως, να δοκιμάσεις και τα καλοψημένα σουβλάκια, τις εξαιρετικές σεφταλιές, τα κρασάτα παϊδάκια αλλά και τα πολύ ξεχωριστά συκωτάκια κοτόπουλου.

Άλλωστε, σε αυτόν τον δύσκολο και ξεχωριστό καιρό, όπου τα δεδομένα άλλαξαν, οι ιδιοκτήτες του, ο Ανδρέας και ο Ηρόδοτος συνεχίζουν με τον ίδιο στόχο και τις ίδιες αξίες που διατηρούν από το 2016 οπόταν και πρωτοάνοιξαν τις πόρτες της ταβέρνας τους.
Κάνε την κράτησή σου την Παρασκευή που παίζει ζωντανό λαϊκό πρόγραμμα αλλά και το Σάββατο για να ακούσεις καλό ρεμπέτικο.
(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία.


Σχετικά
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
7 μέρη εντός και εκτός πόλης, για (last minute) τραπέζι τα Φώτα
Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!
Φάγαμε στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη στην Αθήνα
Στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, η ελληνική κουζίνα επιστρέφει στις καθαρές γεύσεις, σε ένα νεοκλασικό με αυλή, στην πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνα
40 και βάλε μαγαζιά μας φτιάχνουν λαχταριστούς λουκουμάδες για τα Φώτα
Μαγαζιά σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου για να απολαύσεις το έδεσμα των Θεοφανείων
Φώτα στο βουνό: Απολαμβάνουμε πλούσιο γιορτινό μπουφέ και μεζέδες σε 21 αγαπημένα εστιατόρια
Παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια σε ορεινά χωριά στρώνουν τραπέζι για τα Θεοφάνεια με αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, τζάκι αναμμένο και ζεστή φιλοξενία
Τέλος εποχής για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο με τις πιο διάσημες σοκολατίνες του νησιού
Έπεσε η αυλαία για ένα ζαχαροπλαστείο-θρύλο της Λεμεσού
Αυτός είναι ο νέος «guest chef» στο Cloud9 Fine Dining στη Λεμεσό
Από τις 8 Ιανουαρίου και για περίοδο δύο μηνών θα παρουσιάζει ένα ειδικό tasting menu φέρνοντας εκλεπτυσμένες πορτογαλικές γεύσεις στην Κύπρο
Η νέα άφιξη στην πόλη, ψήνει σουβλάκια... όπως παλιά!
Τα Σουβλάκια είναι η νέα άφιξη της Λεμεσού!
Τα εστιατόρια και τα πιάτα τους που ξεχωρίσαμε το 2025 (μέρος α')
... και θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε και τη νέα χρονιά!