Πάμε Ταξίδι , Guide

Ένα ήρεμο και ανέγγιχτο νησί της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψεις!

Ένα πανέμορφο νησί κάπου κρυμμένο μέσα στα Επτάνησ, φαντάζει φέτος σαν ο ιδανικός προορισμός

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2021

Τα νησιά της Ελλάδας φαντάζουν φέτος ως ιδανικά για διακοπές, σε περίπτωση που δεν θέλεις να ζήσεις ένα ακόμα καλοκαίρι στην Κύπρο μας. Κι αυτό γιατί, σε κάποιες περιπτώσεις, όπως η πιο κάτω, σου εξασφαλίζουν την ηρεμία και τη χαλάρωση που χρειάζεσαι καθώς επίσης και παραλίες με καθάρια νερά και ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις. .Με άλλα λόγια την... καλοκαιρινή ραστώνη που τόσο σου έλειψε! 

Ένα από αυτά τα ανέγγιχτα νησιά, είναι και η Ερείκουσα, το πιο πυκνοκατοικημένο και το βορειότερο νησί των Διαποντίων, βρίσκεται 8 ν.μ. βορειοδυτικά της Κέρκυρας και είναι κατάφυτη από ελιές και κυπαρίσσια. Πήρε το όνομά της από το φυτό ρείκι, που φυτρώνει στο νησί κατά το μήνα Οκτώβριο και το ντύνει στα μωβ. Το μικρό μέγεθος του νησιού (περίπου 5 τ.χλμ.) σου επιτρέπει να το εξερευνήσεις πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ετοιμαστείτε να βουτήξετε σε πεντακάθαρα γαλάζια νερά και να περπατήσετε σε παραδεισένια καταπράσινα μονοπάτια.

Όλα τα μονοπάτια ξεκινούν από το Πόρτο, το λιμάνι του νησιού και συνεχίζουν στα ενδότερα με μικρότερους οικισμούς. Αν και μικρό, το νησί προσφέρει επιλογές για διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία, φαγητό, χαλάρωση, διασκέδαση αλλά και πλήρη απομόνωση.

Γραφικά σπιτάκια με περιποιημένους κήπους, υπέροχες παραλίες και χαμογελαστοί άνθρωποι θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε έναν μικρό παράδεισο, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και η ζωή κυλάει με αργούς ρυθμούς.

Και μην αγχώνεστε για το πώς θα πάτε γιατί, υπάρχουν συχνά δρομολόγια πλοίων από την πόλη της Κέρκυρας, τον Άγιο Στέφανο και το Σιδάρι. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 2,5 ώρες.

Δείτε ένα βίντεο που θα σας κάνει να λατρέψετε το νησί και να κλείσετε άμεσα τα εισιτήριά σας:

Πηγή: reader.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close