Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024
Ακριβότερα θα πληρώσουν φέτος το καλοκαίρι τα αεροπορικά εισιτήρια της Ryanair οι ταξιδιώτες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.
Αιτία για την αύξηση των τιμών, όπως είπε ο Μάικλ Ο’ Λίρι, είναι η καθυστέρηση στην παράδοση νέων αεροσκαφών από την Boeing, γεγονός που θα οδηγήσει σε περιορισμένη δυνατότητα μεταφοράς ταξιδιωτών.
Όπως εκτίμησε, οι τιμές των εισιτηρίων μπορεί να αυξηθούν έως και 10% φέτος το καλοκαίρι, καθώς η παράδοση 57 αεροσκαφών Boeing 737 Max 8200 είχε προγραμματιστεί για το Μάρτιο, όμως μόλις 40 με 45 θα φτάσουν εγκαίρως για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής σεζόν.
Η Boeing βρίσκεται κάτω εδώ και μήνες κάτω από το ραντάρ των εποπτικών αρχών, ενώ οι έρευνες εντάθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο όταν ένα κομμάτι ενός επιβατικού αεροσκάφους αποκολλήθηκε την ώρα της απογείωσης. Ευτυχώς, η πτήση της Alaska Airline δεν είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί κανείς, ωστόσο χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική προσγείωση.
Αυτό, όπως είπε ο Ο’ Λίρι, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν ενδελεχείς έρευνες των αμερικανικών αρχών για την ασφάλεια των πτήσεων και να αυξηθούν οι ανησυχίες σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο των νέων αεροσκαφών της Boeing, με συνέπεια να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή.
Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους επιχείρησε να «χρυσώσει το χάπι» των αυξήσεων λέγοντας ότι οι αυξήσεις των εισιτηρίων σε θα είναι τόσο σημαντικές όσο το 17% του 2023. Και πρόσθεσε ότι η αύξηση κατά 10% είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το μέσο όρο του 3 έως 7% των άλλων εταιρειών, επειδή η Ryanair είναι χαμηλού κόστους.
Επίσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι γενικά των κλίμα των αυξήσεων στα αεροπορικά εισιτήρια είναι γενικευμένο στην Ευρώπη, ενώ οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αεροσκαφών θα έχουν ως αποτέλεσμα και τη μειωμένη επιβατική κίνηση.
Αρχικά, η Ryanair είχε προβλέψει ότι κατά το δωδεκάμηνο που θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2025, η εταιρεία θα μεταφέρει 205 εκατομμύρια επιβάτες σε σχέση με τα 183,5 εκατομμύρια επιβάτες το προηγούμενο δωδεκάμηνο.
Όμως, τελικά, είπε ο Ο’ Λίρι, ο αριθμός θα είναι χαμηλότερος, αν και εκτίμησε ότι θα φτάσει τα 200 εκατομμύρια επιβάτες.
Συνολικά, οι καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών θα μειώσουν κατά 9.000 τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών της Ryanair.
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά
Οι καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Οκτώβρη
Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να ταξιδεύετε μόνο και μόνο επειδή τελειώνει το έτος
Μια μικρή φωνή. Μια μεγάλη δύναμη.
Ένα όμορφο παραμύθι για το θάρρος, τη φιλία και τη δύναμη που κρύβει κάθε παιδί μέσα του
Αθήνα: Ανάμεσα στους πιο χαρούμενους προορισμούς για διακοπές παγκοσμίως
Η Αθήνα συνδυάζει την αρχαία ιστορία με τη σύγχρονη αστική ζωή, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Η Ακρόπολη και τα ιστορικά μνημεία, οι ζωντανές γειτονιές, οι επιλογές διασκέδασης και το μεσογειακό κλίμα συνθέτουν μια πολυδιάστατη ταξιδιωτική εμπειρία
Γιατί επιστρέφουμε ξανά και ξανά στον ίδιο προορισμό
Κι όμως, η επιστροφή σε ένα αγαπημένο μέρος δεν σημαίνει απαραίτητα επανάληψη και κάτι τι το βαρετό
31 φωνές και ένας «τοίχος Ελπίδας»
Οι δράσεις του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού
Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Γε’ νέο Επιχειρείν 2026»
Τα βραβεία διοργανώνονται από το ΚΕΒΕ, σε συνεργασία με το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα»
To Τμήμα Δασών δίνει και φέτος δωρεάν δεντράκια
Δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα 2026 -2027»
40 χρόνια Συνεχίζουμε «Μαζί στη ζωή»
Μια επετειακή βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τέσσερις δεκαετίες προσφοράς και φροντίδας
Mε αυτήν την εταιρεία τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν προς την Ελλάδα!
Ανακαλύψτε την Ελλάδα μέσα από οικογενειακές αποδράσεις γεμάτες χαμόγελα