Shopping , News

Η παιδική συλλογή "Μικρά Αστέρια" από την Κατρίνα Τσάνταλη, μόλις κυκλοφόρησε

Μια τριλογία γεμάτη κοινωνικά μηνύματα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2021

Η γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κατρίνα Τσάνταλη, έχει βάλει ως στόχο να σπάσει τα στερεότυπα και να περάσει στους μικρούς μας φίλους νοήματα- λέξεις ταμπού, που ίσως εμείς φοβόμαστε ή δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε.

Η Συλλογή Μικρά Αστέρια είναι η νέα σειρά παιδικών βιβλίων προσχολικής ηλικίας των εκδόσεων Διόπτρα. Τα βιβλία είναι "Το μικρό κοτοπουλάκι", "Καληνύχτα σ΄ αγαπώ" και "Ο ιππόκαμπος". Η σειρά που αποτελείται από τρία, μέχρι στιγμής, βιβλία, μικρά σε μέγεθος, κατάλληλα για μικρά χεράκια και πολύ μικρά σε ηλικία παιδάκια (0-3 ετών).

Τα βιβλία της σειράς είναι στημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνονται ελκυστικά από το μικρό σε ηλικία κοινό, ενώ η συγγραφέας χρησιμοποιεί έμμετρο λόγο, καθώς «είναι πάντα πιο εύκολο να τον αποστηθίσουν τα παιδιά και σίγουρα πιο διασκεδαστικός».

Λίγα λόγια για το κάθε ένα…

Καληνύχτα σ’ αγαπώ
Είναι η αρχή από το νανούρισμα που είχε μάθει η γιαγιά -της συγγραφέα- Καίτη ως μαθήτρια της πρώτης δημοτικού, κάπου στα 1930 και ένα από τα λίγα πράγματα που η ίδια η γιαγιά θυμάται πλέον στα 90+ της, όταν η άνοια σου χτυπάει συχνά την πόρτα. Από αυτήν την γοητευτική μνήμη, η συγγραφέας ξεκινά και κατεβάζει στο χαρτί χαριτωμένα, καλοφτιαγμένα, ανάλαφρα, με τρυφερότητα, στιχουργήματα, τετράστιχα επί το πλείστον, για εκείνη τη γιαγιά και τις μικρές της ιστορίες.

Είναι το καλύτερο βιβλίο της σειράς, αυτό που πλησιάζει την παρεξηγημένη ποίηση για μικρά παιδιά με όμορφο τρόπο, μακριά από στιχουργικές απλοϊκές ευκολίες.

Ο Ιπποπόκαμπος
Μια ιστορία για την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, τον “άλλο”, τον διαφορετικό που έρχεται να ζήσει στα δικά μας μέρη. Την παγερή, επιφυλακτική έως εχθρική από κάποιους υποδοχή του παράξενου, νέου στα μέρη, Ιπποπόκαμπου, διαδέχεται η γεμάτη αυτοπεποίθηση τοποθέτηση του ίδιου Ιπποπόκαμπου να δοκιμάσουν την συμβίωση μαζί του. Τα στιχάκια και η ίδια η ιστορία είναι πιο απλή και το μήνυμα πιο στοχευμένο και πιο έτοιμο προς το παιδί-αναγνώστη, το οποίο κατευθύνεται προς μια συγκεκριμένη σκέψη.

Μικρό Κοτοπουλάκι
Μια γλυκιά ιστορία για την προωρότητα και τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο λίγο πιο βιαστικά από τα υπόλοιπα. Απλογραμμένη ιστορία, ευχάριστα, δουλεμένα στιχάκια, τρυφερό αποτύπωμα για ένα κοτοπουλάκι που βγήκε πρόωρα από το αβγό, μπήκε στη δική του θερμοκοιτίδα και επέστρεψε γρήγορα στους γονείς του γιατί τέτοια αγάπη δεν μπορούσε να την στερείται άλλο.

Αγοράζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, ενισχύετε τον Σύνδεσμο Μωρά-Θαύματα που στόχο έχει τη στήριξη και την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ στη Λευκωσία, καθώς και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την προωρότητα και τα πρόωρα νεογνά που νοσηλεύονται στη μονάδα. Με πολλή αγάπη, το ποσοστό μου από Το Μικρό Κοτοπουλάκι θα γίνει εξ ολοκλήρου δωρεά στα Μωρά-Θαύματα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close