Πάμε Ταξίδι , Guide

Forbes: Γιατί η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός για το καλοκαίρι του 2021

Ποιοι παράγοντες συνέβαλλαν στην αυξημένη ζήτηση

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2021

Με τίτλο «Η Ελλάδα είναι η λέξη: Γιατί είναι ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός για το καλοκαίρι του 2021», το Forbes δημοσίευσε ένα άρθρο όπου αναφέρονται οι λόγοι που οι Αμερικανοί, κυρίως, τουρίστες αυτό το καλοκαίρι «ψηφίζουν» την Ελλάδα, έναντι άλλων κλασικών και διαχρονικών αντιπάλων της, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη.

Πολύ σύντομα, όσοι εμβολιάζονται πλήρως με εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ – συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson- θα μπορούν να εισέλθουν σε χώρες της ΕΕ χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ Covid ή να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Ποιοι οι λόγοι που έκαναν το Forbes να χαρακτηρίσει την Ελλάδα τον απόλυτο προορισμό του καλοκαιριού
Με τον τουρισμό, ωστόσο, στη χώρα μας να κινείται ήδη από τα μέσα Μαΐου, όποτε και άνοιξε και επισήμως η τουριστική σεζόν εν μέσω πανδημίας, η Ελλάδα, σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου Suzanne Rowan Kelleher, έχει ένα ακόμη προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς είναι ήδη ανοιχτή στους ταξιδιώτες, κάτι που φαίνεται ήδη και στον αριθμό των κρατήσεων από μεγάλες τουριστικές μηχανές αναζήτησης και κράτησης.

Στον ιστότοπο εύρεσης ταξιδιωτικών προσφορών Hopper, για παράδειγμα, οι κρατήσεις προς την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο και οι ταξιδιώτες αναζητούν μέρη που μπορούν να φτάσουν με σχετικά λίγη ταλαιπωρία. Ενώ πολλοί Αμερικανοί κάνουν ήδη κραήσεις πτήσεων προς τους συνήθεις υπόπτους -Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη- εν αναμονή του ανοίγματός τους προς τους τουρίστες, είναι ξεκάθαρο ότι το ξεκίνημα της Ελλάδας έχει αποδώσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα για το μήνα Μάιο οι χρήστες του Hopper έχουν κάνει κράτηση για περισσότερες καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ελλάδα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Συνολικά, ο όγκος κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σύγκριση με την ίδια εποχή το 2019, λέει ο Adit Damodaran, οικονομολόγος του ιστότοπου.

Και υπάρχει ένας άλλος μεγάλος λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί κάνουν κράτηση για αποδράσεις στην Ελλάδα, επισημαίνει ο Damodaran. Οι πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα κοστίζουν 18% λιγότερο αυτό το καλοκαίρι από ό,τι το 2019, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ τόσες πολλές απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με νέες διαδρομές προς Αθήνα από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον,

Το αποτέλεσμα, καταλήγει το άρθρο για την Ελλάδα και τους λόγους που είναι ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός για το καλοκαίρι του 2021, είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο φθηνότερη αλλά και πιο βολική συγκριτικά με άλλους προορισμούς, καθώς μόλις βρεθεί κανείς στην Αθήνα, μπορεί πολύ εύκολα από εκεί να βρεθεί σε κάποιο από τα εντυπωσιακά νησιά της χώρας, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Άνδρος κ.ά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close