Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε πλατεία… για μεζέδες και οφτό σε τραπεζάκια έξω

Το ταβερνάκι με τη γοητευτική αυλή, σου ετοιμάζει οφτό αλλά και βραδιές με μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2021

Το καλοκαίρι έφτασε και, καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν διαρκώς, εξ ου κι εμείς αρχίζουμε να αναζητούμε προορισμούς για απόδραση μέσα στην πόλη. Κι ας είμαστε ειλικρινείς. Η Λευκωσία έχει μέρη για κάθε γούστο και σ' αυτήν βρίσκεις ανάμεσα σε άλλα και πολύ καλά ταβερνάκια!

 Άλλωστε καλοκαίρι θα πει όμορφη παρέα, τραπεζάκι στην πλατεία, διαλεχτοί μεζέδες και παγωμένη μπίρα. Αν στο μενού υπάρχει και οφτό όπως και βραδιές με μουσική, τότε ακόμα καλύτερα. 

Και στην πρωτεύουσα όλα αυτά μαζί θα τα βρεις στο Ταβερνείο Το Ιστορικόν, ένα πολύ όμορφο χώρο που έκανε πολύ πρόσφατα την εμφάνισή του, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Θα το βρεις στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου… σε μία γραφική τοποθεσία, μακριά από την κίνηση και τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες προτάσεις στο είδος του για όσους αγαπούν την αυθεντικότητα, τη φιλική εξυπηρέτηση και θέλουν να μοιραστούν με την παρέα τους στιγμές σ’ έναν χώρο με άρωμα νοσταλγικό.

Το αυθεντικό αυτό ταβερνάκι λοιπόν άπλωσε τα τραπεζάκια του στην δροσερή πλατεία, και σε περιμένει για να σου σερβίρει αυθεντικές γεύσεις από την κυπριακή κουζίνα, ανάμεσά τους μεζέδες όπως μαλακότατο σουβλάκι, θείκή σεφταλιά, αρνίσια παϊδάκια,  συκωτάκι αρνίσιο στην κατσαρόλα, μελιτζάνες με φέτα, καθώς επίσης και μαγειρευτά. 

Τις Τρίτες, ωστόσο, πρωταγωνιστής στο Ιστορικόν είναι το νόστιμο οφτό κλέφτικο, που λιώνει στο στόμα! Αν όμως θέλεις, να συνδυάσεις την έξοδό σου με ζωντανή μουσική, τότε κλείσε θέση την Παρασκευή, οπότε φιλοξενεί live βραδιές με τον Μάριο Σιάτη.

Βάλ' το σίγουρα στη λίστα σου, μιας και μόλις το επισκεφτείς, θα καταλάβεις πως το καλοκαίρι στην πόλη έχει και τα καλά του!

Ταβερνείο Το Ιστορικόν (22 780555) Μαρκoυ Δράκου, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία. Τρ-Κ 17.00-24.00.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close