Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Montelvini Prosecco Rosé: Ένα κομψό κρασί για το καλοκαίρι

Αξίζει να μπει στο ποτήρι σου

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2021

Δύο από τις πιο hot τάσεις των τελευταίων χρονών, είναι η κυριαρχία του ιταλικού αφρώδες κρασιού Prosecco και των ροζέ κρασιών. Με αυτό κατά νου, οι Ιταλοί επέτρεψαν από τον Γενάρη του 2021 να κυκλοφορεί στην αγορά το Prosecco Rosé! Η διαδικασία οινοποίησής της περιλαμβάνει προσθήκη μέχρι και 15%, κόκκινου κρασιού από Pinot Nero, σε λευκό κρασί από την ποικιλία Glera. Ακολουθεί η διαδικασία οινοποίησης αφρώδους κρασιού.

Το Οινοποιείο Montelvini υιοθέτησε αυτή τη νέα τάση και έτσι στην γκάμα του προστέθηκε από την Άνοιξη του 2021 το Montelvini Prosecco Rosé. Το Οινοποιείο Montelvini ιδρύθηκε το 1968 από τον Armando Serena, του οποίου η οικογένεια παράγει κρασιά από το 1881. Το Οινοποιείο βρίσκεται στην ιστορική οινική περιοχή Asolo Montello DOCG. Ειδικεύεται κυρίως στην παραγωγή αφρωδών οίνων Prosecco από DOC (Denominazione di Origine Controllata) μέχρι DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantina) και από Spumante (αφρώδη) μέχρι Frizzante (ημιαφρώδη), λευκό και ροζέ. 

Το Montelvini Prosecco Rosé είναι φτιαγμένο από 85% Glera και 15% Pinot Nero και η γλυκύτητα του είναι Brut (10 γραμμάρια υπολειμματικά σάκχαρα ανά λίτρο). Το χρώμα του είναι απαλό ροζ ενώ στη μύτη και το στόμα θα διακρίνετε έντονα και κομψά αρώματα λευκών λουλουδιών, λευκών φρούτων και νότες κόκκινων μικρών μούρων. Διαθέτει μέτριο, βελουδένιο σώμα και τονισμένη οξύτητα. Σερβίρεται στους 6-8οC και απολαμβάνεται με κρύα ορεκτικά, θαλασσινά, σαλάτες, λευκά τυριά, μόνο του ως απεριτίφ καθώς και σε cocktail.

Το Montelvini Prosecco Rosé και το Montelvini Prosseco μπορείτε να τα απολαύσετε σε εστιατόρια και μπαρ και να τα αγοράσετε από κάβες και κάβες επιλεγμένων υπεραγορών.

Εισάγονται και διανέμονται στην Κύπρο από την Βάσσος Ηλιάδης Λτδ. 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close