Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Ένας ιππότης για τη Βασούλα» περιοδεύει στην ορεινή Κύπρο

Καλοκαιρινή περιοδεία στην υπριακή ύπαιθρο

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2021

Η θεατρική παράσταση "Ένας ιππότης για τη Βασούλα" των Πρετεντέρη-Γιαλαμά, από τη θεατρική ομάδα του Πολυχώρου Εστία, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η παραγωγή αυτή σηματοδοτεί και την πρώτη συνεργασία του Πολυχώρου Εστία με τη λαμπρή καρατερίστα Ελένη Καούλα, η οποία θα ερμηνεύσει δυο διαμετρικά αντίθετους ρόλους.

Υπόθεση έργου:
Η Βασούλα είναι μια νεαρή κοπέλα που εργάζεται ως γραμματέας και συνοδός μιας ηλικιωμένης χήρας ναυτικού και πλοιοκτήτριας, της κυρίας Κλειούς. Η κυρία Κλειώ έχει αδυναμία στα ιπποτικά μυθιστορήματα και στο ρομαντισμό άλλων περασμένων εποχών και συχνά ζητάει από τη Βασούλα να της διαβάζει τη σχετική λογοτεχνία της εποχής. Οι δυο τους ζουν απομονωμένες σε μια έπαυλη στην Κηφισιά. Μαζί τους διαμένει και ο πιστός υπηρέτης, Αριστείδης.

Κάποια μέρα που η κυρία Κλειώ απουσιάζει σε ταξίδι, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη της παλιάς της φίλης, Πόπης  η οποία συνοδεύεται από τον αρραβωνιαστικό της Μήτσο (Δημήτρη) Μπεζεσθαίνη. Η Πόπη ζητά από τη Βασούλα να τους φιλοξενήσει για λίγες μέρες. Με μεγάλο δισταγμό η Βασούλα δέχεται αλλά αμέσως το μετανιώνει, ειδικά μόλις συνειδητοποιεί την υπερβολική άνεση την οποία οι φιλοξενούμενοι επιδεικνύουν μέσα στο ξένο σπίτι. Πριν προλάβει να τους ζητήσει να φύγουν, επιστρέφει αναπάντεχα η κυρία Κλειώ η οποία μένει άναυδη βλέποντας τον Μήτσο με τις πυτζάμες. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα μπαλώσει η Βασούλα τον παρουσιάζει ως σύζυγό της, ο οποίος ως -δήθεν- ναυτικός λείπει συνέχεια.

Προσθέτοντας στο όλο ψέμα ο Μήτσος λέει πως δουλεύει σε καράβι της ιδιοκτησίας της κυρίας Κλειούς, το Φλοξ. Αναπάντεχα, το ίδιο εκείνο βράδυ, έρχεται στην έπαυλη ο καπετάνιος του Φλοξ. Η Πηνελόπη -που τόση ώρα κρυβόταν - του εξηγεί πώς έχουν τα πράγματα και του ζητάει τη βοήθειά του. Δασκαλεμένος ο καπετάνιος, συμπεριφέρεται σαν να γνωρίζει τον Μήτσο και επιβεβαιώνει την ιστορία του.

Όταν η κυρία Κλειώ πεθαίνει και αφήνει την περιουσία της στη Βασούλα, στη διαθήκη της την αποκαλεί «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσθαίνη». Έτσι αρχίζει μια σειρά προβλημάτων τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο εάν η Βασούλα προχωρήσει σε γάμο με τον Μήτσο….

Πρωταγωνιστούν:
Στέλιος Στυλιανού, Φάνη Πέτσα, Δήμας Δημοσθένους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Σταματία Γκρέκο Γιώργος Χατζηκυριάκος, Ελένη Καούλα

Παραστάσεις: 

  • Παρασκευή 2 Ιουλίου, Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου
  • Κυριακή 4 Ιουλίου, Βρυσούλλες
  • Τετάρτη 7 Ιουλίου, Λιοπέτρι
  • Σάββατο 10 Ιουλίου, Κάτω Πύργος

Πληροφορίες: 97 790533.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close