Πάμε Ταξίδι , Guide

Είναι αυτή η πιο παράξενη παραλία της Ελλάδας;

Μία σπάνια παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2021

Είναι κάποιες παραλίες που σε κερδίζουν πριν καν μπεις στα νερά τους. Παραλίες ιδιαίτερες, μοναδικές, παράξενες, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια τόσο της χώρας μας όσο και της Ελλάδας. Άλλες έχουν χρυσή, ροζ ή μαύρη αμμουδιά, ενώ άλλες εντυπωσιάζουν με την απόκοσμη ομορφιά και τους περίεργους σχηματισμούς που θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν σκηνικό ταινίας φαντασίας.

Η Κόκκινη παραλία βρίσκεται στην Σαντορίνη και εάν δεν πήγες μέχρι τώρα, στο μέλλον πρέπει να την επισκεφτείς γιατί είναι και παράξενη και πανέμορφη.

Βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων από τα Φηρά και είναι μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Σαντορίνης. Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται πίσω από μια σειρά από μονόλιθους λάβας! Μία σπάνια παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Ο ιδιαίτερος μορφολογικός χαρακτήρας της, καθιστά την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές παραλίες στον κόσμο.

Κύρια χαρακτηριστικά της, το κόκκινο και μαύρο βουνό από πάνω (αποτέλεσμα του ηφαιστείου), τα μπλε σκούρα κρυστάλλινα νερά, οι υποβρύχιες θερμές πηγές, η κόκκινη αμμουδιά και η εναλλαγή της με τα μαύρα βότσαλα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Η Κόκκινη Παραλία είναι από τις πιο διάσημες γι’ αυτό σπάνια θα την πετύχεις χωρίς πολύ κόσμο. Παρόλο που την πιάνει ο νοτιάς δεν έχει μεγάλα κύματα επειδή είναι κόλπος. Στην παραλία θα βρεις λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ ο διατιθέμενος χώρος για το δικό σου εξοπλισμό δεν είναι πολύ μεγάλος.

Για τα απαραίτητα θα βρεις δύο καντίνες στην παραλία καθώς και φρούτα από υπαίθριους μικροπωλητές. Για όσους ενδιαφέρονται, στην παραλία επιτρέπεται ο γυμνισμός. Η πρόσβασή σου στην παραλία γίνεται με τρεις τρόπους. Με το δικό σου ή ενοικιασμένο όχημα θα ακολουθήσεις το δρόμο για το Ακρωτήρι, θα στρίψεις  δεξιά στον αρχαιολογικό χώρο και θα παρκάρεις στο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα, όπου από εκεί θα πρέπει να συνεχίσεις με τα πόδια σε ένα δύσβατο σχετικά μονοπάτι για 10 λεπτά.

 Είναι πραγματικά πανέμορφη και αξίζει να την δεις από κοντά και όχι μόνο μια φορά!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close