Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Touch(ed) στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ

Το Touch(ed) είναι ένα έργο για μια γυναίκα περφόρμερ

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2021

Η καλλιτεχνική ομάδα του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Physical Plastic, σας προσκαλεί στο preview του νέου τους έργου, ακουστικού-θεάτρου Touch(ed).

Το Touch(ed) είναι ένα έργο για μια γυναίκα περφόρμερ που χρησιμοποιεί αυτοβιογραφικά γεγονότα για να πραγματευτεί ζητήματα γένους, καθώς και κοινωνικές ιδέες που αφορούν στην οικειότητα — την οικειότητα στη ζωή, στην τέχνη, στην αλλαγή αυτή καθαυτή. Οι καλλιτέχνες ρωτούν κατά πόσον η τέχνη μπορεί να καταστεί ένα όχημα υπερβατικών ιδεών, οι οποίες καθίστανται δύσκολο να υποστηριχτούν στην καθημερινότητα. Υπερβατικές ιδέες που αφορούν στην προσβολή της γυναίκας (“slut-shaming”) και τον διχασμό Παναγίας-πόρνης ως κοινωνική μυθολογία που διαδίδεται στην τέχνη, όπως και στη ζωή — ένα status quo το οποίο δύσκολα εξυπηρετεί την απο-σεξουαλικοποιημένη μητέρα-καλλιτέχνη.

Το Physical Plastic (ο συνθέτης Γιάννης Χριστοφίδης και η περφόρμερ/σκηνοθέτιδα Kestrel Leah) είναι ένα πειραματικό θεατρικό πρότζεκτ με βάση το Λος Άντζελες και με κύρια χαρακτηριστικά τον ήχο και την κίνηση.

Το Touch(ed) είναι μια σύλληψη της περφόρμερ Kestrel Leah.
Σύνθεση / Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
Η μουσική είναι βασισμένη στο τραγούδι Gravity των Whitney Mower, από το συγκρότημα They/Live, από το άλμπουμ Ablation (Born Loser Records, 2020).
Οπτική Ιδέα: Dasha Sur
Κοστούμια: David Moyer
Φωτισμός / Βίντεο: Sakari Laurila

Στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη]. Το πρότζεκτ αυτό στηρίχτηκε, εν μέρη, από το Foundation for Contemporary Arts Emergency Grant.

24 Ιουνίου στις 19:30 & 25 Ιουνίου στις 20:00, στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στη Λευκωσία.

Κρατήσεις: maria.efstathiou@gmail.com / 96 791187 / Βάσει των οδηγιών για τον νέο κωρονοϊό και των περιορισμένο αριθμό θέσεων, παρακαλείστε να κάνετε κράτηση

Είσοδος: €10 δωρεά ή πληρώστε-ό,τι-μπορείτε

* Στον χώρο διεξαγωγής θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close