Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2024
Tο απογευματινό αεράκι δροσίζει τη ζεστή ανοιξιάτικη ημέρα στο γραφικό χωριό της Τόχνης, που βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένο σχεδόν σε μέσο Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας. Η ομάδα τελειώνει ένα session γιόγκα και οι κυρίες του χωριού τους περιμένουν με αμπελόφυλλα στρωμένα στο τραπέζι για να τυλίξουν… κουπέπια, που είναι τώρα στην εποχή τους καθώς τα αμπέλια είναι καταπράσινα. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο γκρουπ συνταξιούχων επισκεπτών αλλά για ποδηλάτες που το πρωί είχαν ποδηλατίσει 70 χιλιόμετρα με πάνω από 1.000 ανάβαση, από το Ζύγι στο Σταυροβούνι και πίσω.


Τo Bedrock Gravel Festival δεν είναι αγώνας αλλά ένα πρωτοποριακό concept που συνδυάζει ποδηλασία (σε χώμα) και καλοζωία. Tο πρωί ποδήλατο, το απόγευμα παραδοσιακά ταβερνάκια, ψαράκι, βιωματικά εργαστήρια.

Την πρώτη ημέρα που ήταν η περασμένη Κυριακή (14/4) έγινε wine tasting ενώ μετά τη μεγάλη διαδρομή, τα 93.3χλμ του Σαββάτου (20/4) θα γίνει μπάρμπεκιου και γευσιγνωσία μπύρας. Τυπικά η αυλαία θα πέσει την Κυριακή, 21 Απριλίου με μια μικρή βόλτα, αυτό που οι γυμναστές αποκαλούν «αποθεραπεία».

«Το concept αυτό αναπτύσσεται ραγδαίως στο εξωτερικό και το φέραμε την Κύπρο πέρσι. Συνδυάζει την ποδηλασία με τις διακοπές αλλά έχει και στοιχεία αγώνα. Οι συμμετέχοντες θέλουν να επισκεφθούν όμορφα μέρη, να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολισμό, να φάνε και να πιούν καλά και γενικώς να περάσουν ευχάριστα» σημειώνει ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου ο οποίος αν και διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του, δεν σταματάει να εμπλουτίζει τον αθλητικό μας τουρισμό με καινοτόμες διοργανώσεις, με τη δύναμη της ομάδας του, Activate Cyprus.
Περισσότερα ΕΔΩ
Σχετικά
Τα Σπήλια μάς κερνούν ζεστό παλουζέ!
Mάθαμε την ημερομηνία για το Φεστιβάλ Παλουζέ στα Σπήλια
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στην 3η Γιορτή της Μπανάνας που επιστρέφει στην Κισσόνεργα
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα
20 φεστιβάλ και γιορτές σε πόλεις και χωριά για να βγεις έξω αυτό το σαββατοκύριακο
Σοκολάτα, κρασί, παλουζές, παραδοσιακές τέχνες και μουσική μάς δίνουν αφορμές για βόλτες σε πόλεις και χωριά της Κύπρου, το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
33 ταινίες από όλο τον κόσμο στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κύπρου
Από τις 10 έως τις 16 Οκτωβρίου, το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό φιλοξενεί τη 16η διοργάνωση, με προβολές μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation κάθε βράδυ στις 20:00
Όλα όσα θα γίνουν στο 2ο Φεστιβάλ Αβοκάντο στην Αργάκα
Το 2ο Φεστιβάλ Αβοκάντο έρχεται με συνταγές από γνωστούς σεφ, ζωντανή μουσική, χορό και δραστηριότητες για παιδιά
Η Άλασσα μάς προσκαλεί να ζυμώσουμε, να χορέψουμε και να γνωρίσουμε την παράδοσή της
Το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Άλασσας έρχεται με παραδοσιακές γεύσεις, βιωματικά εργαστήρια και ελεύθερη είσοδο
Το Poetry MOVES επιστρέφει με θέμα τον Χρόνο
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και Συν+Κίνησης «Poetry MOVES International Festival / Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και Συν+Κίνησης» περιλαμβάνει εκθέσεις, μουσική, βίντεο και παραστάσεις
Ρία Ελληνίδου, Γιώτα Νέγκα, ιππότες, βασίλισσες και διεθνή θεάματα στο 21ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας
Η Αγία Νάπα φορά το μεσαιωνικό της στέμμα για πέντε εντυπωσιακές βραδιές
12 συναρπαστικά φεστιβάλ που δίνουν χρώμα και ρυθμό στον Οκτώβριο
Ροκ και τζαζ μουσική, κινηματογράφος, street food, μεσαιωνικά θεάματα και οικογενειακές δράσεις γεμίζουν την Κύπρο με ξεχωριστές εμπειρίες
50 παραδοσιακά φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά για να ζήσεις τον Οκτώβριο στην Κύπρο
Από τον παλουζέ, τη ζιβανία και την Κουμανδαρία μέχρι τη σοκολάτα, το μήλο και την μπανάνα, ο πιο γευστικός μήνας του φθινοπώρου μάς ταξιδεύει σε ολόκληρο το νησί
Το 3ο Φεστιβάλ Φθινοπώρου & Halloween επιστρέφει στον Κόρνο
Δύο ημέρες γεμάτες παιχνίδι, δημιουργία και φθινοπωρινές εμπειρίες για όλη την οικογένεια!
Το Open Sports Festival 2026 επιστρέφει στη Λεμεσό στις 24 Οκτωβρίου
Με 18 αθλήματα και περισσότερους από 2.500 εταιρικούς αθλητές