Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια «θάλασσα» από γεύσεις… σε μια πανέμορφη, φωτεινή βεράντα

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το καλύτερο ψάρι σε μία πανέμορφη τοποθεσία

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2021

Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να είναι ευτυχισμένος το καλοκαίρι; 

Φέτος το καλοκαίρι, όπως και κάθε καλοκαίρι άλλωστε, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πρωταρά. Αν λοιπόν είσαι από αυτούς που η θάλασσα τούς ανοίγει την όρεξη και αναζητούν την καλύτερη επιλογή για να κατευνάσουν την πείνα τους, τότε η λύση είναι μία. Εστιατόριο Καλαμιές στην περιοχή Περνέρα.

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου πάνω σε μία από τις καλύτερες παραλίες της Κύπρου… άχαστος συνδυασμός!

Στις Καλαμιές χορταίνει πρώτα το μάτι
Το ειδυλλιακό τοπίο με θέα τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, η νησιώτικη αρχιτεκτονική του εστιατορίου και στο βάθος το γαλανόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, θα σου δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησί των Κυκλάδων. 

Καλά όλα αυτά αλλά τι θα φάμε; 
Κυρίες και κύριοι προσδεθείτε! Ξεκινάμε για το υπέρτατο γαστρονομικό ταξίδι, όπως μόνο οι Καλαμιές ξέρουν να μας χαρίζουν από το 1976. Τη μακρόχρονη και άκρως επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου, επισφραγίζει η ανελλιπής υποψηφιότητα του στα βραβεία Cyprus Eating Awards στα οποία και βραβεύτηκε το 2016 και το 2018 ως το καλύτερο ψάρι. Σίγουρα οι διακρίσεις αυτές προϊδεάζουν για την ποιότητα του φαγητού και σας διαβεβαιώνουμε πως οι προσδοκίες σας θα καλυφθούν στο έπακρο. 

Οι επιλογές πολλές, ώστε να καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Όπως έχει γίνει ήδη αντιληπτό, εδώ πρωταγωνιστούν μόνο τα φρέσκα ψάρια της ημέρας, τα οποία θα σου "απλώσει" μπροστά σου ο κύριος Αντώνης, για να επιλέξεις αυτά που επιθυμείς, ώστε στη συνέχεια η ιδιοκτήτρια και σεφ κυρία Μαρία Ζαχαριάδου – Μουστακά να τα μεταμορφώσει σε γευστικούς θησαυρούς. 

Πέρα από τα ολόφρεσκα ψάρια, στο μενού θα βρεις θαλασσινά εδέσματα αλλά και νοστιμιές που θα σε συναρπάσουν: Φρέσκα μύδια, χτένια σοτέ σε βούτυρο και λεμόνι, tuna tartare και σολομός carpaccio είναι κάποιες από τις αμέτρητες επιλογές που θα απογειώσουν τους γευστικούς σου κάλυκες, ενώ απαγορεύεται να μη δοκιμάσεις τους λουκουμάδες χαλλουμιού με μέλι που είναι βέβαιο πως θα διευρύνουν τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες. 

Φυσικά και οι λάτρεις των σούσι έχουν στις Καλαμιές την τιμητική τους. Η δική μας πρόταση είναι το Spicy tuna roll. Ένα απόλυτα ισορροπημένο στο στόμα ιαπωνικό ρολό, με συντελεστές τον φρέσκο τόνο και το αβοκάντο, διανθισμένα από πάνω γευστικά με πικαντικό τόνο, διακριτικά καυτή μαγιονέζα και σάλτσα τεριγιάκι, με τις κριτσανιστές νιφάδες από τεμπούρα να ολοκληρώνουν το παιχνίδι των διαφορετικών υφών.

Και τι θα γίνει με τους πιο εναλλακτικούς που αγαπούν το κρέας και θέλουν να το απολαύσουν δίπλα στη θάλασσα ή με τους vegeterians και τους vegans; Κανένα πρόβλημα! Οι Καλαμιές προσφέρουν λαχταριστές επιλογές για κάθε γούστο και κάθε προτίμηση: Μεγάλη ποικιλία από σαλάτες που πλαισιώνουν τις προτάσεις του μενού, αλλά και πιάτα όπως ζυμαρικά, κυπριακές συνταγές και στη σχάρα.

Καλοκαίρι χωρίς κρασάκι ή κοκτέιλ δίπλα στους σαγηνευτικούς ήχους της θάλασσας, γίνεται; Δεν γίνεται! Γι’ αυτό επιβάλλεται να συνδυάσεις το φαγητό σου με ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ από τις πλήρως ενημερωμένες κάβες κρασιών και ποτών αντιστοίχως.

Για την ολοκλήρωση της γαστρονομικής σου περιπέτειας με τον καλύτερο τρόπο και για να διατηρήσεις τη θεσπέσια αυτή εμπειρία - μέχρι την επόμενη επίσκεψη - ως μια γλυκιά ανάμνηση, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το kunefe, ένα παραδοσιακό πολίτικο υπέροχο γλύκισμα που εδώ το φτιάχνουν με πολύ μεράκι!  

(23831145) Περνέρα, ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Πρωταράς. Δ-Κ 11.00-23.00 (κουζίνα).
FacebookKalamies Restaurant
Instagram: kalamies restaurant

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close