Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 μαγαζιά με νόστιμα μεζεδάκια και καλοκαιρινή αυλή

Καλοκαίρι στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2021

Η πόλη μπαίνει σε ρυθμούς καλοκαιριού. Τα δροσερά βράδια θα μας βρουν και πάλι σε αυλές και κήπους σε όλες τις όμορφες γωνιές και συνοικίες της πρωτεύουσας. Τι καλύτερο από το να παρέχουν και υπέροχο κυπριακό φαγητό!

Εμείς σου προτείνουμε 3 υπέροχα ταβερνάκια για να πας και να απολαύσεις τα σουβλάκια σου!

Οδόφραγμα
Το 'Οδόφραγμα' είναι μια γραφική ταβέρνα με τα όλα της! Ένα παλιό γκαράζ συγκεκριμένα… που μετατράπηκε σ' ένα μερακλίδικο εστιατόριο, το οποίο σερβίρει όλα τα είδη σχάρας και οφτό στο πήλινο. Ακριβώς πίσω από το λυόμενο σπιτάκι της Αστυνομίας του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου, το αγαπημένο ταβερνάκι είναι μια όαση δροσιάς και αυθεντικής μεζεδοκατάνυξης.
(99657270) Λεωφ. Ανδρέα Κάρυου, Άγιος Δομέτιος.

Το Μαντρί
Στο κέντρο του παλιού Στροβόλου εδώ και χρόνια ξεχωρίζει ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό το οποίο στεγάζει την παραδοσιακή ταβέρνα 'Το Μαντρί'. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με παραδοσιακή διακόσμηση. Μπορείς να απολαύσεις νόστιμα κυπριακά πιάτα και πλούσιο μεζέ. Τα καλοκαίρια η εξωτερική αυλή με κήπο γίνεται ανάσα δροσιάς και όταν αρχίζει η εποχή του σερβίρει κάθε Τρίτη και Πέμπτη κλέφτικο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το μαγαζί σου προσφέρει διασκέδαση με ζωντανή μουσική λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.
(22252282) Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 27, Στρόβολος.

Το Σπήλαιο
Το βραβευμένο ταβερνάκι στη Δευτερά, μερικά λεπτά από τη Λευκωσία, το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια έξω στην αυλή του. Το DNA του απλό, με κυπριακό ταμπεραμέντο και έμφαση στη σχάρα θα συμπαρασύρει και τον πιο απαιτητικό μεζεδολάτρη σύντροφό σου στα γευστικά μονοπάτια του Σπηλαίου. Το καλοκαίρι, πόνταρε χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε ένα από τα τραπέζια της δροσερής, ευάερης αυλής. Από τον ξυλόφουρνο θα απολαύσεις παραδοσιακό κλέφτικο αρνάκι, παντρεμένο με υπέροχες πατάτες, ενώ τα αγαπημένα σου μακαρόνια του φούρνου, θα σου θυμίσουν γεύσεις της γιαγιάς απ' το χωριό. Οι σχάρες της πεντακάθαρης open plan κουζίνας, εγγυημένα θα σου προσφέρουν άφθονα ερεθίσματα, που θα σε ωθήσουν να μην αντισταθείς σε όλα όσα ψήνει, μαζί με τα πενταντόνιστιμα μαγειρευτά του και στο τέλος, εννοείται ότι θα απολαύσεις το υπέροχο ολόφρεσκο, γαλακτομπούρεκο για να κλείσει η βραδιά όσο πιο γλυκά μπορεί!
(22622024) Αναστάση Λεβέντη 2, Κάτω Δευτερά.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close