Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2024
Το κοινοτικό συμβούλιο Τερσεφάνου διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία το πρώτο γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ καραόλου. Το πρώτο φεστιβάλ διοργανώθηκε χθες Κυριακή 12 Μαΐου στον πυρήνα του χωριού. Πλήθος κόσμου, τόσο ντόπιοι όσο και ξένοι επισκέφθηκαν το φεστιβάλ και απόλαυσαν διάφορες συνταγές με καραόλους.
Τα εγκαίνια του φεστιβάλ τέλεσε η υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου η οποία το είχε θέσει υπό την αιγίδα της, εκφράζοντας και τη στήριξη της σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αναδεικνύουν και ενισχύουν τις αγροτικές περιοχές.

Οι Σεφς Κυριάκος Φώκου και Χρίστος Χριστοδούλου καθώς και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου για 6 συνεχόμενες ώρες ετοίμαζαν δημιουργικές συνταγές με καραόλους και τις πρόσφεραν δωρεάν στους επισκέπτες για γευσιγνωσία. Καραόλους με κολοκάσι, καραόλους σαβόρο, κριθαρότο με καραόλους, ρύζι με καραόλους και φυσικά καραόλους με ούζο.

Εθελοντές στελέχωσαν τα τρία σημεία όπου διοργανώθηκαν βιωματικά εργαστήρια για τους μικρούς μας επισκέπτες. Οι ζωγραφιές, οι κατασκευές με χαρτί και με παλιά ξύλα εντυπωσίασαν όλους.
Οι σχολές χορού «Αθανασία» και «Ζορμπάς» εντυπωσίασαν με τα χορευτικά και τη ζωντάνια τους καλώντας τον κόσμο να γίνει ένα μαζί τους σε μια τεράστια πίστα. Οι τσιαττιστές και τα μουσικά σχήματα ολοκλήρωσαν το διασκεδαστικό μέρος του φεστιβάλ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον κ Σάββα Δημητρίου για το ποίημα που έγραψε ειδικά για το φεστιβάλ.

Παράλληλα περίπτερα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα αλλά και φαγητά τύπου «Street food» έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να αγοράσουν, να δουν αλλά και να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα.
Στο διαγωνισμό για το καλύτερο πιάτο καραόλου υπήρχαν τρεις συμμετοχές με εξαιρετικές δημιουργίες και γεύσεις.

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στο υφυπουργείο Τουρισμού που ήταν ο μεγάλος χορηγός, στους χορηγούς, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου που ανέλαβε τη διοργάνωση, στους εθελοντές και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του συγκεκριμένου φεστιβάλ.
Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους επισκέπτες που με τη θετική τους ενέργεια κατάφεραν να γίνει αυτό που έγινε χθες.
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παζαράκι γεμάτο διασκέδαση και χειροτεχνίες έρχεται στη Λευκωσία
Το Spilia Βazaar προσφέρει μουσική, χορό, φουσκωτά και χειροποίητες δημιουργίες σε ένα αγαπημένο πάρκο της πόλης
Μάθαμε πότε θα πραγματοποιηθεί τo 3ο Φεστιβάλ Καραόλου
Μία ιδιαίτερη γαστρονομική γιορτή που αναμένεται και φέτος να προσελκύσει πλήθος κόσμου
Το Κίτι ετοιμάζεται και φέτος για το 7ο Φεστιβάλ Αγκινάρας - Πότε θα πραγματοποιηθεί
Πάμε να δοκιμάσουμε δωρεάν εδέσματα με κύριο συστατικό την αγκινάρα
Το Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Παραδοσιακού Χαλουμιού στο Πραστειό (Αυδήμου) επιστρέφει
Δοκιμάζουμε γαλακτοκομικά προϊόντα, τραχανά και διασκεδάζουμε με χορό, μουσική και τραγούδια
Το 2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ιστορικής Μνήμης στον Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας
Η διοργάνωση του Φεστιβάλ αποτελεί μία ουσιαστική πρωτοβουλία διατήρησης και ανάδειξης της συλλογικής ιστορικής μνήμης
Το δημοφιλές Φεστιβάλ Ανα-Βιώματα της Δοράς επιστρέφει για άλλη μία χρονιά
Οι ντόπιοι θα προσφέρουν δωρεάν εδέσματα και άλλα προϊόντα όπως παλουζέ, γλυκά με σιρόπι σταφυλιού, ζιβανία και χαλούμι
Τα 13 παραδοσιακά φεστιβάλ της άνοιξης στην Κύπρο που γεμίζουν τα χωριά ζωή
Από γιορτές αφιερωμένες σε τοπικά προϊόντα και λουλούδια μέχρι μουσικούς περιπάτους και αυθεντικά πανηγύρια στα χωριά, η άνοιξη στην Κύπρο γεμίζει γεύσεις, αρώματα και παράδοση.
Το Φεστιβάλ Λουκουμιού στο Φοινί ανακοίνωσε ημερομηνία
Περιπλανηθείτε ανάμεσα στους πολύχρωμους πάγκους, γεμάτους από λαχταριστά λουκούμια σε αμέτρητες γεύσεις
Μάθαμε τις ημερομηνίες για το Φεστιβάλ Τριανταφύλλου στον Αγρό
Ένα φεστιβάλ που αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να εξορμήσουμε στο όμορφο χωριό της Πιτσιλιάς
Το αγαπημένο street food festival, επιστρέφει δίπλα στη θάλασσα, και ανακοίνωσε ημερομηνίες
Ετοιμάσου για δύο απολαυστικά τριήμερα γεμάτα γεύσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση.
Επιστρέφει ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στην περιοχή με τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα
Ανακοίνωσε ημερομηνία και ανοικτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες και δημιουργούς