Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα εστιατόριο που τιμά το καλό κρέας γίνεται ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός

Ο ιδανικός προορισμός για καλό κρέας

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2021

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία του Πρωταρά, το οποίο αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό τόσο για διαμονή όσο και φαγητό, είναι το Sunrise Beach Hotel. 

Ένα πανέμορφο ξενοδοχείο το οποίο είναι διάσημο για τη μαγευτική του παραλία, ωστόσο μπορεί να υπερηφανεύεται και για την υψηλή του γαστρονομία, την οποία απολαμβάνεις στα ποικίλα εστιατόριά του που τα συναντάς στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Ξενοδοχείων στον Πρωταρά.

Ανάμεσα σε αυτά τα νόστιμα εστιατόρια, μάλιστα, εμείς ξεχωρίσαμε το καλαίσθητο Braseiro Rodizio Steakhouse, το οποίο έχει βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο και ανανεωμένο μενού, επιμελημένο από τον σεφ Αντώνη Αττούνη.

Καθισμένος στην κομψή του βεράντα, η οποία μπροστά «βλέπει» όλη την κίνηση του κοσμοπολίτικου Πρωταρά, ενώ στην πίσω αυλή απολαμβάνει μοναδική θέα της θάλασσας, θα γευτείς μια ξεχωριστή εμπειρία φαγητού, στο πνεύμα της νότιας Βραζιλίας. Εξάλλου, Braseiro στα πορτογαλικά θα πει μαγκάλι. 

Κι εδώ όντως, αν επιλέξεις να απολαύσεις το The Full Rodizio, θα δοκιμάσεις ένα γκουρμέ μπουφέ με υπέροχες σαλάτες και μια μοναδική ποικιλία από κρέατα ψημένα στη σχάρα. Από εκλεκτά βοδινά κρέατα μέχρι ποιοτικό κοτόπουλο, χοιρινό και αρνί, αργά ψημένα με καρυκεύματα, πάνω σε επιφάνεια από κάρβουνα, που μπορούν να δελεάσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Tα νόστιμα και ζουμερά κρέατα, ψήνονται εκεί μπροστά σου, την ίδια στιγμή και φτάνουν στο τραπέζι σου ασταμάτητα σε μεγάλες σμίλες, για να φας όσο θες και στο ψήσιμο της αρεσκείας σου, με τον σερβιτόρο να αναλαμβάνει να γεμίσει το πιάτο σου κάθε φορά που το φαγητό τελειώνει. 

Εναλλακτικά, μπορείς να διαλέξεις ένα συνδυασμό πιάτων από το νέο μενού που έφτιαξαν μόλις φέτος, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις μοναδικές κοπές κρεάτων από όλον τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το μενού περιλαμβάνει από ορεκτικά (όπως beef tartare και carpaccio) και σαλάτες (με κινόα, μάνγκο, σπανάκι), μέχρι κοπές κρεάτων, με την ανάλογη μαεστρία στην επιλογή και τη μεταχείριση, συνοδευτικά, τις ιδανικές σος καθώς επίσης και γλυκά. 
Αν λοιπόν είσαι φανατικός της βαθιάς, μεστής γεύσης του κόκκινου κρέατος σίγουρα θα ζητήσεις ένα από τα τέσσερα είδη Black Angus USDA (Ribeye, Fillet, Porterhouse και Prime Rib on the bone 500gr). 

Μπορείς όμως να απολαύσεις κι ένα από τα δύο είδη από το περιζήτητο Wagyu beef (Ribeye, Strip Loin 300gr), με προέλευση στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την Αυστραλία. 
Αν όμως μέχρι σήμερα δεν έχεις δοκιμάσει ιαπωνικό Kagoshima Wagyu (Strip Loin), ήρθε η ώρα να το πράξεις, μιας και αποτελούν σήμερα από τα καλύτερα μοσχάρια του πλανήτη, ενώ είναι διάσημα για την έξοχη υφή τους και τη γεύση τους. 

Όσο για τις σάλτσες και τα συνοδευτικά, οι επιλογές ποικίλουν… εξ ου και το πολύ έμπειρο προσωπικό, θα βρίσκεται δίπλα σου ανά πάσα στιγμή για να σε καθοδηγήσει, ώστε να κάνεις τα ιδανικά ‘παντρέματα’. 

Τη γιορτή αυτή της γεύσης μπορείς κάλλιστα να τη συνδυάσεις με κρασί της αρεσκείας σου, επιλέγοντας μέσα από μια εξαίρετη λίστα με ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο και βεβαίως την ανάλογη μουσική.

Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις τόσο καλό κρέας που κάνει κάθε ορκισμένο κρεοφάγο να φλέγεται από επιθυμία.

(96227580) Λεωφόρος Πρωταρά 23, Πρωταράς. Δ-Κ 18:00 - 23:00. 
Facebook: Sunrise Hotels Protaras

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close