News , Τέχνη

Κι όμως, αυτό το γλυπτό θα το δεις στην Κύπρο

Τo Andrey & Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το έργο "Reclaimed Waters: A Reflection on Sea Pollution"

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2024

Το Andrey and Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το εντυπωσιακό έργο "Reclaimed Waters: A reflection on sea pollution", ένα εναλλακτικό γλυπτό από μέταλλο, διαστάσεων 3,6x1,8 μέτρων, το οποίο εκτίθεται μέχρι και τις 21 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο Warehouse by ITQuater στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της 2ης περιβαλλοντικής έκθεσης τέχνης RE:SOURCE, που διοργανώνουν το City Friends Club και ο οργανισμός ARTNOW.

Εμπνευσμένο από τους διάσημους καλλιτέχνες Veronika Dubnytska και Προκόπη Κωνσταντίνου, το μεταλλικό έργο τέχνης είναι κατασκευασμένο με τη χρήση απορριμμάτων που συλλέχθηκαν από την ακτογραμμή της Λεμεσού, απεικονίζοντας τη θαλάσσια ζωή, και υπογραμμίζοντας το φλέγον ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνθεση του έργου, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών, παλαιών διχτυών αλιείας και ελαστικών, αναδεικνύουν τόσο την ομορφιά, όσο και την ευθραυστότητα της θάλασσάς μας, καθώς και τον βαθύ αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

art2.jpg

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης εταιρικής δράσης καθαρισμού που διοργανώθηκε από το City Friends Club, με δωρεά από το Ίδρυμα Andrey & Julia Dashin και τη σημαντική υποστήριξη από την ομάδα του ομίλου Exinity. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους ενώθηκαν για αυτή την σημαντική αποστολή, καθαρίζοντας την ακτή από σκουπίδια και μετατρέποντας μέρος των απορριμμάτων σε αυτό το σημαντικό έργο τέχνης.

Η υλοποίηση της δράσης περιλάμβανε επίσης τη συμβολή και συνεργασία με τους μαθητές της 4ης τάξης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Κολοσσίου, που υπό την καθοδήγηση της δασκάλας, ερευνήτριας, δημιουργού παιδικής λογοτεχνίας και διευθύντριας του "Μικρού Οδυσσέα", Άντζελας Χαλκιοπούλου, συνέβαλαν στον σχεδιασμό του έργου, συνεισφέροντας με τις ιδέες τους για το περιβάλλον μέσω ενός εργαστηρίου αφήγησης για την αειφορία.

Οι ιδρυτές του Ιδρύματος Andrey Dashin και Julia Dashina, δήλωσαν: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε το "'Reclaimed Water ", ένα έργο που προάγει την καλλιτεχνική έκφραση, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως μια αυστηρή υπενθύμιση των περιβαλλοντικών μας ευθυνών. Η εμπλοκή της κοινότητάς μας, και ιδιαίτερα των νέων μας, στις προσπάθειες για αειφορία είναι κρίσιμη για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος». Το Ίδρυμα ενθαρρύνει την κοινότητα να επισκεφθεί την έκθεση RE:SOURCE και να εμπνευστεί ατομικές δράσεις για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. «Γίνε μέρος της λύσης, όχι της ρύπανσης!» είναι το σύνθημα που εμφανίζεται μπροστά από το έργο, προτρέποντας τους επισκέπτες να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινή τους ζωή.

art3.jpg

Η έκθεση RE:SOURCE θα ανοίξει τις πόρτες της στις 17 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαΐου, παρουσιάζοντας πάνω από 30 Κύπριους και διεθνείς καλλιτέχνες. Επιλεγμένοι από περισσότερες από 100 αιτήσεις ανοιχτής πρόσκλησης, οι καλλιτέχνες που επιλέγηκαν εξερευνούν με καλλιτεχνική άποψη τις σχέσης φύσης-ανθρώπου ως απάντηση στη ρύπανση από σκουπίδια. Παράλληλα προωθούν άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης. Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation, υπερήφανος χορηγός αυτής της έκθεσης, προσκαλεί τους επισκέπτες να δουν από κοντά το εντυπωσιακό αυτό γλυπτό ψαριού, για μια μοναδική εμπειρία που προσομοιάζει τον υποθαλάσσιο κόσμο που επηρεάζεται από τη ρύπανση.

Το Ίδρυμα Andrey and Julia Dashin αφοσιώνεται σε φιλανθρωπικές δράσεις και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της κοινωνίας, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Μέσω διαφόρων συνεργασιών, το Ίδρυμα στοχεύει στην αντιμετώπιση βασικών κοινωνικών προκλήσεων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη την Κύπρο.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close