Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2024
Tο σοφιστικέ Anemi, δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις! Το all-day bistrot και delicatessen που βρίσκεται εντός του Anemi Concept Store, στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού, με την υπέροχη θέα της θάλασσας, την οποία μπορείς να θαυμάσεις απέναντι, έχει ήδη κερδίσει ντόπιους και ξένους με την ατμόσφαρα αλλά και το μενού του!
Πέρα όμως από το μενού του φαγητού, που επιμελείται ο Χρίστος Ησαΐας, το οποίο αποτελεί από μόνο του λόγο για να το επισκεφθείς, ένας εξίσου νόστιμος λόγος είναι και τα ποτά του.
Ο Jamie, ο φοβερός bartender του Anemi Bistro, έκανε τα exotic μαγικά του και έφτιαξε έναν εντυπωσιακό κατάλογο μείξεων, το «Gin menu» που θα ενθουσιάσει κάθε λάτρη.
Ο κατάλογος (τον οποίον μπορείς να δεις εδώ) περιλαμβάνει 8 κοκτέιλ, που προσφέρονται επιπλέον του κανονικού τους μενού και θα τα απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι!

Προτείνουμε λοιπόν να ξεκινήσεις τη δικιά σου βουτιά στη γευστική περιπέτεια με ένα πολύ ρομαντικό Fleurissimo, με βάση το Mirabeau Gin και το Pomelo & Pink Pepper Tonic Water, ενισχυμένα με περσικά ροζ τριαντάφυλλα και ροζ πιπέρι.

Elephant Sloe Gin & Thomas Henry Cherry Blossom Tonic, με καπνιστό πορτοκάλι και περσικά ροζ τριαντάφυλλα ενώνουν τις γεύσεις και τα αρώματά τους και φτιάχνουν μία ιστορία απαγορευμένης κομψότητας... που θα την πιεις σε ένα ποτήρι... Blushing Baroness.

Το Midnight Riddle είναι σίγουρα εμπειρία… ένα αίνιγμα σε κάθε γουλιά! Ο Jamie έχει χρησιμοποιήσει Black Tomato Gin & Fever Tree Indian Tonic, ενώ αναβαθμίζει τη συνταγή με γεμιστές ελιές, θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι και ψητά ντοματίνια.

Στεκόμαστε λίγο παραπάνω στο Silent Affair, ένα κοκτέιλ φτιαγμένο με G’vine & 3cents Tonic, κόκκινα σταφύλια και ξύσμα λάιμ... ένα δροσερό και παιχνιδιάρικο ποτό που τον χαρακτηρίζει η λεπτότητα αλλά και η φινέτσα!

Το δε Blossom Waltz είναι άπαιχτο! Ένα βαλς γεύσεων φτιαγμένο με Citadelle Old Tom Gin & London Essence Peach & Jasmine Soda και ενισχυμένο με ξύσμα λεμονιού και σπασμένο μαύρο πιπέρι, που σου αφήνει μία κομψή και γεμάτη επίγευση στο στόμα.

Eclipse, a mysterious spell. Δεν λέω, λίγο περίεργη η περιγραφή του εν λόγω κοκτέιλ, αλλά σε εξιτάρει να το δοκιμάσεις! Mataroa Mediterranean Gin & 3cents Aegean Tonic ενώνουν τις "δυνάμεις" τους με δεντρολίβανο και καπνιστό πορτοκάλι δημιουργούν ένα ποτό γεμάτο μυστήριο και γευστικές εκπλήξεις στο στόμα!

Last but not least στον κατάλογο, το Bittersweet Symphony. Ένα δελεαστικό κρεσέντο αποτελούμενο από το Monkey 47, ένα πλούσιο γευστικά και αρωματικά gin και Thomas Henry Mango Lemonade, που αποτελεί την τέλεια βάση για υπέροχα cocktails, μαζί με λάιμ και dehydrated chili.
Μην διστάσετε να διαλέξετε το αγαπημένο σας spirit και να μιλήσεις με τον bartender, για να σου φέρει το cocktail, που θα κερδίσει τον ουρανίσκο σου. Εμείς αυτό κάναμε και πέτυχε διάνα!
(25812000) Αμαθούντος 28 Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός.
Ιnstagram: maisonanemi
Σχετικά
Από τις 4 Οκτωβρίου, το Ταβερνείο «Το Ιστορικόν» ανοίγει και τις Κυριακές
Το αγαπημένο ταβερνείο επιστρέφει στα κυριακάτικα μεσημέρια, ενώ διεκδικεί και φέτος τον τίτλο της Καλύτερης Ταβέρνας στα Cyprus Eating Awards 2026
5+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την 1η Οκτωβρίου
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου
11 φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards
Από την 1η Οκτωβρίου, το Black Brick μάς συστήνει τις νέες, λαχταριστές προσθήκες στο μενού του brunch και lunch
Ο σεφ Γιάννης Πρατικάκης υπογράφει τις νέες προτάσεις: γλυκά και αλμυρά croissants, βάφλες, quesadillas, Dipping Burgers για τη μέση και χορταστικά Open Submarines με μια δόση νοσταλγίας.
Μάθε πότε θα απολαύσεις το τελευταίο οφτό της σεζόν στου Θεοδόση
Το τελευταίο οφτό της σεζόν ψήνεται στην Πάνω Δευτερά
Ο χειμώνας στην ελεύθερη Αμμόχωστο αποκτά νέο προορισμό…
Το KAVO Ayia Napa ετοιμάζεται για τον χειμώνα με live μουσική, clubbing και sushi δίπλα στη θάλασσα
Μία ψησταριά-οικογενειακή υπόθεση, για σπιτικό φαγητό στο χωριό
Αυθεντικό φαγητό και γεύσεις που θυμίζουν οικογενειακό τραπέζι
Τα donuts που κάνουν θραύση στη Λευκωσία, ετοιμάζουν νέο κατάστημα στο χωριό
Το διασημότερο donut της Κύπρου, πάει εκτός πόλης
Η Winecase φιλοξενεί (απόψε) το Wok n Roll για ένα βράδυ
Το γνωστό boutique ασιατικό εστιατόριο της πόλης επιστρέφει στη Winecase για ένα βράδυ αφιερωμένο σε ασιατικές γεύσεις και καλό κρασί.
Το Σουβλάκι του Σουκρή έρχεται στη Λευκωσία (εικόνες)
Το Σουβλάκι του «Σουκρή» ετοιμάζεται να φέρει τη δική του εκδοχή της καλής ψησταριάς στο κέντρο της Λευκωσίας
Από το brunch ως το sunset cocktail: Το all day spot που τα έχει όλα!
Εlevated beach life, σύγχρονη κουζίνα και καλοκαιρινή ανεμελιά δίπλα στο κύμα
Το εστιατόριο- γαστρονομική έκπληξη της Πάφου
Το μενού υπογράφει ο σεφ Γρηγόρης Κίκης, ο νεότερος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin!