Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2024
Το Φεστιβάλ Αντάμα, το νέο φεστιβάλ της Λευκωσίας, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας!
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με παραδοσιακό γλέντι, μουσική και τέχνη. Ένα φεστιβάλ που θα θυμίζει κατά πολύ τα γλέντια που στήνονται στα ελληνικά νησιά.
Πίσω από το φεστιβάλ βρίσκονται η Άντρεα, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος, οι οποιοι θέλοντας να ενώσουν την παλιά με τη νέα γενιά και ποντάροντας στις παραδοσιακές μουσικές της Κύπρου και της Ελλάδας (θράκικα, ικαριώτικα, καλαματιανά, κυπριακή μουσική κ.λπ.), αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο φεστιβάλ.
Έχοντας ως κυριότερα ερεθίσματα τα δικά τους βιώματα και τις αναμνήσεις από μουσικοχορευτικά γλέντια σε ελληνικά νησιά, αλλά και την επαφή γενικά με τη νησιώτικη τοπική παράδοση, θέτουν ως στόχο την εκ νέου γνωριμία μας με τις ρίζες μας, προσκαλώντας συγκροτήματα από την Κύπρο που ειδικά για το φεστιβάλ θα αναλάβουν το μουσικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ Αντάμα θα παίξει η εξαμελής ορχήστρα «Το κάλεσμα», «Το Μάλυ», αλλά και οι «Νομάδες», ένα εξαμελές σχήμα που θα παρουσιάσει ένα τρίωρο γλέντι.
Μαζί με τις μουσικές εκδηλώσεις, θα διεξάγονται μαθήματα κυπριακών και ελληνικών παραδοσιακών χορών από χοροδιδασκάλους, ενώ στον χώρο του φεστιβάλ θα προσφέρονται και διάφορα κυπριακά φαγητά, για όσους θέλουν να πάρουν μια δυνατή γεύση της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Επιπλέον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει και παρουσίαση παραδοσιακών τεχνών, όπως καλαμουργική, κηροπλαστική και χαρακτική.
Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του φεστιβάλ, «η ομάδα Αντάμα έχει ως στόχο τη διάσωση και διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO. Το Φεστιβάλ Αντάμα είναι ένα νέο πολιτιστικό δρώμενο, ένα μουσικοχορευτικό γλέντι, μια σύνδεση γενεών, όπου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του».
Το πρώτο Φεστιβάλ Αντάμα θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2024.
-
Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας
28 Σεπτεμβρίου 2024
Σχετικά
Για το Φεστιβάλ Ψαριού θα πάμε και φέτος στο Λατσί
Ο ξεχωριστός ετήσιος θεσμός του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς επιστρέφει πιο ανανεωμένος από ποτέ!
Eπιστρέφει το Τμήμα για Παιδιά και Νεαρά Άτομα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες– Κύπρος 2026
Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της σκηνοθέτριας, σεναριογράφου και παραγωγού Αθηνάς Ξενίδου
Η αγκινάρα γίνεται σούσι, κεφτές και μακαρόνια στο 7ο Φεστιβάλ Αγκινάρας
Σούσι, κεφτέδες, κουπέπια, κούπες, ταβά, αλλά και μακαρόνια από αγκινάρα, ξαναδοκίμασες;
Σ' αυτό το φεστιβάλ θα απολαύσεις άφθονη craft μπίρα (από τον τόπο σου)
Το φεστιβάλ craft μπίρας, επιστρέφει και φέτος
Cyprus Film Days 2026: Το πανόραμα ταινιών που θα παρακολουθήσουμε
Τα διαγωνιστικά τμήματα αλλά και οι ειδικές προβολές ταινιών
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τα δύο από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ του καλοκαιριού
Δύο από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Κύπρου επιστρέφουν δυναμικά και ήδη ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες που θα μας βάλουν σε... mood
Το Φεστιβάλ Καττιμερκού επιστρέφει στα Καλιανά με γεύσεις και παράδοση
Μια γιορτή αφιερωμένη στις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, τη μουσική και την τοπική φιλοξενία ζωντανεύει την πλατεία του χωριού
24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος: Η φετινή Κριτική Επιτροπή
Η επιτροπή συγκροτείται από εξέχουσες προσωπικότητες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου
Τα πρώτα 15 παραδοσιακά και... "νόστιμα" φεστιβάλ της σεζόν που ανακοίνωσαν την επιστροφή τους
Από ντομάτα και χαλούμι μέχρι κεράσια και παλουζέ, οι πιο αυθεντικές γιορτές του νησιού έχουν ήδη ανακοινώσει ημερομηνίες
Το 5ο Φεστιβάλ Ντομάτας επιστρέφει στην Παρεκκλησιά
Μια καλοκαιρινή γιορτή γεμάτη γεύση, παράδοση και κυπριακό χρώμα
Οι Κυβίδες μας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Ρεσιού για διασκέδαση και άφθονο ρέσι
Μια μοναδική εμπειρία γεμάτη πολιτισμό, παράδοση και ψυχαγωγία