Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ένα μοντέρνο καφενείο στο χωριό, που σερβίρει "που τον τζιησβέ στο fréddo"

Ένα μοντέρνο καφενείο/πολυχώρος που συνδυάζει τον καφέ της χόβολης με τον καφέ της μηχανής και το μαχαλεπί με το brunch και τα platters

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2021

Το 1842 είναι η χρονιά που χτίζεται το πρώτο καφενείο στο χωριό Φαρμακάς, στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης. 

Μέσα στον χρόνο ο συγκεκριμένος χώρος προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στους ανθρώπους του χωριού, καθώς λειτουργούσε σαν χώρος ενημέρωσης για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα αλλά και σαν χώρος ανταλλαγής πληροφοριών για την καλλιέργεια της γης, χώρος φιλοξενίας για τους περαστικούς και χώρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τους ντόπιους.

Μέσα στον χρόνο ο καφενές αυτός γκρεμίστηκε, ξανά-χτίστηκε και εξελίχθηκε έχοντας πάντα (όπως όλοι οι καφενέδες) ένα κεντρικό άξονα: τον άνθρωπο…“Άδρωπος εν ο τόπος τζιαι ο τόπος γέρημος”

Σήμερα, ο χώρος αυτός εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο... ονομάστηκε 1842 που τον τζιησβέ στο fréddo και έγινε ένας χώρος όπου το παραδοσιακό συνυπάρχει με το μοντέρνο.

Δηλαδή, εδώ θα ξένοι και ντόπιοι, νέοι και μεγαλύτεροι, μπορούν να απολαύσεις από καφέ στη χόβολη (φουσιάκκι) αλλά και παγωμένο καφέ της μηχανής, μαχαλεπί όπως και γλυκά του κουταλιού, brunch αλλά και platters...

Όλα... κυρίως με σεβασμό στην ιστορία του χώρου και των ανθρώπων του και εξιστορώντας την ιστορία του μέσα από παλιό φωτογραφικό υλικό.

Το 1842, που τον τζιησβέ… στο fréddo είναι η ιστορία του συγκεκριμένου καφενέ (και κατ’ επέκταση η ιστορία του χωριού) από το 1842 μέχρι σήμερα.

Στην πιο ωραία τοποθεσία του χωριού με τον πιο δροσερό αέρα και με επιλογές παραδοσιακών και μοντέρνων εδεσμάτων και ποτών.

Τι λες; Πάμε στον Φαρμακά; 
Πληρ. 99 631175.


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close