Φεστιβαλ

Τα 8 υπέροχα φεστιβάλ του σαββατοκύριακου στην Κύπρο

Παράδοση, γέλιο, μουσική, φαγητό και διασκέδαση περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2024

Οκτώ ξεχωριστές διοργανώσεις σε πόλεις και χωριά έρχονται αυτό το σαββατοκύριακο για να μας διασκεδάσουν και να περάσουμε ένα πιο χαλαρό διήμερο. Από το Φεστιβάλ Φράουλας στη Δερύνεια μέχρι και το Φεστιβάλ Γέλιου στη Λευκωσία το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε όμορφα όπου και να επιλέξουμε να πάμε!

festival_fraoulas.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Φράουλας στη Δερύνεια
Ο Δήμος της Δερύνειας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, κι έχει να περηφανεύεται για πολούς λόγους. Ένας από αυτούς που κάνουν περήφανη τη Δερύνεια και τους κατοίους της είναι για οι φράουλές της. Εξ ου και έχουν δημιουργήσει παράδοση, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής. Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία και κάθε 2 χρόνια, στα μέσα Μαΐου, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Ένα φεστιβάλ που επιστρέφει και φέτος, στις 24 Μαΐου 2024 στο Γήπεδο "Αναγέννησης" Δερύνειας, παρόλου που έδωσε και πέρσι την παρουσία του. Ωστόσο, ο Δήμος Δερύνειας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια, εξ ου και διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις!
>> Παρ 24 Μαΐου, Γήπεδο "Αναγέννησης" Δερύνειας, επ. Αμμοχώστου.

seaside_street.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg


Seaside Street Food Festival

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του καλοκαιριού διοργανώνεται και φέτος το εντυπωσιακό Seaside Street Food Festival. Ετοιμάσου λοιπόν, γιατί το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου δίνουμε ραντεβού στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, για να απολαύσουμε ποιοτικό street food, δίπλα στη θάλασσα! Ένα φεστιβάλ με επωνυμία, περιεχόμενο και αυστηρά επιλεγμένους εκθέτες που θα σας παρουσιάσουν αυθεντικές κουζίνες από όλο τον κόσμο, ποιοτική μουσική με καινούργιες καινοτομίες όπως την ελεύθερη είσοδο στις 24–26/05 από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 με στόχο να το αγκαλιάσουν και να το επισκεφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες με τα μικρά παιδιά αφού ο Δημόσιος Κήπος προσφέρεται για χαρά, παιχνίδι και διασκέδαση. Για όλες τις υπόλοιπες ώρες υπάρχει είσοδος €5 και παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν. Επίσης κατά την διάρκεια που θα είναι ελεύθερη η είσοδος θα υπάρχουν και ειδικές τιμές μείον 10% – 20%.
>> Παρ 24, Σ 25 & Κ 26 Μαΐου, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99642516.

header.jpg


Vegan Fam Flavours Festival

Το VEGAN FAM FLAVOURS, το φεστιβάλ με το βίγκαν street food, επιστρέφει και φέτος στο χωριό Ψεματισμένος της επαρχίας Λάρνακας, το διήμερο 25 και 26 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο. Το Vegan Fam Flavours είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή! Σε κάθε μορφή ζωής. Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής, να περάσουν δύο όμορφες μέρες. Η εκδήλωση διοργανώνεται στην Αίθουσα και τον περιβάλλοντα χώρο εκδηλώσεων στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας, στις 25 και 26 Μαΐου 2023. Το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο σε βίγκαν αλλά σε όσους ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τους ίδιους αλλά και για τον πλανήτη. Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα και έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού στο ελάχιστο. Είναι ανοικτό για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο. Εδώ λοιπόν θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις νόστιμα φαγητά, γλυκά και ποτά, να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας και να ακούσεις ζωντανή μουσική.
>> Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ψεματισμένος, επ. Λάρνακας.

molos_GAH79rw.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Αθλητικό φεστιβάλ στη Λεμεσό
Το πιο εντυπωσιακό αθλητικό φεστιβάλ της Λεμεσού για μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανενωμένο! Βρες το άθλημα που σου ταιριάζει και δοκίμασε τις ικανότητές σου!
Συμμετέχουν:
Πολεμικές τέχνες | Στίβος
Πετόσφαιρα | Καλαθόσφαιρα | Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Ναυταθλήματα | Dragon Βoat | Δυναμικό Τρίαθλο
Μηχανοκίνητος Αθλητισμός | Αθλητισμός Για Όλους
Τοξοβολία | Σκάκι | Μπόουλινγκ
Ποδήλατα ΒΜΧ | Skateboarding

-Πιστοποιημένοι διαιτολόγοι θα βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης για συμβουλές υγιεινής διατροφής και λιπομετρήσεις.

Photo Booth | Face Painting | DJ – Live Link
19:30 - Συναυλία με τους Παπιγιόν Band
Διοργανωτές: Λεμέσια και Δήμος Λεμεσού
>> Σάββατο 25 Μαΐου 2024, από τις 15:00-19:00 στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο στο Μόλο Λεμεσού.

Pelendri.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ στο Χωριό

Το Σάββατο 25 Μαΐου μεταξύ των ωρών 10:30-14:00, σας περιμένουμε στο Δημοτικό Σχολείο Πελενδρίου στο φεστιβάλ «Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ στο Χωριό» για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε όλη την οικογένεια για περιβαλλοντικά θέματα. Αυτό το φεστιβάλ είναι μια πρόσκληση στις εξής δραστηριότητες: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και χορούς από τους μαθητές των σχολείων Πελενδρίου και Τριμήκληνης. Έκθεση Συλλογικών έργων τέχνης και χειροτεχνιών από ανακυκλώσιμα υλικά. Διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια που προωθούν την περιβαλλοντική συνείδηση. Ενημερωτικά Περίπτερα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης όπου θα φιλοξενηθούν κρατικοί φορείς, ημικρατικοί οργανισμοί, ερευνητικά κέντρα, ΜΚΟ, οργανώσεις, ομάδες και σύνολα που αναπτύσσουν δράση σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα και την αειφόρο ανάπτυξη. Face Painting για παιδιά. Χώροι παροχής φαγητού και ποτού. Το φεστιβάλ, συνδιοργανώνεται από τον οργανισμό RESET και τα Δημοτικά σχολεία Πελενδρίου και Τριμήκληνης και θα τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, Δημοτικό Σχολείο Πελενδρίου, 10:30-14:00.

gelio.2e16d0ba.fill-1375x729.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Γέλιου
Το Φεστιβάλ Γέλιου, θα διοργανωθεί στις 25 και 26 Μαΐου με στόχο να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα κάθε επισκέπτη, με stand-up comedies, open talks με κωμικούς, live podcast, show offs και άλλα happenings. Ο χώρος θα γεμίσει από γέλιο και θετική ενέργεια. Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ θα βρείτε παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, χειροποίητες δημιουργίες, διαφημιστικούς πάγκους, street food, ποτά και βεβαίως κωμωδία. Το φεστιβάλ γέλιου θα χωριστεί σε 4 venues. Στην πλατεία όπου εκεί θα βρείτε διαφημιστικούς πάγκους, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, street food, καθώς και τα show offs. Εκεί θα διοργανωθεί και ένα family friendly pop up improv από τον αγαπημένο κωμικό Ηλία Ανδρέου. Η είσοδος στην πλατεία είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Στο χώρο του εστιατορίου scalino, όπου εκεί θα διοργανωθούν τα open talks με κωμικούς και κάποια παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Ταυτόχρονα θα υπάρχει χώρος για να καθίσουν οι επισκέπτες και να απολαύσουν κρύα ροφήματα και θεσπέσια φαγητά. Η είσοδος στο Scalino είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Στην Gallery η οποία θα λειτουργήσει σαν αίθουσα over 16. Εκεί θα διοργανωθούν τα δύο διαγωνιστικά open mic stand up comedies καθώς και live γύρισμα του Stantar Kkomety podcast με καλεσμένο τον Λούη Πατσαλίδη. Εισιτήριο εισόδου στην Gallery €5. Στο αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς όπου εκεί θα διοργανωθούν οι 3 μεγάλες παραστάσεις του φεστιβάλ Γέλιου. Οι τρείς παραστάσεις είναι οι εξής: Standup comedy show με Κωνσταντίνο Ψυλλίδη, Κώστα Πρίγκηπα και Γιώργο Κυριάκου. Παρουσιάζει ο ανεπανάληπτος Μιχάλης Σοφοκλέους. Standup comedy showcase με Αλέξη Πουλλίτα, Κρίσταλ Χριστοφή, Μαριλένα Ζωδιάτου, Χριστόδουλο Δημητρίου, Τότο, Κώστα Μαυρομμάτη, Αντρέα Γεωργίου και Βασίλη Παναγιώτου. Παρουσιάζει ο μοναδικός Ζαχαρίας Ζαννέττου. Διαδραστική θεατρική παράσταση «Ο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ στον πλανήτη των χρωμάτων» η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και είναι διασκευή της πρώτης ταινίας του Mickey Mouse, Steamboat Willie 1928.

Το Φεστιβάλ Γέλιου διοργανώνεται από την εταιρεία Createvents, είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αγλαντζιάς και υπεύθυνη για το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ είναι η Co.media.
Υποστηρίζει η Stantar Kkomety.
Εισιτήρια για τις παραστάσεις από την Soldout Tickets.
Χορηγός επικοινωνίας: City.
Χορηγός: Μπύρα Λέων.
Υποστηρικτές: Neorama Education και Blue Whale Pay.
Η Γενική είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Εισιτήρια για τις παραστάσεις από την Soldout Tickets: https://tinyurl.com/festivalgeliou25may http://tinyurl.com/festivalgeliou26may και http://tinyurl.com/mickeymousecyprus
Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook εδώ και στο Instagram εδώ.
>> Σάββατο 25-Κυριακή 26 Μαΐου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία.

parkokids.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Φεστιβάλ Παιδιού
Μια τεράστια αγκαλιά με εκπαιδευτικές, διαδραστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιμένει όλα τα παιδιά το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 τις 06.00 μ.μ. στην Πλατεία του Δημαρχείου της Πάφου. Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ διοργανώνεται από την Επαρχιακή Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού. Πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη των Φορέων/Οργανώσεων/Σωματείων: Δήμου Πάφου, Αστυνομίας Κύπρου, Κοινοτικής Αστυνόμευσης, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου, Λαογραφικού Ομίλου "Κτήμα", Χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Θ' "Κουπάτειο", Παιδικής Μαγικής Παράστασης-Ταχυδακτυλουργού ILLU-G, Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, Τμήματος Ψυχολογίας NUP, Σ.ΚΕ.Ψ.Υ NUP, Ομίλου Ψυχολογίας-Μουσικού Ομίλου-Ψυχολογίας της Μουσικής NUP, The International School of Paphos, Κυπριακής Παιδοβουλής, Παιδοβουλευτών της Πάφου, Paphos Aphrodite Waterpark, Συνδέσμου Ανάπτυξης και Αποδήμων Τσάδας, Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας, ΠΑΣΥΔΥ, Π.Ο Ε.Δ, ΣΠΑΒΟ, ΤΟΛΜΗ, Σκακιστικού Ομίλου Πάφου, ΠΟΓΟ, ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ Αδελφότητας Ελληνίδων Πάφου, ΆΤΛΑΝΤΑ, ΚΕΟ, ΓΟΔΗΣΥ, ΓΟΔΗΚ, Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
>> Σάββατο 25 Μαΐου, πλατεία δημαρχείου Πάφου, 18:00.

60006-sitesdefaultfilesdora_6_9xf.2e16d0ba.fill-1375x729_V6Pa5U6.jpg


Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’ στη Δορά

Η όμορφη Δορά της επαρχίας Λεμεσού κάθε Μάιο διοργανώνει το Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’. Φέτος στις 26 Μαΐου στο χωριό, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας και παρασκευής χαλουμιού και παλουζέ, το ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τραγούδια και να γνωρίσει την ανα-βίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
>> Κ 26 Μαΐου, Δορά, επ. Λεμεσού.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close