Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 12+1 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Όλα όσα θα σε κάνουν να περάσεις όμορφα τις επόμενες μέρες στο νησί

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2024

Υποδεχόμαστε την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη με 13 ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα. Πάρτε μία γεύση από τις πιο καλές προτάσεις για έξοδο και απολαύστε στιγμές με μουσική, θέατρο, φεστιβάλ, τέχνη και άλλες εκδηλώσεις.

FB_IMG_1715438905847.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Burger Week στη Λευκωσία
Το Moondog’s Bar & Grill παρουσιάζει το 8o ετήσιο 𝐁𝐔𝐑𝐆𝐄𝐑 𝐖𝐄𝐄𝐊 από τις 3 μέχρι και τις 9 Ιουνίου. Εκεί, ένας τυχερός θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει εισιτήριο για τη συναυλία των Metallica τον Ιούλιο στη Βαρσοβία. Το Moondog’s Bar & Grill στη Λευκωσία διοργανώνει για όγδοη χρονιά το μοναδικό Burger Week όπου για μία ολόκληρη εβδομάδα, θα προσφέρει μοναδικά γευστικά burgers! 40 επικά ζουμερά burgers, 250+ διαφορετικές μπύρες μαζί με live bands συνθέτουν τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει δυναμικά το καλοκαίρι σου. Κατά τη διάρκεια του 8ου Burger Week, το Moondog’s θα κληρώσει 2 πακέτα VIP που περιλαμβάνουν: διπλά αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4ων αστέρων και 2 εισιτήρια εισόδου για τη συναυλία των Metallica στην Βαρσοβία στις 7 Ιουλίου. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας η κουζίνα θα σερβίρει εκτός από τα ζουμερά burgers, σαλάτες, λουκάνικα, chicken wings καθώς και vegetarian και vegan πιάτα.
>> Δευτέρα 3-Κυριακή 9 Ιουνίου, Moondog’s Bar & Grill, Λευκωσία. Για κρατήσεις στο 70006300. Διαδικτυακά: https://rb.gy/cl9j9

Collage Animation at IVAC_2.jpeg


Φεστιβάλ Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου
Το Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 9 Ιουνίου 2024 στην πάντα φιλόξενη αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στην Παλιά Λευκωσία κάνει αρχή με την πρώτη ταινία του προγράμματος Όπερα και Σινεμά: 3η Σκηνή με τίτλο Ανάληψη του Jacob Sutton. Το πρόγραμμα αυτό, σε επιμέλεια και παρουσίαση του κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Μπάμπα, θα ανοίγει το Φεστιβάλ κάθε βράδυ και αποτελείται από ταινίες μικρής διάρκειας που αποτίουν φόρο τιμής στην Όπερα. Στην εναρκτήρια βραδιά του Φεστιβάλ θα προβληθεί επίσης η ταινία του Bill Mousoulis με τίτλο Ο Αγαπημένος μου στο Στέρλινγκ (My Darling in Sterling), παραγωγής 2023 και διάρκειας 79’. Την ταινία, η προβολή της οποίας θα είναι η πρώτη εκτός Αυστραλίας, θα προλογίσει ο επιμελητής του προγράμματος Δώρος Δημητρίου ο οποίος και θα συντονίσει την συζήτηση που θα ακολουθήσει με τον σκηνοθέτη.
Περισσότερα ΕΔΩ
>> Δευτέρα 3-Κυριακή 9 Ιουνίου, Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Λευκωσία, 20.00 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Όλες οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99 407856 ή στο Facebook, στη σελίδαImages & Views of Alternative Cinema Film Festival.

LBFCover.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Larnaka Biodesign Festival 2024: Being Embedded
Το Larnaka Biodesign Festival (LBF) είναι μία πρωτοβουλία και πλέον ένας ετήσιος θεσμός του οργανισμού Λάρνακα 2030 στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του καλλιτεχνικού προγράμματος της πόλης προς την πράσινη μετάβαση. Το φεστιβάλ εδράζεται σε πολυθεματικούς άξονες οι οποίοι έχουν ως κοινή συνισταμένη τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον και όλα όσα εμπίπτουν σε αυτό. Στρατηγικός συνεργάτης του LBF είναι η Petrolina. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει εικαστικούς, επιστήμονες, πανεπιστημιακούς, καλλιτεχνικά σύνολα και περφόρμερ, οι οποίοι θα συνεργαστούν με αγροκτήμονες, μαγείρισσες, σύνολα μειονοτήτων, νέους και παιδιά σε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που καλεί το κοινό να εξερευνήσει στοιχεία, έννοιες και συνήθειες που απορρέουν διαδοχικά, ανά θεματική εβδομάδα, από το έδαφος, το νερό και τον αέρα. Το Coming from the Soil σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος. Πρόκειται για μία πρωτότυπη κατασκευή ενός αυτοσχέδιου ανθώνα στο κέντρο της πόλης, ο οποίος θα φιλοξενεί μελισσοτροφικά είδη φυτών και χώματος από την ευρύτερη επαρχία Λάρνακας. Η σύνθεση θα μεταβάλλεται και θα μεταβολίζεται φυσικά στη διάρκεια των τριών εβδομάδων του φεστιβάλ. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου, Λάρνακα.

447028084_18430401478063536_8626208391357430774_n.jpg

To κλουβί με τις τρελές
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου "Το Κλουβί με τις Τρελές" του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη! Η ζωή δύο γκέι χορευτών στο καμπαρέ ανατρέπεται όταν ο γιος του ενός, ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την κόρη του αντιγκέι και συντηρητικού γερουσιαστή. Τα προβλήματα και οι απανωτές κωμικές καταστάσεις αρχίζουν, όταν οι γονείς της μέλλουσας γυναίκας καταφθάνουν να γνωρίσουν τα πεθερικά τους. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών έχουν επί σκηνής ,διάφορες απολαυστικές ξεκαρδιστικές στιγμές από την καθημερινότητα τους, καθώς το κωμικό και το τραγικό συνθέτουν ένα έργο γεμάτο χρώμα, λάμψη, χορό,φρου φρου, φτερά και πολύ, πολύ, πολύ γέλιο....! Παίζουν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άννα Γιαγκιώζη, Βασίλης Χαραλάμπους, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Φώτης Γεωργίδης, Έλενα Δημητρίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Κωνσταντίνος Βασιλείου. Απόδοση/ Σκηνοθεσία: Φώτης Γεωργίδης.
>> Δευτέρα 3, Τρίτη 4 Ιουνίου, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία / Πέμπτη 6, Παρασκευή 7 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Δρομολαξιάς, Λάρνακα, 21.00. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com.

dl-63_1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Έξι & Πέντε με την Κατερίνα Παράσχου
Η μουσική συναυλία: «ΕΞΙ & ΠΕΝΤΕ» , προτείνει ένα πρωτότυπο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Θεατρικό Τραγούδι. Πρόκειται για μια συλλογική πρωτοβουλία νέων μουσικών, έχοντας ως αφορμή την ιδέα να παρουσιαστούν τραγούδια-σταθμοί της Σύγχρονης Ελληνικής Θεατρικής Δραματουργίας, γνωστά και λιγότερο γνωστά, με νέες ενορχηστρώσεις. Η συναυλία παρουσιάζει ένα αμάλγαμα μουσικών ειδών, όπου παρουσιάζονται θεατρικά τραγούδια, τα οποία κατάφεραν να αποτυπωθούν στις συνειδήσεις του κόσμου μέχρι σήμερα. Οι επιλογές των μουσικών έργων είναι προσεκτικά επιλεγμένες, ούτως ώστε να αναδεικνύονται οι προαναφερθείσες θεματικές από ένα μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου, συνδυάζοντας έργα πολλών καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Καραμουρατίδης κ.α.
>> Τρίτη 4 Ιουνίου, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:30. Κρατήσεις: 70002420

PAREMVASIS-1024x719.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Η Θεατρική Σκηνή Παρέμβασις παρουσιάζει το έργο "Οβιδίου Ηρωίδες"
Σε δύο επιστολές του Ρωμαίου ποιητή Οβίδιου, οι οποίες δραματοποιούνται, βασίζεται η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Παρέμβασις, που παρουσιάζεται στην Πάφο. Δύο γυναικείες μυθικές προσωπικότητες, Μήδεια και Αριάδνη, μέσω επιστολών που γράφουν στους αγαπημένους τους, συνδέουν το παρελθόν με το παρόν, για να μιλήσουν για τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις-σχέσεις κατανάλωσης, σχέσεις μίας χρήσης- για την απανθρωποποίηση του ανθρώπου. Μια εναλλακτική παράσταση, βασισμένη στις Ηρωίδες του Ρωμαίου ποιητή Οβιδίου. Δύο επιστολές γίνονται παράσταση και καταγγέλλουν ανθρώπινες συμπεριφορές.
>> Τρίτη 4, Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουνίου, Πολυχώρος Αττικόν, Πάφος, 20:30.

The End - part 2 - Bart Grietens-1.jpg

25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου: Η ολλανδική συμμετοχή
Αναγνωρισμένο ως η κορυφαία και μεγαλύτερη διοργάνωση σύγχρονου χορού στην Κύπρο, το Φεστιβάλ επανέρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 7 ξεχωριστές παραστάσεις όπου θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ριάλτο και 2 από αυτά τα έργα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Φεστιβάλ συμμετέχει στη Δράση EU20, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. To έργο The End - part 2 ωθεί τον θεατή στα άκρα. Μέσα από έναν εντυπωσιακό συνδυασμό κίνησης, ηλεκτρονικής μουσικής, φωτισμού και βίντεο, η περφόρμανς εξερευνά έναν κόσμο μεταβλητών σχέσεων. Πώς ερμηνεύονται στο παρόν στάδιο οι έννοιες της συλλογικότητας, της σύνδεσης και της αλληλεγγύης; Τι μας φέρνει πιο κοντά; Πώς μπορεί η αμοιβαία διαφάνεια να ενδυναμώσει τη μεταξύ μας διάδραση;
>> Τρίτη 4 Ιουνίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30
Τιμή: €8 (€30 για όλες οι παραστάσεις) E-ticket: www.rialto.com.cy Ταμείο: 77 77 77 45

cce25ae0-97f8-4f02-a136-18046b27a.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Η γαλλική κωμωδία "Le Prenom" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η υπερ-επιτυχημένη Γαλλική κωμωδία «Le Prenom», υποψήφια το 2011 για 6 βραβεία Moliere. Η μεταφορά της στον κινηματογράφο το 2012 (ελληνικός τίτλος: Για όλα φταίει το όνομά σου) γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έφθασε τα 2,5 εκατομμύρια θεατές. Στην Ελλάδα ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, το 2015 στο θέατρο ΑΛΙΚΗ της Αθήνας για δυο σεζόν και στη Θεσσαλονίκη όπου το καταχειροκρότησαν πάνω από 100,000 θεατές. Ο Βικτόρ (Κρατερός Κατσούλης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Ρένια Λουιζίδου) και ο άντρας της Πιερ (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Ντόρα Μακρυγιάννη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Λευτέρης Ζαμπετάκης). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος αλλά και πολύ γέλιο! Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες.
>> Τετάρτη 5, Πέμπτη 6, Παρασκευή 7 Ιουνίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 21:00. Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy - Καταστήματα ACS Courier

sauvage.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Wine Tasting Party στο Sauvage Wine Bar
Ζήστε την ουσία της Γαλλίας στο Πάρτι Γευσιγνωσίας Κρασιού που θα φιλοξενήσει το Sauvage Wine Bar! Απολαύστε μια δωρεάν δοκιμή από τα εκλεπτυσμένα κρασιά Chablis, του πολύ γνωστού παραγωγού Louis Moreau, και ταξιδέψτε με μια από τις πιο γνωστές συνταγές/συνδυασμούς των κρασιών του Chablis τα πασίγνωστα ‘Μύδια με τηγανητές πατάτες’ μόνο με €10. Πάμε χαλαρά με ανεβαστική διάθεση και για να περάσουμε υπέροχα συζητώντας και ανακαλύπτοντας συναρπαστικά κρασιά. Η Anne Moreau, της οικογένειας Louis Moreau θα είναι μαζί μας για να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις. Όλα τα κρασιά του παραγωγού θα προσφέρονται σε τιμές Happy Hour όλο το βράδυ!
>> Τετάρτη 5 Ιουνίου, Sauvage Wine Bar, 19:00.

dali_1Shs3Wc.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ζιώγαλας, Γιοκαρίνης, Παπαδόπουλος και Καζούλης μαζί στη Λευκωσία
Το RED γιορτάζει 21 χρόνια μουσικής και μας προσκαλεί και φέτος αμφιθέατρο Ιδαλίου για να δημιουργήσουμε τις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες! Στις 6 Ιουνίου στην "Πλατεία" του Αμφιθεάτρου Ιδαλίου τέσσερις αξεπέραστοι καλλιτέχνες που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον κόσμο της Rock μουσικής. Οι Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, "Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ" και ο Βασίλης Καζούλης αποτελούν αληθινούς θρύλους του είδους και έχουν επηρεάσει γενιές με τη μουσική τους. Γνωστοί για τον εφηβικό τρόπο έκφρασής τους έχουν αφήσει το αναμφισβήτητο στίγμα τους στην ελληνική Rock σκηνή. Με τραγούδια που ξεχωρίζουν στην πορεία των χρόνων!
Έχοντας δημιουργήσει μια πολύπλευρη μουσική παρέα εντυπωσιάζουν το κοινό τους με την ποικιλία της μουσικής τους. Μαζί τους στη σκηνή ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, ένας νέος δημιουργός από τη Θεσσαλονίκη.
>> Πέμπτη 6 Ιουνίου, αμφιθέατρο Ιδαλίου, Λευκωσία, 21:00. Προπώληση εισιτηρίων από την Ticketmaster.cy και acs courier (77777040)
* Powered by Ράδιο Πρώτο. Πληροφορίες: 99059257 (RED)

FotoJet_hLjnuxd.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Η θεατρική ομάδα Garage ανεβάζει το έργο «Η Πεταλούδα»
H Θεατρική Ομάδα Garage γιορτάζει τα 15χρονα της με το έργο «Η Πεταλούδα», σε διασκευή του Άκη Κλεάνθους και σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου. Στην ιστορία του έργου βλέπουμε πώς ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει το bullying, δηλαδή την εκφοβιστική και κακοποιητική συμπεριφορά που δέχεται το παιδί τους από τους συμμαθητές του στο σχολείο. Το παιδί εκφράζει στους γονείς του την όλη κατάσταση ζωγραφίζοντας μια πεταλούδα. Αυτό θα φέρει σε σύγκρουση δύο συναισθηματικούς κόσμους, του παιδιού και των γονιών του. Υπάρχει τελικά η ανιδιοτελής αγάπη των γονιών προς τα παιδιά ή είναι αγάπη υπό όρους; Μπορούμε άραγε να είμαστε καλοί γονείς; Μπορούμε να αγαπήσουμε τα παιδιά μας ουσιαστικά αν δεν έχουμε αγαπήσει βαθιά τον εαυτό μας; Ποια είναι τα όρια στην έκφραση της αγάπης μας; Τι γίνεται αν ξεπεραστούν; Πρόκειται για ένα άκρως ανθρώπινο και τρυφερό έργο που έχει σκοπό να συγκινήσει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους θεατές σε ένα λεπτό ζήτημα παιδικής ψυχολογίας. Ένα έργο κατάλληλο για όλους, γονείς και μη! Παίζουν: Άντρη Δημητρίου, Θεράπων Θεράποντος. Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια: Μάριος Ζησίμου.
>> Πέμπτη 6, Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Ιουνίου, Flea Theatre, 20:30. Κρατήσεις: 99156101.


iakovidis_aTJdlgY.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Πέτρος Ιακωβίδης στην Πλατεία Ελευθερίας
Ο Πέτρος Ιακωβίδης έρχεται να γεμίσει με μουσική και συναισθήματα την Κύπρο, στο πλαίσιο μίας μεγάλης καλοκαιρινής περιοδείας που ήδη έχει αρχίσει. Μετά τις πολύμηνες sold out εμφανίσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο επιτυχημένος κι επιδραστικός τραγουδιστής και δημιουργός θα ταξιδέψει για να βρεθεί κοντά στο κοινό και μαζί να ζήσουν ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι.Τη συναυλία στην Κύπρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας στις 20.00 διοργανώνει η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, με αφορμή τη λήξη της προεκλογικής περιόδου. Η είσοδος στη συναυλία θα είναι δωρεάν.
>> Πέμπτη 6 Ιουνίου, Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία, 20.00. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22883220 & 96502804.

3_r0UwPk2.width-800.jpg

Εγκαίνια της έκθεσης "Το βάρος της φυγής" της Μαρίας Ιωάννου
Το ασήκωτο βάρος της ύπαρξής μας, ιδωμένο μέσα από μια διαρκή πάλη επιβίωσης, πραγματεύεται η νέα εικαστική πρόταση της Μαρίας Ιωάννου. Ακολουθώντας το ατέρμονο ταξίδι μεταξύ φθοράς/θανάτου και αφθαρσίας και συνεχίζοντας τον κύκλο της ζωής του μεταξοσκώληκα, η εικαστικός επεξεργάζεται το αλάβαστρο, το κουκούλι, τη μεταξοκλωστή, το ξύλο και την πέτρα «φορτώνοντας» το βάρος της ύπαρξης σε γλυπτά μικρών διαστάσεων. Ως μια καινούρια ανάγνωση του μύθου του Σίσυφου, η έκθεση μας καλεί να ακολουθήσουμε τα χνάρια μιας διαρκούς ενδοσκόπησης αναζητώντας τη φυγή.
>> Εγκαίνια Πέμπτη 6 Ιουνίου, Gallery n_c_annex στο nasty cat, Διγενή Ακρίτα 64, Λευκωσία, 19:00. Πληρ: 94086726. Διάρκεια: Μέχρι 18 Ιουνίου Ωρες: 10:00 πμ - 1:00μμ / κατόπιν ραντεβού
4:00 μμ - 11:00μμ / Σάββατο και Κυριακή απόγευμα ανοικτά.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close