News , Guide

Οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες στις κυπριακές παραλίες, βελτιώνονται

"Βελτιώνουμε τις υπηρεσίες στις παραλίες μας αναβαθμίζοντας τις ναυαγοσωστικές υπηρεσίες"

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2021

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 8 Ιουλίου υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών έγινε ανασκόπηση ενός χρονίζοντος προβλήματος που αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις παραλίες μας, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και ανθρώπινου δυναμικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, οι επαρχιακές διοικήσεις, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, η Ένωση Δήμων και η Ένωση Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ και εκπρόσωποι των οργανωμένων ναυαγοσωστών.

Με γνώμονα την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων και ελλείψεων, αποφασίστηκε όπως:

(α) Οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας εντάσσονται στο Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ» στο οποίο δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα, με ισχύ από 01/01/2022. Με αυτή την εξέλιξη το σύνολο των παραλιών της χώρας τυγχάνει ενιαίας διαχείρισης.

(β) Το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί άμεσα εντός Ιουλίου σε διαδικασία προκήρυξης προσφοράς για την κατασκευή 45 ναυαγοσωστικών πύργων σύγχρονων προδιαγραφών.

(γ)  Με δαπάνη του Υπουργείου Εσωτερικών η άμεση αγορά 5 πρόσθετων jet ski για τις ναυαγοσωστικές ανάγκες όλων των επαρχιών αλλά και η προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού όπως απινιδωτών, φορητών ασυρμάτων κ.α. συνολικής δαπάνης 153.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν εργασιακά θέματα των ναυαγοσωστών συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου στελέχωσης των παραλιών, της μισθολογικής αναβάθμισης και των όρων εργοδότησης τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει πρωτοβουλία για διαβούλευση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων με στόχο την σύντομη και οριστική διευθέτηση του θέματος.

Ενόψει των εν λόγω αποφάσεων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών οτι αναστέλλει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή τρίωρη στάση εργασίας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close