Cine News , Κινηματογράφος

Ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό, στα 11 θερινά σινεμά της Κύπρου

Όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με υπέροχες ταινίες για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2021

 Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήρθε επιτέλους η στιγμή να ζήσουμε όλα αυτά που στερηθήκαμε τους τελευταίους μήνες. Να βγούμε από το σπίτι και να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα!

Τι καλύτερο από το να απολαύσουμε μία καλή ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό;

Αν είσαι και εσύ λάτρης του θερινού σινεμά, καλό θα ήταν να μάθεις ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο γίνονται πολλές open air προβολές στην Κύπρο που δίνουν την ευκαιρία στο σινεφίλ (και όχι μόνο) κοινό να απολαύσει κλασικά και σύγχρονα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, καθώς και πρόσφατες blockbuster ταινίες που έχουν συζητηθεί.

Ποιες είναι αυτές και πού μπορείς να τις δεις;

OPEN AIR CINEMA
Ταινίες κάτω από τα αστέρια βλέπει από την Πέμπτη 1η Ιουλίου η Λευκωσία, στο θερινό σινεμά που λειτούργησε φέτος για πρώτη χρονιά! To Open Air Plaza του Nicosia Mall, που στήθηκε σε συνεργασία με τα Rio Premier Cinemas, θα μας κρατά συντροφιά για όλο το καλοκαίρι! Μαζί με τα Rio Premier Cinemas, το αγαπημένο μας εμπορικό κέντρο, υπόσχεται νότες απόλαυσης και δροσιάς στην πιο ζεστή εποχή του χρόνου μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, που περιλαμβάνει νέες διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες, παιδικές ταινίες και πολυσυζητημένες πρεμιέρες.  Το θερινό σινεμά στο Open Air Plaza του Nicosia Mall, τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε online στο  https://www.riopremiercinemas.com.cy και στα ταμεία των Rio Cinemas στο Nicosia Mall. Και κάτι ακόμα. Το εισιτήριο για το Open Air Cinema, κάθε Τρίτη είναι €7!
Για το πρόγραμμα προβολών μπορείτε να ενημερωθείτε στο https://www.riopremiercinemas.com.cy και https://www.facebook.com/riopremiercinemas

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΙΜΩΝΟΣ
Το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος στην Πάφο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προτείνει μια σειρά από θερινές προβολές ταινιών στην αυλή του οικήματός του. Τα 'Garden Screenings' κάνουν αρχή με το 'Joker' (16/7) του Todd Phillips που χάρισε το Όσκαρ στον Joaquin Phoenix, ενώ θα προβληθούν cult ταινίες όπως το 'Fight Club' (23/7) του David Fincher, το 'Scarface' (28/7) του Brain De Palma, το 'The Big Lebowski' (30/7) των Ethan & Joel Coen, το 'Pulp Fiction' (6/8) του Quentin Tarantino, το 'Snatch' (11/8) του Guy Ritchie και το 'The Shining' (18/8) του Stanley Kubrick. Παράλληλα θα έχεις την ευκαιρία να δεις και τρεις σημαντικές κυπριακές παραγωγές, τις: 'Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη' (21/7) του Σταύρου Πάμπαλη, 'Εντυπώσεις ενός πνιγμένου' (4/8) του Κύρου Παπαβασιλείου και το πολυβραβευμένο 'Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ' (20/8) του Μάριου Πιπερίδη. 
Editors' Choice: Μία από τις πιο θρυλικές ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ, το 'The Shining' του Stanley Kubrick, βασισμένο στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα του Stephen King, θεωρείται δικαίως ένα από τα αριστουργήματα του μεγάλου σκηνοθέτη και του παγκόσμιου σινεμά, με το μανιασμένο πρόσωπο του Jack Nicholson στη διάσημη σκηνή με το τσεκούρι, να έχει μείνει στην ιστορία. 
(kimonosartcenter.com/garden-screenings)
 

ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ 
Το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό, ετοίμασε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα με σύγχρονες βραβευμένες ταινίες από Κύπρο, Ιταλία και Αργεντινή, γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ, για να δροσίσει τα καλοκαιρινά βράδια μας, με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές (Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ). Οι προβολές τον Ιούλιο, σήκωσαν αυλαία με το κυπριακό φιλμ 'Τα Μαγικά Φασόλια' (7/7) του Θήο Παναγίδη. Ακολουθεί η ιταλική κωμωδία 'È per il tuo bene' (13/7) του Rolando Ravello και στη συνέχεια το 'Μικρό Έγκλημα' (21/7) του Χρίστου Γεωργίου με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι προβολές ολοκληρώνονται με το 'Mi Obra Maestra' (28/7) του Αργεντίνου σκηνοθέτη Gastón Duprat.
Editors' Choice: Έπειτα από τέσσερις ταινίες, τις οποίες συν-σκηνοθέτησε με τον Mariano Cohn, ο Gastón Duprat μένει για πρώτη φορά μόνος πίσω από την κάμερα στο 'Mi Obra Maestra' ('Το αριστούργημά μου'), με έναν γκαλερίστα και ένα ζωγράφο, να γίνονται πρωταγωνιστές ενός υπαρξιακού buddy movie που δεν διστάζει να τοποθετήσει το εμπόριο τέχνης και την απάτη στο ίδιο πεδίο. 
(rialto.com.cy)


 
ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΙΕΡΙΔΗ 
Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας ετοίμασε και φέτος σινέ-ταξίδια, ζωντανεύοντας και πάλι το θερινό σινεμά στην πόλη. Οι προβολές πραγματοποιούνται δωρεάν κάθε Τετάρτη στον Κήπο του Μουσείου Πιερίδη και μάλιστα ο Ιούλιος θα είναι αφιερωμένος σε πολυβραβευμένους Κύπριους δημιουργούς. Ανάμεσα σε άλλες ταινίες θα προβληθούν το ντοκιμαντέρ 'Beloved Days' (15/7) του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη που μας ταξιδεύει στην Κύπρο του 1970 και στο χωριό Κάρμι, το 'Sunrise in Kimmeria' (22/7) σε σενάριο και σκηνοθεσία Σάιμον Φαρμακά το οποίο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας στο Cyprus Film Days και πολλές άλλες διακρίσεις, καθώς και το 'Happy Birthday' (29/7) του Χρίστου Γεωργίου, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Κύπριου Σκηνοθέτη στο Cyprus Film Days. Τον Αύγουστο, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Ανιμάττικον, θα προβληθούν 12 ταινίες animation μικρού μήκους (5/8), η ταινία 'The Reports on Sarah and Saleem' (12/8) του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη Muayad Alayan, ενώ σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις μια συλλογή από κυπριακές και ξένες βραβευμένες ταινίες του 2019 (19/8). Ο μήνας κλείνει με την προβολή του φιλμ 'Beautiful Boy' του Felix van Groeningen.
Editors' Choice: Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους με τη σεναριακή και σκηνοθετική υπογραφή του Μάριου Πιπερίδη 'Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ' παρουσιάζει την ιστορία μιας 'αταίριαστης' φιλίας που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης, η οποία με αφορμή την παραβίαση του κανονισμού της πράσινης γραμμής από ένα σκύλο, έρχεται και ανατρέπει με χιούμορ βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις.
(facebook.com/larnakacinema)
 
Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ - ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΩΝ
Ο Δήμος Λατσιών μεταμορφώνει και φέτος την αυλή του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Λατσιών σε μια μεγάλη θερινή κινηματογραφική αίθουσα και μας καλεί να απολαύσουμε με δωρεάν είσοδο, αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, αλλά και μία blockbuster κυπριακή ταινία! Τον Ιούλιο λοιπόν θα προβληθούν μεταγλωττισμένες οι ταινίες animation 'Abominable' (9/7), αλλά και η κυπριακή ταινία 'Βουράτε Γειτόνοι', η οποία 'έσπασε' ταμεία στη χώρα μας. 
Editors' Choice: Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεπέρασε τις 100,000 εισιτήρια στις αίθουσες, καταλαμβάνοντας έτσι την πρωτιά στα κυπριακά κινηματογραφικά δεδομένα! Ο Γιώργος Τσιάκκας, έκανε άλμα στη μεγάλη οθόνη, μεταφέροντας το ‘Βουράτε Γειτόνοι’ (12/7), μία από τις δημοφιλέστερες κωμικές σειρές που πέρασαν ποτέ από την κυπριακή τηλεόραση, χαρίζοντας στους θεατές μοναδικές στιγμές αγωνίας αλλά και άφθονου γέλιου.
(www.latsia.eu)

ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
Κάπου σε μια ταράτσα στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην Αραδίππου, για όσο υπάρχει φεγγαράδα και για όσο διαρκεί το καλοκαίρι, θα υπάρχουν μπύρες και κοκτέιλ για όλα τα γούστα, αλλά και βραδιές με σινεμά, θέατρο και μουσική, που θα μας κρατούν συντροφιά.Στην αγαπημένη πλέον ταράτσα του καφενείου Ερμής στην Αραδίππου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φέτος οι θερινές προβολές. Ως εκ τούτου κάθε Δευτέρα, στις 21.00, απολαμβάνουμε ταινίες, πίνουμε κοκτέιλ και τρώμε ποπ κορν στο αίθριο με την υπέροχη θέα. Tο καφενείο βρίσκεται στην οδό Γεώργιου Ττόουλου, στην Πλατεία του Απ. Λουκά, στην Αραδίππου. Για το πρόγραμμα των θερινών προβολών όπως επίσης και των επερχόμενων εκδηλώσεων της ταράτσας μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του Kαφενείου Ερμής, σε Facebook αλλά και μέσω Instagram.


 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΧΑΜΠΗ 
Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία, θα φιλοξενήσει στην υπαίθρια αυλή του μια σειρά από προγράμματα ταινιών που επιμελούνται οι διεθνείς συνεργάτες του Animafest Cyprus.Το ύφος και η τεχνοτροπία των προγραμμάτων αυτών συνδέονται με την τέχνη της χαρακτικής και των εικαστικών τεχνών με ποικίλους τρόπους. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στη μικρή αυλή της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια και φέτος γιορτάζει 20 χρόνια. Συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη μέχρι τις 21 Ιουλίου θα προβάλλονται τα ακόλουθα προγράμματα: ‘Προβολή Ντοκιμαντέρ’ (14/7) με επιμελητή τον Γιάγκο Χατζιηγιάννη-Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού και ‘Women in Animation’ (21/7) με την επιμέλεια της πλατφόρμας ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021. (printmaking.cy).

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕ ΕΡΜΑ
Το θερινό Σινέ Έρμα και η κινηματογραφική λέσχη Ερμαγεδδών έφτιαξαν το πρόγραμμα του Ιούλη και μας προσκαλούν στην πιο γοητευτική αυλή της Λευκωσίας για να παρακολουθήσουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια. Ως εκ τούτου τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, θα δούμε την ταινία «Ραντεβού στο Belle Epoque», του Νικολά Μπεντός (Γαλλία, 2019), με τους Ντανιέλ Οτέιγ, Γκιγιόμ Κανέ, Ντοριά Τιλιέ, Φανί Αρντάν. Ακολουθεί η προβολή του «Πόλεμος εκτός προγράμματος»(19/7), του Αρμάντο Ιανούτσι (Βρετανία, 2009) με τους Πίτερ Καπάλντι, Τομ Χολάντερ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Τζίνα Μακί, καθώς επίσης και ο «Τζότζο» (26/7) του Τάικα Γουαϊτίτι (Τσεχία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, 2019), με τους Ρόμαν Γκρίφιν Ντέιβις, Τάικα Γουαϊτίτι, Τόμασιν ΜακΚένζι, Σκάρλετ Γιόχανσον. Όλες οι προβολές αρχίζουν στις 20.30. 
(facebook.com/toerma)

PROTARAS SUMMER FILM FESTIVAL
Το Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου ετοιμάζει μάς επιφυλάσσει για το φετινό καλοκαίρι μία μεγάλη εκδήλωση. Εσύ απλά κράτα σημειώσεις: Είναι πλέον γεγονός ότι το Protaras Summer Film Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου που λαμβάνει χώρα εδώ και επτά συνεχή χρόνια στην Κύπρο (εκτός από το 2020 οπότε και αναβλήθηκε), αναβαθμίζει και εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν αλλά και τo πολιτιστικό γίγνεσθαι της επαρχίας Αμμοχώστου. Σκοπός, άλλωστε, είναι η προώθηση της 7ης τέχνης, η ψυχαγωγία και η δημιουργία αξίας στον Πρωταρά. Το φεστιβάλ, που επιστρέφει φέτος, θα μας χαρίσει 18 ολόκληρες ημέρες, όπου θα απολαύσουμε 25 μοναδικές προβολές κάτω από τα άστρα! Εσύ απλώς πάρε θέση στην πλατεία Λευκόλλα στον Πρωταρά από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.
(facebook.com/protarasfilm)

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Oι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το «θέατρο ένα» σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου Κύπρου ενημερώνουν το κοινό για την έναρξη του φετινού Μαραθωνίου Θερινών Προβολών που πραγματοποιείται, όπως κάθε καλοκαίρι, στον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας «Κωνστάντια». 23 χρόνια από την έναρξή του, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών αναβιώνει προς μεγάλη ικανοποίηση των κινηματογραφόφιλων, τον καλοκαιρινό κινηματογράφο «Κωνστάντια», έναν από τους ωραιότερους παλιούς κινηματογράφους της πρωτεύουσας και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας τόσο στον τομέα του κινηματογράφου, όσο και στον τομέα της αναβάθμισης της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Οι φετινές επιλογές ταινιών έγιναν, όπως πάντα, με γνώμονα την ποιότητα, τη διεύρυνση της κινηματογραφικής παιδείας  του κοινού και τη ψυχαγωγία. Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του θερινού κινηματογράφου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα ταινιών, ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από όλες τις γωνιές της γης, με ταινίες που  διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία όπως η βασισμένη στο βιβλίο Nomadland ταινία  «Η χώρα των νομάδων/Nomadland» (Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας & Πρώτου γυναικείου ρόλου για την Φράνσις Μακντόρμαντ, Golden Globes Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Bafta),  «Ένας θρίαμβος /The big hit» (Επίσημη συμμετοχή Κάννες 2020, Καλύτερη κωμωδία, Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου), «Παρίσι, Τέξας» (Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 1984), «Γιάλντα, η νύχτα της συγχώρεσης Yalda, a night for forgiveness» (Grand Jury Prize, Φεστιβάλ Sundance) κ.α. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ταινίες Κυπριακής και Ελληνικής παραγωγής είναι παρούσες: «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη/Siege on Liperti Street» (Ελλάδα, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο2019 - Βραβείο κοινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Βραβείο FIPRESCI (Ελληνικού Τμήματος) Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου), «Ο ράφτης/The tailor» (Ελλάδα 2020), «Winona» (Ελλάδα 2019 - Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Sundance -Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) κ.ά. Όλες οι ταινίες είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 18 ετών.
ΔΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 14 Ιουλίου μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00 (εξαιρείται η 15η  Αυγούστου).

KAI KATI AKOMA...
Η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος μετατρέπεται και αυτή τη χρονιά σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο για μικρούς και μεγάλους, με μια σειρά προβολών σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου. Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος είναι: «Moana» (29/7), «Il Postino» (5/8) και «Buena Vista Social Club» (26/8). Είσοδος ελεύθερη!
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία.
Για πληροφορίες: 22 128157/ www.boccf.org & Facebook & Instagram: @boccf

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close