7 September 2021
Μουσική

Νέα ημερομηνία για το αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή

Νέα ημερομηνία για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μιχάλη Πασιαρδή

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2021

Η Κίνηση Πολιτισμού και ο Αθλητικός Σύλλογος Ορφέας Λευκωσίας, διοργανώνουν συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή της πατρίδας μας, Μιχάλη Πασιαρδή. Η συναυλία που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας, μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, λόγω νόσησης μέλους εκ των συντελεστών με covid-19. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας

Ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Καλογήρου επιμελείται καλλιτεχνικά τη συναυλία αφιέρωμα στο Μιχάλη Πασιαρδή, «Τραγούδια μιας άλλης νύχτας» και συμπράττει επι σκηνής με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Δημήτρη Φανή και Κούλη Θεοδώρου και τους ανερχόμενους και πολλά υποσχόμενους ερμηνευτές Δημήτρη Μεσημέρη, Πάρη Παράσχο, Κατερίνα Παράσχου, Δημήτρη Σουρουλλά και Φρειδερίκη Τομπάζου. Μαζί τους και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσίτσιος.

Στη παράσταση θα παίξει η νεοσύστατη Ορχήστρα Έντεχνης Λαϊκής Μουσικής (Ο.Ε.Λ.Μ.) Κίνησης Πολιτισμού, που ο ετήσιος στόχος της είναι η παρουσίαση έντεχνων λαϊκών έργων Κυπρίων και Ελλαδιτών συνθετών.

Θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο μέρος του έργου του Μιχάλη Πασιαρδή, που  σημάδεψε την κυπριακή δημιουργία και την ιστορία του νησιού σε μουσική Αχιλλέα Λυμπουρίδη, Γιώργου Κοτσώνη,  Νάσου Παναγιώτου, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Ευαγόρα Καραγιώργη, Βάσου Αργυρίδη, Μάριου Τόκα, Κωστή Κωστέα, Μιχάλη Βιολάρη και Νίκου Παπάζογλου. Επίσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά ο ανέκδοτος κύκλος λαϊκών τραγουδιών με τίτλο «Τραγούδια μιας άλλης νύχτας» σε μουσική Γιώργου Καλογήρου, που γράφτηκαν το 2015.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Καλογήρου.
 
Ο Μιχάλης Πασιαρδής
Ο ποιητής Μιχάλης Πασιαρδής (1941 – 2021) είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της Κύπρου ανήκοντας στην ποιητική γενιά του ’60 και έπειτα. Ήταν πολυγραφότατος και ενεργός σε πολλά φάσματα του νεότερου κυπριακού πολιτισμού. Εκτός από ποιητής, ήταν θεατρικός συγγραφέας, αρθρογράφος και από το 1961 μέχρι και το τέλος της ζωής του ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Η ποίηση του αναγνωρίστηκε ευρέως και στον Ελλαδικό χώρο. Σημαντικοί ποιητές όπως ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Νικηφόρος Βρεττάκος και άλλοι εξήραν το ποιητικό έργο του Μιχάλη Πασιαρδή κατατάσσοντάς ως σημαντικό κομμάτι της νεότερης Ελληνικής ποίησης. Ο Μιχάλης Πασιαρδής εξέφρασε με την ποίησή του την συνειδησιακή ταυτότητα της Κύπρου με απλότητα και αμεσότητα επηρεαζόμενος από τους λαϊκούς ποιητές του τόπου του, αλλά και από τους σύγχρονους του εντός και εκτός του Ελληνικού χώρου, γι’ αυτό και μελοποιήθηκε και τραγουδήθηκε από σειρές γενεών. Η απλότητα, η λαϊκότητα και η ταπείνωση που τον χαρακτήριζε ως άνθρωπο, τον καθιστούσε πολύ αγαπητό στον κάθε άνθρωπο της Κύπρου.

Για πληροφορίες 99658683 για Κίνηση Πολιτισμού 
 
Η συναυλία «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΣΙΑΡΔΗΣ : «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» γίνεται με αφορμή το θάνατο του ποιητή. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close