Eating News , Εστιατόρια

Τα 11 καλύτερα εστιατόρια νέων ξενοδοχείων στον κόσμο

Οι χώροι που κάνουν τα καταλύματα να ξεχωρίζουν

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2024

Ενώ συχνά κάνουμε αναφορά στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, σπάνια επισημαίνουμε τους χώρους μέσα στο ξενοδοχείο, όπως τα εστιατόρια, που κάνουν το κατάλυμα να ξεχωρίζει. Οι χώροι αυτοί γίνονται αγαπημένοι προορισμοί με αφοσιωμένο κοινό με ή χωρίς διαμονή στο ξενοδοχείο και προσελκύουν νέο κόσμο. Το διεθνώς γνωστό Conde Nast Traveller έκανε έρευνα και συγκέντρωσε τα 12 καλύτερα εστιατόρια νέων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο. Δείτε τα!

Théa Mediterranean Rooftop – Φοίνιξ, Αριζόνα

Το εστιατόριο Théa του ξενοδοχείου The Global Ambassador, το οποίο πήρε το όνομά του από την Τιτανίδα Θεία μητέρα του θεού Ήλιου, ξεχωρίζει γιατί προσφέρει μία γευστική εμπειρία που σε ταξιδεύει λόγω του μεσογειακού μενού του και των υπέροχων εγκαταστάσεων στην ταράτσα. Οι γεύσεις είναι έντονες, αλλά αυτός που ξέρει να απολαμβάνει το καλό φαγητό δεν επηρεάζεται.

Zaytinya – Σάουθ Μπιτς, Φλόριντα

Ο βραβευμένος σεφ José Andrés, με βραβείο James Beard, φέρνει το νέο του όραμα για τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα στη Φλόριντα, μετά από τα επιτυχημένα του εστιατόρια σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Στο εστιατόριο Zaytinya της αλυσίδας ξενοδοχείων The Ritz-Carlton θα βρείτε ελληνικές, λιβανέζικες και τουρκικές επιρροές στα πιάτα και το μενού περιλαμβάνει μεζέδες, φρέσκα θαλασσινά και άφθονα μεσογειακά κρασιά.

Le Pristine -Τόκιο, Ιαπωνία

Υπάρχει πληθώρα ξενοδοχείων με εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών στο Τόκιο, αλλά το Le Pristine του ξενοδοχείου Toranomon Hills ξεχωρίζει χάρη στον βραβευμένο με αστέρια Michelin Ολλανδό σεφ Sergio Herman. Το προκαθορισμένο μενού στον μινιμαλιστικό χώρο του ξενοδοχείου Toranomon Hills με το εντυπωσιακό μπαρ με τις επιτοίχιες πλάκες, δημιουργεί την αίσθηση ότι η Ανατολή συναντάει τη Δύση, με την εξαιρετική χρήση ιαπωνικών συστατικών και ειδικά θαλασσινών του σεφ. Υπάρχουν προκαθορισμένες επιλογές τριών, τεσσάρων ή πέντε πιάτων για δείπνο ή μπορείτε να παραγγείλετε από το μενού για να απολαύσετε κάποιο από τα καλύτερα πιάτα που θα βρείτε στο Τόκιο.

Singular Restaurant – Μαγιόρκα, Ισπανία

Η Μαγιόρκα έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από τον τουρισμό. Το Singural Restaurant του πεντάστερου ξενοδοχείου The Lodge προσφέρει μια αξέχαστη επίσκεψη σε ένα μέρος – επίγειο παράδεισο και μία ματιά στο πώς ήταν τα πράγματα κάποτε… Το ανακαινισμένο αυτό αγρόκτημα ηλικίας 500 ετών, που βρίσκεται σε μία προστατευόμενη από την UNESCO περιοχή, προσφέρει επίσης μερικές από τις πιο φρέσκες, πιο ανεπιτήδευτες γεύσεις του νησιού.

Il Ristorante – Niko Romito – Ρώμη, Ιταλία

Το Il Ristorante του ξενοδοχείου Bulgari Hotel Roma τα έχει κάνει όλα σωστά, από την κομψή τραπεζαρία, την εκπληκτική θέα στο Μαυσωλείο του Αυγούστου, μέχρι το μενού που δημιούργησε ο Nico Romito, ένας από τους σούπερ σταρ σεφ της Ιταλίας. Το μενού του εστιατορίου προσφέρει εξολοκλήρου ιταλικά κλασικά πιάτα που κυμαίνονται από τα τα πιο γνωστά έως τα πιο πρωτοπόρα. Οι τιμές είναι τσιμπημένες, αλλά θα απολαύσετε μία γευστική εμπειρία υψηλής ποιότητας στην Αιώνια Πόλη.

LAVO – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Με ξενοδοχεία στο Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, τη Σιγκαπούρη και την Πόλη του Μεξικού, το Lavo του Tao Group Hospitality καταφέρνει να είναι επίκαιρο όσο ποτέ με το τελευταίο του άνοιγμα στο Marylebone του Λονδίνου. Καμία λεπτομέρεια δεν παραλείπεται με σκοπό να βελτιώσουν την εμπειρία σας. Έχει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους με τραπέζια της περιοχής, αλλά καταφέρνει να παραμένει ειδυλλιακός και πληθωρικός χωρίς να κουράζει.

Golden Poppy – Παρίσι, Γαλλία

Ο σεφ Dominique Crenn του ξενοδοχείου La Fantaisie χρησιμοποιεί δεξιοτεχνία, εκκεντρικότητα και μία ξεκάθαρη προσέγγιση Δυτικής Ακτής στο μενού του εστιατορίου Golden Poppy, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του 9ου διαμερίσματος του Παρισιού. Για το μενού θαλασσινών εκμεταλλεύεται τα καλύτερα συστατικά και τεχνικές της περιοχής για μια αλχημεία γεύσεων Γαλλίας-Καλιφόρνιας που ωστόσο, ταιριάζει εξαιρετικά. Ο αρχιτέκτονας Martin Brudnizki έχει επιμεληθεί τους λαμπερούς κίτρινους, σκανδιναβικούς εσωτερικούς χώρους με έναν εξαιρετικά παριζιάνικο τρόπο που δημιουργεί μία υπέροχη ατμόσφαιρα.

Lowland -Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Η γαστρονομική σκηνή του Τσάρλεστον συνεχίσει να επαναπροσδιορίζει την κουζίνα της Νότιας Καρολίνα και αυτό αποδεικνύεται από το εστιατόριο Lowland του ξενοδοχείου The Pinch, ένα ολοκαίνουργιο στέκι από τον σεφ Jason Stanhope βραβευμένο με το βραβείο James Beard. Στο μενού υπάρχουν ακόμα εκείνες οι “παρακμιακές” πινελιές που, όμως, έχουν καλύτερη γεύση σε ένα μέρος σαν αυτό, αλλά και μερικές πιο κομψές και διεθνείς πινελιές.

Nookies – Greenport, Νέα Υόρκη

Μία μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση έδωσε νέα πνοή σε αυτό το εμβληματικό μοτέλ του 1950 στο North Fork και ευτυχώς το Nookies εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει όλη τη νοσταλγία ενός δείπνου δίπλα στον δρόμο, της δεκαετίας του 50′. Υπάρχει ακόμα στο μενού σάντουιτς τόνου και μιλκσέικ, αλλά και κάποιες προσθήκες του εικοστού πρώτου αιώνα που προσελκύουν ταξιδιώτες διαφορετικών γευστικών προτιμήσεων.

Terrace Restaurant – Μαρακές, Μαρόκο

Ένα μαροκινό ριάντ 14 δωματίων στην καρδιά της Μεδίνας, το πολυτελές ξενοδοχείο Izza έχει μία από τις πιο κομψές ταράτσες της πόλης κι ένα φανταστικό εστιατόριο. Οι άλλες ταράτσες της πόλης παραπέμπουν σε νυχτερινά κέντρα ή είναι αρκετά θορυβώδεις, ενώ η συγκεκριμένη φιλοξενεί το Terrace Restaurant που προσφέρει μοντέρνα μαροκινή κουζίνα με διεθνείς επιρροές.

Riviera by Jean Imbert – Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Ντουμπάι δεν αρκείτε με τίποτα μικρό, επομένως και η αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων The Lana δε θα είχε παρά μόνο τους μεγαλύτερους σεφ. Ο διεθνούς φήμης Γάλλος σεφ Jean Imbert έχει επιμεληθεί το μενού του εστιατορίου. Στο Riviera φέρνει τα καλύτερα της Γαλλικής Ριβιέρας, όπως άφθονα ψητά θαλασσινά, ταρτάρ τόνου, που ετοιμάζονται στο τραπέζι σας, και κατσικίσιο ραβιόλι με άνθη κολοκυθιού.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close