News & Events , Bars & Clubs

Δοκιμάσαμε τα νέα κόκτειλ του Tocayo, από τον βραβευμένο bartender Angelo Immorlano

Όσα πρέπει να ξέρεις για το πρώτο Terrarium Series

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2024

Το Tocayo εγκαινίασε χθες, 18 Ιουνίου, το πρώτο του Terrarium Series, φιλοξενώντας τον βραβευμένο bartender Angelo Immorlano, νικητή του Best Bar Manager UAE 2023. Ο κ. Immorlano, με πλούσια εμπειρία από το Zuma & Nobu Dubai, χρησιμοποιόντας Gin Mare & Diplomatico από την εταιρεία Xinaris, παρουσίασε δύο πρωτοποριακά cocktails.

Τα δύο αυτά cocktails προστέθηκαν από χθες στο ανανεωμένο cocktail menu του Tocayo, ενώ ένα από αυτά θα τοποθετηθεί για ωρίμανση στο terrarium του Tocayo. Μετά από 30 ημέρες ωρίμανσης στην πρωτοποριακή αυτή διαδικασία, θα διατεθεί στο κοινό για δοκιμή, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η Μοναδική Διαδικασία Ωρίμανσης στο Terrarium:

Αν έχετε επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα το Tocayo, θα έχετε παρατηρήσει στον εσωτερικό χώρο την εντυπωσιακή γυάλα με τα φυτά που δεσπόζει στο μπαρ. Αυτό είναι το terrarium, το μέρος όπου συντελείται η διαδικασία παλαίωσης ενός cocktail, μέσα από μια καινοτόμο και δημιουργική μέθοδο.

Στο terrarium, δημιουργείται ένας ανακυκλώσιμος βιότοπος, ένα μικροκλίμα δηλαδή, όπου υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας, του φωτός και της υγρασίας, προσομοιώνοντας έτσι τις συνθήκες ενός τροπικού δάσους.

Στο εσωτερικό του terrarium, τοποθετείται το ξύλινο βαρέλι χωρητικότητας 5 λίτρων, το οποίο περιέχει το εκάστοτε cocktail. Όπως μας εξήγησε ο κ. Πιέρος Παπαϊωάννου, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου, «Γύρω από το βαρέλι, δημιουργήσαμε ένα αυτόνομο οικοσύστημα, τοποθετώντας διάφορα στοιχεία της φύσης που υπάρχουν στα τροπικά δάση, όπως πορώδη ηφαιστειακά πετρώματα, spider wood, καθώς και διάφορα τροπικά φυτά όπως φυτόνια και java moss, χρησιμοποιώντας τα για το φιλτράρισμα του νερού».

Η υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία στο terrarium παράγονται με τη βοήθεια ενός συστήματος «cold mist».«Έτσι ενισχύεται η υγρασία στα ξύλινα τοιχώματα του βαρελιού, επιτρέποντας στο ξύλο να απορροφήσει όλα τα αρώματα από το περιβάλλον και να τα ενσωματώσει στο αλκοόλ». Κάθε cocktail παραμένει στο ξύλινο βαρέλι για μια περίοδο που κυμαίνεται από 35 έως 40 ημέρες.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close